Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

TOYOTA

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Pyron »

Co si o ni myslíte? Denně se hádám s kolegou f práci, tak pischte swoje zkuschenosti...díx
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

No nenaděláš nic,je to kuewsky kvalitní auto ! a přežije snad všechno.... akorát některé modely jsou škaredé...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patras Čestný člen »

z venci docela pekny auta, spolehlivost zuper .... ale ten serednej interier . hlavne u starsich modelu ..
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Kaca2

#4 Příspěvek od Kaca2 »

Pyron píše:Co si o ni myslíte? Denně se hádám s kolegou f práci, tak pischte swoje zkuschenosti...díx

Mám zkušenosti s Yarisem r.v.00 a Ravou r.v. 03 a mohu fakt jen chválit , klidně mě tu kamenujte ale stojím si za svým... Jen co by se mohlo vylepšit tak nahradit ty plasty uvnitř ..myslím palubka a tak...
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

ja chtel dycky lexuse, pomer cena vykon ale jasne hovori pro bmw
Dande

#6 Příspěvek od Dande »

Jednoznacne kvalita a spolehlivost je velkym plusem pro tuto znacku a vi to cim dal vic lidi.
Janis

#7 Příspěvek od Janis »

Tak, tak, kvalita, spolehlivost... Už dávno neplatí, že japonce nebrat. Kdo má novějšího japonce, nemůže litovat. Takže se s kolegou nehádejte, BMW a TOYOTA jsou úplně jiné auta, ale vyloženě horší není ani jedno. :wink:
psena
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od psena »

Tatka ma Toyota Corolla RV 1989, koupili jsme to v r. 1996, najeto 145 t,
od te doby tatka jen utesnoval spojkovej valec, jinak na tom nedelal vunec nic.Jo vlastne jeste cast vejfuku.
A to jsem s tim rok jezdil ja, dostalo to dost vatu....no bylo me 20 let.
Je to motor 1,3 55KWa na mesto mu to bere 6l, proste fakt jsou to dobry auta.
Samozrejme vime houby o modelech co jezdi v japanu, ja jsem tam jen cumel, protoze 90% z nich evropan nikdy nevidel.Proste do Evropy jdou jen slabe odvary jejich kar.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

psena píše:Samozrejme vime houby o modelech co jezdi v japanu, ja jsem tam jen cumel, protoze 90% z nich evropan nikdy nevidel.Proste do Evropy jdou jen slabe odvary jejich kar.
mluv za sebe :)
Scooter
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Scooter »

jo taky myslím že nejsou TOYOTY špatný auta
E30 320i ex
E36 320i ex
E46 330i ex
E46 330d ex

aktuálně Volvo V70 D4 :-D na práci a E36 kabrio v garáži :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od psena »

darmon píše:
psena píše:Samozrejme vime houby o modelech co jezdi v japanu, ja jsem tam jen cumel, protoze 90% z nich evropan nikdy nevidel.Proste do Evropy jdou jen slabe odvary jejich kar.
mluv za sebe :)

Dobre, " protoze 90% z nich krome Darmona zadny evropan nikdy nevidel" :lol:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

no az zas tak jsem to nemyslel, ja jsem v japonskejch autech lama, pac mne zajimaj jen tri konkretni modely tri automobilek, kazdyho s kym se bavim a ma povedomi o autech tak mi je treba schopnej rict ze infinity je ated se mozna spletu luxusni divize nissanu, atd atd.
uncompromised
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od uncompromised »

tohle jsem nasel na http://www.autodoplnky.cz :(

Nejvíce poruch-německá auta

Nejméně spolehlivá jsou německá auta Audi, BMW a Volkswagen. Alespoň to tvrdí britští motoristé, podle kterých je u těchto značek nejvíce pravděpodobné, že budou mít poruchu nebo selžou. Naopak nejspolehlivější jsou japonská a jihokorejská auta, vyplývá ze studie uskutečněné britskou Asociací spotřebitelů. O vozech Škoda se anketa nezmiňuje.

"Německá auta byla vždy drahá, ale náš výzkum odhalil znepokojující pokles spolehlivosti, která je činí zřetelně předražená," prohlásil vydavatel časopisu Asociace spotřebitelů Which? Malcom Coles. "Audi, BMW a VW jsou volbou těch kupujících, kteří mají zájem o značkové vozy, ale majitelé japonských vozů pravděpodobně stráví mnohem méně času na krajnicích vozovek nebo nebudou muset čelit vysokým účtům za garáže," uvedl.

Nejméně spolehlivým autem se již druhým rokem za sebou stal sportovní model Audi TT, který stojí až 32.000 liber (asi 1,54 milionu korun). Z celkového počtu 43 dotazovaných majitelů jich 21 procent uvedlo, že mělo za posledních 12 měsíců poruchu. Druhou příčku obsadil Mercedes E-Class, kde mělo problém 16 procent z 44 dotazovaných.

Nejvyšší příčku mezi nejspolehlivějšími vozy obsadily Hyundai Getz, jehož cena činí 7000 liber (336.050 korun), modely ZT a ZT- T domácí automobilky MG Rover, Mazda 323, Toyota Corolla a Corolla Verso. Hned za nimi s 99procentní spolehlivostí se drží Honda Civic, CR-V a Jazz, Mazda 6, Peugeot 406 a 406 Coupe.

K automobilkám, které se ještě loni držely v průměru, letos se však propadly mezi nejhorší, patří Audi, BMW, Chrysler, Daewoo a Saab. Mezi nejméně spolehlivými modely se letos udržely Citroën, Fiat, Land Rover, Peugeot, Vauxhall a VW. Naopak nejlepší pozice obsadily Honda, Hyundai, Lexus, Mazda, Toyota a Suzuki.

Asociace získala informace o 34.277 vozidlech čtenářů časopisu Which? ve stáří maximálně osm let. Počet u majitelů jednotlivých modelů se výrazně lišil. Nejméně bylo vlastníků Hyundai Getz, a to pouze 30. Naopak nejvíce, až 495, bylo majitelů vozu Ford Focus, napsala agentura AP.

irl nol
Zdroj:ČTK
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Slavisimo »

BMW fiat peugeot atd nejsou tak poruchovy bych rekl.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Fatal Design »

Skoro se mi nechce věřit, že korejská auta jsou tak dobrá. Když se člověk podívá na tabulky TUV, vidí něco jiného.

Taky by mě zajímal pojem "závada". Pro někoho je závada prasklá žárovka, nebo nefunkční čudlík stahování oken, ale pro jiného je závada prasklá klikovka, nebo podpálené ventily, že ... Těžko potom odhadovat, jak nákladné jsou tyto opravy ... Raději budu mít 5 lehkých s BMW, než 1 nákladnou s KIA ... potom ale vyjdi KIA lépe, než BMW 1:5 :)
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Pyron »

Tak jste mě nezklamali a kolegu taky ne... Myslím že tato diskuze jasně dokazuje, že tu nejsou bezmozci, kteří slepje žijí jen pro jednu znaczku a dokáží objektiwně hodnotit i "konkurenci"...
Janis

#17 Příspěvek od Janis »

To byl jako kví qvé test uživatelů BMW klubu? Nu, co už... Jak vidíš, moc lidí se této diskuse nezůčatnilo. Téma asi nemělo přitažlivý název..

Jinak, co se týče těch testů z Anglie, tak na ně nikdy moc nedám.. Jejich výsledky jsou vždycky jiné než ve zbytku Evropy. Co se dá od nich taky čekat, vždy? furt jezdí v protisměru.. :lol: Oni jsou hlavně na prachy, kde ušetřit apod.

V dnešní době už není vyloženě špatných aut, i ta KIA má svoji kvalitu. Ikdyž jako neporuchovou bych ji rozhodně nanazval. A proč taky, tam se nemá co posrat.. :lol:

Ne, v pohodě. Klobouk dolů před Japoncama. Docela bych byl rád, kdyby BMW vydrželo 10 let bez závad... Ale to jsou prostě jiná auta. Jak můžou srovnávat, kazivost Audi TT a Hyundai Getz? Kdo má TT, tak s tím létá jak splašený, s Getz jezdí na čtverku 50km/h a bojí se aby do nich nikdo nevletěl.

Podívejte se na Formule 1. Naprosto dokonalé stroje, nejmodernější technologie, týmy špičkových odborníků a ty káry někdy odjedou 5 kol a vytuhnou.. Ono je sakra rozdíl mít sportovní auto, jezdit co to dá a nebo mít rodiného plouživce, a bát se každé prudší zatáčky..

Ty testy jsou na nic.
alexmol

#18 Příspěvek od alexmol »

Slávek píše:BMW fiat peugeot atd nejsou tak poruchovy bych rekl.

No ja moc Fiaty nepoznam, ale traja kamarati maju fiaty, z toho dve su stila. A tie idu fakt do sraciek, jednemo po 6-tich mesiacoch odisla riadiaca jednotka-cakal 4 mesiace, dalsiemu praska lak na kapote, plus ma nieco s blatnikmi a strhol sa mu zavit na kole. Pritom ho z fabriky nemenil. Tak neviem, mozno maju zrovna smolu, ale fiat na mna vzdy takym dojmom posobil. Mozno celkom dobre napady, no odflaknute detaily. Mozno zalezi od konkretneho modelu...... Ale ja by som si fiat nekupoval, je mi nejak nesympaticky, samozrejme kazdemu sa paci ine....
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od patras Čestný člen »

fiat je italska skodovka ... ale u skody jsou s kvalitou na tom o dost lip ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Slavisimo »

patras píše:fiat je italska skodovka ... ale u skody jsou s kvalitou na tom o dost lip ...

zajimavy co sem slysel od stryce ze oktavie TDI sou pekny sracky a hrozne se kurwej turba. Fiat je celkem dobrej zatim nemam zadnej problem. (sory za sprosty slova)
Odpovědět