Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nezávislé topení

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
voko21
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od voko21 »

Nevíte pod jakým názvem se skrývá v ETK nebo na www nezávislé topení? Doslovný překlad by byl asi "Independent heating" a v ETK nemohu pod tímto názvem nic najít. Je to pro diesel E34-524td. Chci se vědomostně připravit co všechno to obnáší a na co si dát bacha, protože čekam nabídku od firmy Webasto na zástavbu této (pro mě)vychytávky. Prý mají i model, který je aktivovaný buď klasicky časovačem nebo na dálku 1km od vozu ovladačem a nebo neomezeně daleko mobilem. O průběhu a cenách vás budu informovat. Pokud to někdo v autě máte, budu vděčnej za každé info. Dík
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

voko21 píše:Nevíte pod jakým názvem se skrývá v ETK nebo na www nezávislé topení? Doslovný překlad by byl asi "Independent heating" a v ETK nemohu pod tímto názvem nic najít. Je to pro diesel E34-524td. Chci se vědomostně připravit co všechno to obnáší a na co si dát bacha, protože čekam nabídku od firmy Webasto na zástavbu této (pro mě)vychytávky. Prý mají i model, který je aktivovaný buď klasicky časovačem nebo na dálku 1km od vozu ovladačem a nebo neomezeně daleko mobilem. O průběhu a cenách vás budu informovat. Pokud to někdo v autě máte, budu vděčnej za každé info. Dík

Správně je to independent heater a u E39 v ETK je to skupina 64xxxxx
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RuDoSh »

voko21 píše:Nevíte pod jakým názvem se skrývá v ETK nebo na www nezávislé topení? Doslovný překlad by byl asi "Independent heating" a v ETK nemohu pod tímto názvem nic najít. Je to pro diesel E34-524td. Chci se vědomostně připravit co všechno to obnáší a na co si dát bacha, protože čekam nabídku od firmy Webasto na zástavbu této (pro mě)vychytávky. Prý mají i model, který je aktivovaný buď klasicky časovačem nebo na dálku 1km od vozu ovladačem a nebo neomezeně daleko mobilem. O průběhu a cenách vás budu informovat. Pokud to někdo v autě máte, budu vděčnej za každé info. Dík

mam v kombiku webasto (origo s dalkovym ovladacem s logem BMW :-))... pri dodatecne montazi na 524 pocitej tak 60k... s dalkovym jeste vic... ale vec je to vyborna... zadne cisteni od snehu ;-) Taky bacha na autbaterii... nefungovalo moc... zaplo se a za 5minut se to vyplo takze efekt skoro nulovy.... pak v bazaru klekla baterka v TDSu, tak jsem koupil do kombika novou a z kombiku dal do TDSa a ted to teprv krasne topi :-)
voko21
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od voko21 »

RuDoSh píše:

mam v kombiku webasto (origo s dalkovym ovladacem s logem BMW :-))... pri dodatecne montazi na 524 pocitej tak 60k... s dalkovym jeste vic... ale vec je to vyborna... zadne cisteni od snehu ;-) Taky bacha na autbaterii... nefungovalo moc... zaplo se a za 5minut se to vyplo takze efekt skoro nulovy.... pak v bazaru klekla baterka v TDSu, tak jsem koupil do kombika novou a z kombiku dal do TDSa a ted to teprv krasne topi :-)

No počítal jsem tak 50k. Je to drahá sranda, při současné ceně E34řek je to hnedle zdvojnásobení ceny auta. Ale rozhodl jsem se to auto nechat ještě na delší dobu a udělat z něho unikát. :) Motorově to má na dalších 200k km a prodávat to cikánům za 50k nebudu.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

voko21 píše:No počítal jsem tak 50k. Je to drahá sranda, při současné ceně E34řek je to hnedle zdvojnásobení ceny auta. Ale rozhodl jsem se to auto nechat ještě na delší dobu a udělat z něho unikát. :) Motorově to má na dalších 200k km a prodávat to cikánům za 50k nebudu.

no zdvojnasobeni ceny ne :-) hodnoty mozna, ale nikdo ti za to neda ani 20k navrch kdyz to s tim budes prodavat....
Blumen_071

#6 Příspěvek od Blumen_071 »

nemecky je to Standheizung, s tim bys mel byt pri vyhledavani uspesnejsi. a dalsi vyrobce je Eberspecher (ted si nejsem jistej esli to pisu spravne)
moc prijemna vecicka 8)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Blumen_071 píše:nemecky je to Standheizung, s tim bys mel byt pri vyhledavani uspesnejsi. a dalsi vyrobce je Eberspecher (ted si nejsem jistej esli to pisu spravne)
moc prijemna vecicka 8)

Originál do BMW se dává Webasto.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
darmon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

voko21 píše:
RuDoSh píše:

No počítal jsem tak 50k. Je to drahá sranda, při současné ceně E34řek je to hnedle zdvojnásobení ceny auta. Ale rozhodl jsem se to auto nechat ještě na delší dobu a udělat z něho unikát. :) Motorově to má na dalších 200k km a prodávat to cikánům za 50k nebudu.
no jestli si ho nechas na delsi dobu tak to za 50k cikanum prodavat nebudes, to je fakt, ti ti daj tak 35k a budes rad.
Fugo

#9 Příspěvek od Fugo »

na vrakáči za komplet webasto tj, bufik,řídící jednotka a pumpa 5tis kč, mám to v obou autech a paráda, jen je lepší jako u 7 mýt 2 baterky, jednu normální pro provoz auta a druhou menší na bufika, po nastartování se obě baterky spojí paralelně a obě se dobíjí.
Kubajs

#10 Příspěvek od Kubajs »

při letošní zimě neni snad ani potřeba,koupil sem kvůli němu novou druhou baterku,celý topení vyčistil a nechal zkontrolovat,vyměnil čerpadla,dal novou řídící jednotku a zima furt né a né přijít abych ocenil tu přípravu na zimu
Martinéz

#11 Příspěvek od Martinéz »

ja mam v e34ce taky origo a nejsem si jist, zda maka jak ma..jako sice z toho po nejaky dobe rano jde vlazny vzdousek, ale posledni dobou kdyz se treba nekde vypaluju na vyhlidce a zapnu, po peti minutach mi jde z podauta takovej kour, ze uz na me chteli volat hasice..proste to nepouzivam..
Kubajs

#12 Příspěvek od Kubajs »

to bude tim že to nepoužíváš,vypaluje se ti vejfuk od toho topení mastnej od oleje
voko21
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od voko21 »

Tak Webasto prý nemá pro E34 už žádné sestavy. Prý by to muselo být individual. Takže by ani těch 60k nestačilo. To je v pr. Do E39 by to neměl bejt problém, ale muselo by se to upravit.

To Fugo: Po vrakáčích se kouknu, ale nevim jak poznam, že mam všechno a že to funguje. Záruku mi na to asi nedají a tak se toho docela bojim. Ta cena je ale super. Baterky mam dvě už teď .(110Ah v autě a 75Ah zálohu (stačí to pro topení?)to není problém.)

To Darmon: Já vim, to byl spíš fórek. :) , ale stejně jsem myslel prodej cikánům teď za 50k(mam nabídku :lol: ,kterou jsem odmítl, snad mi to za to neukradnou! :lol: ), né až za rok,dva.
martinmasat

#14 Příspěvek od martinmasat »

75Ah zálohu (stačí to pro topení?)to není problém.)

75 by měla stačit ta co k tomu je je daleko slabší.
Kubajs

#15 Příspěvek od Kubajs »

25ah
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mad Max »

voko21 píše:Tak Webasto prý nemá pro E34 už žádné sestavy. Prý by to muselo být individual. Takže by ani těch 60k nestačilo. To je v pr. Do E39 by to neměl bejt problém, ale muselo by se to upravit.

To Fugo: Po vrakáčích se kouknu, ale nevim jak poznam, že mam všechno a že to funguje. Záruku mi na to asi nedají a tak se toho docela bojim. Ta cena je ale super. Baterky mam dvě už teď .(110Ah v autě a 75Ah zálohu (stačí to pro topení?)to není problém.)

To Darmon: Já vim, to byl spíš fórek. :) , ale stejně jsem myslel prodej cikánům teď za 50k(mam nabídku :lol: ,kterou jsem odmítl, snad mi to za to neukradnou! :lol: ), né až za rok,dva.

Baterie 75Ah je až moc.
Hlavní mám 100 Ah a tu druhou 25 Ah (nedávno jsem ji měnil)

Mám někde doma leták, kde je nabídka Bufíků. O vííkendu sem dám odkaz.
Fugo

#17 Příspěvek od Fugo »

75Ah stačit bude, já mám 2x 90Ah z toho důvodu že na srazech spim v autě a tak to docela vyu žívám, měl jsem kdysi nějakou 40Ah a když auto stálo a topil jsem vždycky před spaním a pak v průběhu noci když mě byla zima tak v neděli ráno už to kolikrát netopilo. když nezapomenu tak se podívám ještě tu mám fotky jak to bylo vymontovaný a podle toho si to koupíš, mám tu i schéma zapojení je sice odměřený z kabeláže a dá se to podle toho zapojit, dával jsem to teď do jednoho auta a chodí to , ovládání telefonem nebo knoflíkem v kabině.
Blumen_071

#18 Příspěvek od Blumen_071 »

no jestli teda webasto montuje za 60 tacu .... 8O to snad ne
http://www.erste-klasse-im-auto.de/start.htm

co se privodu paliva tyce tak miva extra benzinovou pumpu
Blumen_071

#19 Příspěvek od Blumen_071 »

nadrz bych nechal o tolika dirach kolik jich ma. zkusil bych nakou rozbocku mezi nadrzi a stavajici pumpou
voko21
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od voko21 »

Fugo píše:75Ah stačit bude, já mám 2x 90Ah z toho důvodu že na srazech spim v autě a tak to docela vyu žívám, měl jsem kdysi nějakou 40Ah a když auto stálo a topil jsem vždycky před spaním a pak v průběhu noci když mě byla zima tak v neděli ráno už to kolikrát netopilo. když nezapomenu tak se podívám ještě tu mám fotky jak to bylo vymontovaný a podle toho si to koupíš, mám tu i schéma zapojení je sice odměřený z kabeláže a dá se to podle toho zapojit, dával jsem to teď do jednoho auta a chodí to , ovládání telefonem nebo knoflíkem v kabině.

Jojo fotky, schémata---sem s nimi! Dík :wink:
Odpovědět