Speedy píše:To by mě zajímalo, jaxi přišel na to, že Fávo byl omyl automobilovýho průmyslu. POkud to srovnáš s jakýmkoliv autem stejné kategoire a zhruba stejnýho ročníku(a mnohdy o dost novějších), tak žádný z nich nedosahoval takových jízdních vlastností jako Fáčko. To že se tam kazilo dost věcí (a tohle záleželo taky dost na majiteli), a pominu-li horší zpracování dané možností tehdejší doby v česku, tak to bylo super auto. Skok mezi Š120 a Fávem byl dost velký. Navíc do Formana se měla dávat silnější 1,6 s trochu tvrdším podvozkem, kterou měla škodovka připravenou k montáži. Bohužel k tomu nedošlo, protože do škody vstoupil VW, který potřeboval udat svoje starý motory z Pola.
Nemluvím ani o úspeších v závodech, kde Favoritům tehdy nikdo neuměl konkurovat.
Ale chápu, že někomu nevyhovoval motor 1,3, který rozjel Fávo na pouhých 140-150km/h, ale tohle auto nebylo stavěné v serii pro závodění nebo rychlejší jízdu. Je jasný, že 2.0l motor jezdí jinak. Ale při troše snahy a šikovnosti se i z té 1,3 dalo dostat přeš 80koní při zhruba stejné spotřebě. Ani není problém levně sehnat sportovní tlumiče s pérama a pak to auto jezdí zcela jinak. Se správným rozměrem pneu(např 185/55R14), vhodným spřevodováním(použitím převodovky z Feldy), kvalitně upraveným motorem a podvozkem nebyl problém deklasovat mnohem novější a leckdy i silnější vozy. A jízda na sněhu? Nikdy jsem neměl problém, a ten kdo ano, tak musel jet jak blázen a to by mu neopmohlo ani kdyby měl brambora.
hehe tys mel nekdy favo??? to jsem asi nemel stesti, ale kdyz jsem favo chtel upravit taxem ho musel napred kazdej rok opravit a investovat 20-25 000Kč ročně do rezavejch dílů, všech možnejch veci na podvozku a motoru....
obdobi optimismu:
po upravach by? od autorizovanejch firem to najezdilo tak 10-15 000km a neco se posralo ten motor na to proste nemel, prevodovka ani nemluve /chovala se jak v zetoru/...menil jsem 2 motory a 3 převodovky během 80 000km...

ale jestli mi chces namluvit ze upravama se z favorita se da udelat auto, tak prosim, ses asi optimista a velkej fanda značky. ja jsem si s touhle popelnici uzil sve a vim sve. kastle děs běs co se krouti jak had/dodnes nezapomenu jak jsem si dal behem jizdy ruku z okna a držel se spáry a ostříhalo mi to nehty!!!

podvozek at si delal co delal tak vhodnej tak do kosiku do plusu, ale ne na silnici. zastavam nazor ze kdo nasype 100 litru do uprav favorita ma autotrakař, kterej zere jak tank a jede asi jako nova 1.6 a mozna nejaka horsi 1,8ka, jizdnimi vlastnostmi se bude mozna blizit oktavce ale pohodlim 100% trakaři a bezpečnosti srovnatelnou s jawou 250-též ověřeno,díky bohu v malých rychlostech.tak asi tak.Takze kazdej podle sveho gusta....ja facko chvalit nemuzu ackoliv bych nekdy treba rad ale kecy o upravach...to je fakt pasé..je totiz zapotrebi upravit vsecko a to je trochu nerentabilni vzledem k výsledku.