Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

sklápění zadních sedaček?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MrScully

#1 Příspěvek od MrScully »

Do jaké míry jsou u E39 standardem sklápění zadních sedadel? U trojkových E46 je to prý příplatková výbava, u E39 se mi to nepodařilo zjistit. Existuje to vůbec?

Potřebuju občas do auta narvat něco většího, ale kombíka nechci.
vte

#2 Příspěvek od vte »

Zdarec mám 530d a jdou složit tak bys tam něco většího určitě nacpal 8)
MrScully

#3 Příspěvek od MrScully »

vte píše:Zdarec mám 530d a jdou složit tak bys tam něco většího určitě nacpal 8)

Dikes a netusis, jestli je to standard? Jsem koukal na specifikaci petkovy rady nekde na auto.cz a tam to uvedeny neni (proskrtly), takze predpokladam, ze to uplne bezny neni.

Usetrilo by mi to dilema :) Chci sedan, ale vyjimecne potrebuju do auta narvat i neco vetsiho... ale kombika nechci. 530d se sklapecima sedackama a tmavou kuzi by byl peknej kompromis :-)
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fazeey »

já mám taky 530d a je tem plech, standart to nebude
Maca

#5 Příspěvek od Maca »

Tak tak, i u E39 bylo sklápění zadních sedadel za příplatek.
MrScully

#6 Příspěvek od MrScully »

Da se nejak *velmi zhruba* tipnout, kolik lidi si to tak mohlo priplatit? Kdyz vidim treba na tipcars 20 aut, tak jestli to z nich bude mit 1 auto, 5 aut nebo 15?
Clairvoyant

#7 Příspěvek od Clairvoyant »

MrScully píše:Da se nejak *velmi zhruba* tipnout, kolik lidi si to tak mohlo priplatit? Kdyz vidim treba na tipcars 20 aut, tak jestli to z nich bude mit 1 auto, 5 aut nebo 15?

Aspoň co já vím, tak u E34 (generace 5er před E39) se to vyskytovalo u limuzín spíše zřídka. Řekl bych, že to bude podobně i u E39. btw. a proč tak urputně nechceš touring, když vozíš větší věci...??
MrScully

#8 Příspěvek od MrScully »

Clairvoyant píše:
MrScully píše:Da se nejak *velmi zhruba* tipnout, kolik lidi si to tak mohlo priplatit? Kdyz vidim treba na tipcars 20 aut, tak jestli to z nich bude mit 1 auto, 5 aut nebo 15?

Aspoň co já vím, tak u E34 (generace 5er před E39) se to vyskytovalo u limuzín spíše zřídka. Řekl bych, že to bude podobně i u E39. btw. a proč tak urputně nechceš touring, když vozíš větší věci...??

Ja se priznam, ze jsem kombika snad nikdy neridil... nemam predstavu, jak se to chova v zatackach nebo o kolik je vetsi problem to pak zaparkovat ve meste nebo o kolik to vic zere na spotrebe. Ja nevozim veci casto, ale kdyz chci koupit auto, ktery mi ma par let vydrzet, tak musim pocitat s tim, ze jednou za cas potrebuju prevezt neco vetsiho.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matal Moderátor »

MrScully píše:
Clairvoyant píše:

Ja se priznam, ze jsem kombika snad nikdy neridil... nemam predstavu, jak se to chova v zatackach nebo o kolik je vetsi problem to pak zaparkovat ve meste nebo o kolik to vic zere na spotrebe. Ja nevozim veci casto, ale kdyz chci koupit auto, ktery mi ma par let vydrzet, tak musim pocitat s tim, ze jednou za cas potrebuju prevezt neco vetsiho.

Touring se řídí úplně setejně jako sedan,rozměry jsou stejný,jen je touring o trochu těžší.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
dafson

#10 Příspěvek od dafson »

ahoj ja mam E39 Rv 97 523i a mam je sklopny a to sem to u auta nevyhledaval asi sem mel stesti....jinak mi neni jasna vec jak to ze mam na svetlech bily blinkry kdyz sem mel za to ze to delaji jen u face liftu nebo byli i nejaky vyjimky???
vte

#11 Příspěvek od vte »

Zdar nevím jestli je to za příplatek,nějak sem to nevyžadoval ale jdou sklopit u e34 sem to ještě neviděl jo a z touringa bych strach neměl když se otočíš při couvání tak vidíš víc místa - a máš zrcátka ne 8)
MrScully

#12 Příspěvek od MrScully »

OK, dikes. Kdyz nevyjdou sedacky u sedana, tak mozna fakt pujdu do toho touringa :-)
kavanda

#13 Příspěvek od kavanda »

vte píše:Zdar nevím jestli je to za příplatek,nějak sem to nevyžadoval ale jdou sklopit u e34 sem to ještě neviděl jo a z touringa bych strach neměl když se otočíš při couvání tak vidíš víc místa - a máš zrcátka ne 8)

Tak to jsi viděl asi ještě málo :!:
Dokonce jsou elektricky polohovatelné a jen 2 místa v zadu - opravdu se jedná o e34. :wink:
PavelP

#14 Příspěvek od PavelP »

Zdravím, u své E 34 525i jsem měl také sklopné zadní sedačky.Je to moc dobrá věc,protože do auta naložíš třeba koberec 4 m a když jsem zavřel částečně kufr tak mě koukal pouze půl metru dozadu za auto.Ale zase kdy ,vozíš koberec.Jinak jsem to využíval často.Dobré bylo,že u E 34ky, když se sklopily sedačky a vyndal jsem sedáky tak byla rovná podlaha kufru až vlasně k předním sedačkám( 2 metry).Nikdy jsem to nezkoušel ale myslím si že,by se tam i člověk vyspal.U E 39 jsem je také už viděl i funkce,jdou třeba i zamknout z kabiny takže se zlodějozmrd do kufru pokud je zamčenej i zvenčí nedostane.Ale je jich asi opravdu málo.Teď u své 39ky sklopné zadní sedačky nemám ale tak nějak jsem se s tím taky naučil žít.Tak asi tak.
PavelP
Peter
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Peter »

dafson píše:ahoj ja mam E39 Rv 97 523i a mam je sklopny a to sem to u auta nevyhledaval asi sem mel stesti....jinak mi neni jasna vec jak to ze mam na svetlech bily blinkry kdyz sem mel za to ze to delaji jen u face liftu nebo byli i nejaky vyjimky???

myslím že biele smerovky sú otázkou príplatku i pred faceliftem
Odpovědět