Tak jsem zase doma pánové.
Takže, tahnul jsem 850kg těžkej karavan. Cesta začínala v Plzni směrem na jih Itálie. Tam trajekt na ostrov Corfu, pak Řecko a zpátky přes Bulháry, Maďary a Slováky doma. Tak nejdřív statistický údaje:
Najeto něco přes 5450 km.

Rycholst se po dálnicích pohybovala tak 80-140 km/h. Většinou 120 km/h na tempomat. A průměrná spotřeba za tu celou cestu - 8,3l / 100 km!

Jednou byla na nádrž dokonce 7,3 l/100 km!!

Celou dobu zapnutá klimoška na plno (venku 37 stupňů). Naftu jsem bral vždy jen u Shellu. Na dálnici jsem do kopce předjížděl podauta a honil se s drsnýma autama (např. občas s passatem 1.9TDI, A6 apod). Vždy jsem si je nechal dojet v levym pruhu aby byli vedle mě a dal jsem podlahu. Jeli jsme tak nastejno a někdy jsem i trochu ujel.

No ti kdo se snažili předjíždět tak nevěřili že nepředjedou auto co táhne přívěs a ještě do kopce. Na rovině to nemělo cenu, protože nad 160 to vzadu začalo plavat.
Takže dovolená špica. Ale ten návrat. Protože se nám nechtělo absolvovat zpátky trasu trajektem do Itálie (9 hodin plavby), tak jsme vyrazili přes Bulháry a řekli že aspoň poznáme jinej kraj.

Přijedeme na hranice - €2 za desinfekci. Popojedu dál - €5 za kontrolu pasů. Další budka - €10 za pojištění na odtažení (povinné). Další hlouček příslušníku - €8 za nějaký podobný kontroly nebo co. Už jsem byl dost nasranej, protože už tohle byl vrchol. Na všechno jsem zatim dostal pochybnou účtenku, ale účtenka byla. Popojedu asi k desáté (!!!) celní kontrole a celník mi řekl abych si vystoupil a že prohledají auto. No tak v tom chvíli rochali (naštěstí jen pod sedačky, kufry, motor a tak). Pak přišel za mnou a povídal, že to bude €30. Říkal jsem za co. Odpověděl, "pokud mi to nedáte, jen tak neodjedete". No nahodil jsem nasranej výraz a řekl mu že mu nic nedam. Chtěl jsem vysvětlení na co to je. "€30 euro nebo neodjedeš" zařval na mě. Dal jsem mu €30 a řekl mu, že chci účtenku. Žádná samozřejmě nebyla a poslal mě do prdele. No odprášil jsem to tam a vyfakoval je. Od známýho jsem pak slyšel, že když jim někdo nezaplatí, odklidí ho vedle a nechá třeba den prohledávat... No kurvy kurevský.
No dojeli jsme na Slovensko a chtěl jsem koupit dálniční známku. Paní za okýnkem povídám "chtěl bych známku na 15 dní". "Bude to €15". Odpověděl jsem, že to chci zaplatit v SK korunách. "Hmm, tak to bude za 100,- Kč řekla NASRANĚ". No říkal jsem si že je to nějaký divný ale šel jsem ven. Když jsem se rozjížděl, o 100m dál byla budka kde prodávali známky - "15 dňová známka - 100,- Sk nebo €3". Tak aspoň vidíte, že kurvy nejsou jen v Bulharsku...
Ale jinak to byla špičková dovolená a svezli jsme se - báječně.