To JFK: OK zkusim to vysvětlit víc polopaticky -
hromada plastu = spojler na kufru velikosti lavičky a větší, polepy, stromečky a imitace chrom. víčka nádrže atd. ( nemyslím tim plastové nárazníky, ochrané lišty na dveřích atd. )
decentní spojler = spojler, jehož velikost je úměrná velikosti a charakteru vozu. Např. na Subaru impreza WRX bude větší - třeba styl WRC, naopak na BMW 3 bude menší a třeba na pětku bych asi nedával žádný.
pěknej vejfál = máš pravdu, že velká část výfuku není vidět, ale jeho zakončení většinou ano a když třeba na M5 E39 koukaji vzadu čtyři laufy, vypadá to velmi pěkně. O tom, že výfuk nemůže být laděný jsem nic nepsal - pozor neplést s úpravami šroubovákem a výsledným nesnesitelným řevem.
slovo decentní = nepříliš výrazný - ono nikdy méně bývá více. Mimochodem jsem ho použil pouze u velikosti spojlerů a zvuku výfuku.
Pro názornost - vrchol toho jak může vypadat auto, je pro mě seriové BMW M5 E-39. Pěkný kola, laufy a spojler tak "decentní", že to snad ani neni spojler, spíš jen taková hranka na kufru.
- vrchol toho jak by auto nemělo vypadat - BMW 316i, na kufru spojler ze Subaru WRC, na okně nápis NO FEAR a výfuk velikosti malé popelnice s neuvěřitelným zvukem startujícího raketoplánu.
Tím nechci nikoho urážet je to věc mého osobního a subjektivního vkusu.
Jak to napsal JFK, " každej na to má úplně jiný názor a o tom to je " !!!