Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vysoko oktanovy benzin...
-
Originál zaslal abdul
[B]ma tu nekdo zkusenosti s vysokooktanovym benzinem? konkretne mam na mysli 103 oktanu... behem pristiho tydne bych mel mit zdroj prave 103-oktanovky... tak kdyby mel nekdo z Ov zajem...![]()
Docela by me zajimalo jestli se ten benzin chova vic jako cernej strelnej prach a nebo jako zeleny granule strelnyho prachu.
Cernej prach- pozvolna hori, dukladne, hodne zplodin, velak rozpinavost.
Zelenej-hori rychle jako svine, spise se to chova jako vybusnina, taky nejaky plyny ale ne tolik jako cernej,
Pokud hodne rychle hori a spise traska tak bych rek ze to moc fajn nebude

Originál zaslal Lada Zuzjak
[B]Docela by me zajimalo jestli se ten benzin chova vic jako cernej strelnej prach a nebo jako zeleny granule strelnyho prachu.
Cernej prach- pozvolna hori, dukladne, hodne zplodin, velak rozpinavost.
Zelenej-hori rychle jako svine, spise se to chova jako vybusnina, taky nejaky plyny ale ne tolik jako cernej,
Pokud hodne rychle hori a spise traska tak bych rek ze to moc fajn nebude![]()
![]()
zkusim kapku zapalit a podam info:)
-
nutnost okt cisla se ridi dle kompresniho pomeru, resp. tlaku ve valci na konci komprese, tak aby nedochazelo k samozapalum a detonacnimu horeni /oboji no gut pro to pod kapotou
/... takze pokud panove v bmw udelali motor s urcitym kompresnim pomerem, napsali do TP Ba95 tak benalem s okt cislem 96 a vyse nic nevylepsis /otazkou je, zda to na benzinach ma vzdy tech 95 nebo o neco min... + starsi motory maji diky ruznym vlivum tendenci pozadovat palivo s vyssim okt cislem k dosazeni max vykonu, ale to je uz vyssi divci/ ... proste bud snizit hlavu nebo zvednout plnici tlak u turbo benzinu /+ zmenit predstih/ a pak ma zavodni beno smysl, jinak
)))

“Ability is what you're capable of doing.”