Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Cesta Plzeň-Itálie-Řecko-Bulharsko-Slovensko-Plzeň

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Lukke

#1 Příspěvek od Lukke »

Tak jsem zase doma pánové. :-)
Takže, tahnul jsem 850kg těžkej karavan. Cesta začínala v Plzni směrem na jih Itálie. Tam trajekt na ostrov Corfu, pak Řecko a zpátky přes Bulháry, Maďary a Slováky doma. Tak nejdřív statistický údaje:

Najeto něco přes 5450 km. :-) Rycholst se po dálnicích pohybovala tak 80-140 km/h. Většinou 120 km/h na tempomat. A průměrná spotřeba za tu celou cestu - 8,3l / 100 km! ;-) Jednou byla na nádrž dokonce 7,3 l/100 km!! :-D Celou dobu zapnutá klimoška na plno (venku 37 stupňů). Naftu jsem bral vždy jen u Shellu. Na dálnici jsem do kopce předjížděl podauta a honil se s drsnýma autama (např. občas s passatem 1.9TDI, A6 apod). Vždy jsem si je nechal dojet v levym pruhu aby byli vedle mě a dal jsem podlahu. Jeli jsme tak nastejno a někdy jsem i trochu ujel. :-D No ti kdo se snažili předjíždět tak nevěřili že nepředjedou auto co táhne přívěs a ještě do kopce. Na rovině to nemělo cenu, protože nad 160 to vzadu začalo plavat.

Takže dovolená špica. Ale ten návrat. Protože se nám nechtělo absolvovat zpátky trasu trajektem do Itálie (9 hodin plavby), tak jsme vyrazili přes Bulháry a řekli že aspoň poznáme jinej kraj. ;-) Přijedeme na hranice - €2 za desinfekci. Popojedu dál - €5 za kontrolu pasů. Další budka - €10 za pojištění na odtažení (povinné). Další hlouček příslušníku - €8 za nějaký podobný kontroly nebo co. Už jsem byl dost nasranej, protože už tohle byl vrchol. Na všechno jsem zatim dostal pochybnou účtenku, ale účtenka byla. Popojedu asi k desáté (!!!) celní kontrole a celník mi řekl abych si vystoupil a že prohledají auto. No tak v tom chvíli rochali (naštěstí jen pod sedačky, kufry, motor a tak). Pak přišel za mnou a povídal, že to bude €30. Říkal jsem za co. Odpověděl, "pokud mi to nedáte, jen tak neodjedete". No nahodil jsem nasranej výraz a řekl mu že mu nic nedam. Chtěl jsem vysvětlení na co to je. "€30 euro nebo neodjedeš" zařval na mě. Dal jsem mu €30 a řekl mu, že chci účtenku. Žádná samozřejmě nebyla a poslal mě do prdele. No odprášil jsem to tam a vyfakoval je. Od známýho jsem pak slyšel, že když jim někdo nezaplatí, odklidí ho vedle a nechá třeba den prohledávat... No kurvy kurevský.

No dojeli jsme na Slovensko a chtěl jsem koupit dálniční známku. Paní za okýnkem povídám "chtěl bych známku na 15 dní". "Bude to €15". Odpověděl jsem, že to chci zaplatit v SK korunách. "Hmm, tak to bude za 100,- Kč řekla NASRANĚ". No říkal jsem si že je to nějaký divný ale šel jsem ven. Když jsem se rozjížděl, o 100m dál byla budka kde prodávali známky - "15 dňová známka - 100,- Sk nebo €3". Tak aspoň vidíte, že kurvy nejsou jen v Bulharsku...

Ale jinak to byla špičková dovolená a svezli jsme se - báječně. ;-)
Miketak

#2 Příspěvek od Miketak »

Tak ta spotřeba si myslím že je v pohodě:bigok: no a na těch hranicích:eek: to je bez komentáře.Ti parchanti už neví jak by z člověka dostali nějakou korunu(nebo euro:D ).A s tou dálniční známkou to je asi všude na východ evropy počínaje ČR -u nás jsem byl na pumpě svědkem něčeho podobného akorát že ve tvé situaci byl turista z Polska.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patras Čestný člen »

jso to pekny svine. Budou nejake cool fotky z dovci :D :D
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
tomhrb
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od tomhrb »

Tak to sou teda pekny svine, proste celnici si muzou delat co chtej kurvy :321: Hod naky fotky z dovci, urcite budou zajimavy... :bigok: :bigok: :gobeer:
marwal
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od marwal »

super, tak hlavne ze jste se vratili v poradku. my jeli renaultem espace, 2litr, s rakví nahoře, 5lidí plne naložený, taky v tom vedru s klimou, a motor potom v přímořských horských letoviskách nechápal :-)
sokolov-Luxemburg-Paříž-Lyon-St.Tropez-Monaco-Janov-Brescia-Brenner-Mnichov-Sokolov, najeli jsme 3900Km, průměrná spotřeba 10,25l/100km :-))
ale ve francii i v Italii a v Rakousku jsme taky dost solili za dalnice a tak.. takze skoro jak v bulharsku. akorat cloveka musi dost srat ta bezmocnost...
Filozof

#6 Příspěvek od Filozof »

To jsou tedy pěkný kurvy, uviděj člověka který má pěkný auto a už ho chtěj okrást.
Svině jedny, aby se člověk bál, jak má něco lepšího než ostatní.

Sice jsem v roli toho chudšího než bohatšího ale nikdy jsem nikomu takto nezáviděl a nikdy by mě nenapadlo udělat takovou sviňárnu.
Myslim si, že se to lidem jednou vrátí a tak, svině k sviním a? se pobijou.:D

PS:Fotečky by se hodily . . . .
vally
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od vally »

Já bych měl docela strach jet s novým bawcem přes krajiny typu Bulharsko atd. Jsou to pěkný kur...., jak psal marwal, nejvíc člověka štve ta bezmocnost...
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

radeji tam vubec nejezdil a cestovat jen po civilizovanejch zemich
T.o.m.

#9 Příspěvek od T.o.m. »

a nebo jet ve starým žigulíku a v ošoupaných teplácích, to by něchtěli ani euro
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pivson »

Do Bulharska a Rumunska by me autem nikdo nedostal.
To jsou dobry svine a co si budem povidat, tyhle narody to je neco.
Já už se taky vratil z Chorvatska.
Cesta do Podgory (Makarska) v pohodě. Tam jsme dost jezdili, docela zahul byl pro auticko vystoupat na horu sv. Jure 1762 m od moře. Pěkne klikata cesta a hlavně uzká.
Jezdilo se dost po vnitrozemí a je tam pěkne chodo oproti pobřeží.
Odvazilo se taky do Bosny a Hercegoviny a už bych nemusel. Jezdi tam strašně moc mercedesu od 70 let po nejnovejsi modely (vzdyt tam je prej trictvrte aut kradena) a snad cela produkce Golf II a dalsi VW. Z BMW prevlada E34 a E36 obcas i v peknym tunuingu, ale o puvodu tuning E36 asi neni pochyb. Protoze tam snad ani tuning firma neni.
Navsteva Mostaru nebyla prijemna, po cely BaH jezdi auta SFOR a neni vyjimka potkat obrnený auta. Po meste chodi policajt a vojak SFOR se samopalem. Mesto pekne rozstrilany, ale uz je toho dost opraveno. Ten jejich slavnej most se stavi znova, ale defakto nema cenu tam jezdit. Kazdej kouka co jsi zac a oci mluvi jasne - dej eura a padej domu ty burane. Kdyz jsem fotil jak stavej most, nejaky borci tam skakali dolu a prej at dam prachy, ze e fotim. No raci jsem tam odsat mazal pryc a nikdy me tam uz neuvidi. Vsude kolem cesty tabulky Pozor Mines.

V Chorvatsku me moc prekvapil Dubrovnik, opravdu nadhera.

Auto slapalo jak hodinky a natocil jsem kolem 2500 km. Spotrebu jsem jeste nepocital, ale moc jsem na to nekoula, vzdyt se jelo na dovcu :-)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal Pivson
[B]Do Bulharska a Rumunska by me autem nikdo nedostal.
To jsou dobry svine a co si budem povidat, tyhle narody to je neco.
Já už se taky vratil z Chorvatska.
Cesta do Podgory (Makarska) v pohodě. Tam jsme dost jezdili, docela zahul byl pro auticko vystoupat na horu sv. Jure 1762 m od moře. Pěkne klikata cesta a hlavně uzká.
Jezdilo se dost po vnitrozemí a je tam pěkne chodo oproti pobřeží.
Odvazilo se taky do Bosny a Hercegoviny a už bych nemusel. Jezdi tam strašně moc mercedesu od 70 let po nejnovejsi modely (vzdyt tam je prej trictvrte aut kradena) a snad cela produkce Golf II a dalsi VW. Z BMW prevlada E34 a E36 obcas i v peknym tunuingu, ale o puvodu tuning E36 asi neni pochyb. Protoze tam snad ani tuning firma neni.
Navsteva Mostaru nebyla prijemna, po cely BaH jezdi auta SFOR a neni vyjimka potkat obrnený auta. Po meste chodi policajt a vojak SFOR se samopalem. Mesto pekne rozstrilany, ale uz je toho dost opraveno. Ten jejich slavnej most se stavi znova, ale defakto nema cenu tam jezdit. Kazdej kouka co jsi zac a oci mluvi jasne - dej eura a padej domu ty burane. Kdyz jsem fotil jak stavej most, nejaky borci tam skakali dolu a prej at dam prachy, ze e fotim. No raci jsem tam odsat mazal pryc a nikdy me tam uz neuvidi. Vsude kolem cesty tabulky Pozor Mines.

V Chorvatsku me moc prekvapil Dubrovnik, opravdu nadhera.

Auto slapalo jak hodinky a natocil jsem kolem 2500 km. Spotrebu jsem jeste nepocital, ale moc jsem na to nekoula, vzdyt se jelo na dovcu :-)

Myslis sem? :) :gobeer:
Přílohy
img_0627.jpg
img_0627.jpg (155.89 KiB) Zobrazeno 993 x
img_0627.jpg
img_0627.jpg (155.89 KiB) Zobrazeno 993 x
N54 PWR
skautik Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Originál zaslal Lukas H.
[B]Myslis sem? :) :gobeer:

tak to se mi libi :)
fornax

#13 Příspěvek od fornax »

Pivson: Já jsem byl taky v Pogoře od 27.7. do 11.8. Letos jsme jeli poprvé přes Maďarsko (1030km), a můžu říci že to bylo celkem fajn, jelikož jsem jel s karavenem tak mě dálnice moc nebrali. Takže pohodička 90. U Čakovce jsme přespali a pokračovali druhý den dál. Žádná honička opravdu dovča. Díky tomu jsme přešli v poho všechny radary. :walk:
Tento způsob léta zdá se mi velice příjemný:D
fornax

#14 Příspěvek od fornax »

Pivsone, nezajel se podívat na svateho Juru? (1762 n m) Perfektní zážitek i pro auto. Jako bys vyjel autem až na Kriváň. To se u nás nevidí. :ucta: :ucta:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal Dan Ďurček
[B]Pivsone, nezajel se podívat na svateho Juru? (1762 n m) Perfektní zážitek i pro auto. Jako bys vyjel autem až na Kriváň. To se u nás nevidí. :ucta: :ucta:

:)
Přílohy
img_0629.jpg
img_0629.jpg (149.82 KiB) Zobrazeno 982 x
img_0629.jpg
img_0629.jpg (149.82 KiB) Zobrazeno 982 x
N54 PWR
fornax

#16 Příspěvek od fornax »

:peace: :potlesk: :super: :yep2: :yep2:
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pivson »

Lukas H.
no jasně to je ono, fakt nadhernej výhled a stojí to za návstevu.

Dan D.
ja byl v Podgoře 8.8. - 22.8. to bylo o fous
jak jsem psal, navsteva sv. Jury probehla
d.aemon

#18 Příspěvek od d.aemon »

Vyhlašuju anketu:
Které klubové auto bylo na sv.Jure?

A hned se hlásím taky: Jááááá :D

Vždy? ta cesta je výzva jako prase. Hnát to večer dolů a řezat ty uzoučký zatáčky je boží :)
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pivson »

Originál zaslal d.aemon
[B]Vyhlašuju anketu:
Které klubové auto bylo na sv.Jure?

A hned se hlásím taky: Jááááá :D

Vždy? ta cesta je výzva jako prase. Hnát to večer dolů a řezat ty uzoučký zatáčky je boží :)

To je cesta pekna.
Kdyz jsem tam je podruhy na ty kone co tam jsou, tak se proti me vyritil strejc s Rendlem 4 a zabrzdil az vedle me, bylo to na milimetry a me malem omejvali.
d.aemon

#20 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Pivson
[B]To je cesta pekna.
Kdyz jsem tam je podruhy na ty kone co tam jsou, tak se proti me vyritil strejc s Rendlem 4 a zabrzdil az vedle me, bylo to na milimetry a me malem omejvali.

No to jo. Já si tam vždycky počkal na západ slunce, trocha romantiky dokud nepadla tma a pak teprve pořádná jízda dolů. To už tam nejezdí v podstatě nikdo a i kdyby, vidíš světla.
Jen mě jeden den dostalo, když jsme cestou nahoru měli volno a cestou dolů najednou brzdím, protože v půlce silnice balvan jako kráva. Musel spadnout během 2 hodin, co jsme byli nahoře. Trochu mi zamrazilo...
Odpovědět