Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW - rady a zkušenosti?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MrScully

#1 Příspěvek od MrScully »

(Sorry, že zakládám už druhé podobné téma, ale minule jsem se ptal na volbu auta za peníze, teď bych spíš rád řešil jízdní vlastnosti).

Chlapi, já furt váhám, potřebuju postrčit správným směrem. Děsně rád bych si koupil nějaké tak dvousetkoňové BMW cca z 2000-2001 (něco jako 530d-330d-330i), ale protože by to bylo moje jediné auto, musím koukat na praktičnost. Takže třeba...

1. dá se s tím rozumně (z nuly) vyjet zasněženej kopec? Myslím, že třeba pětková řada je pěkně těžká + zadokolka, takže to asi není sranda. Je v tomhle (o něco lehčí) trojková řada nějak výrazně lepší? Nebo je to u obou v pohodě a zbytečně moc to řeším? (čtyřkolku moc nechci, jezdím z 80% ve městě, o vyšších nákladech nemluvě).

2. je v trojkový řadě vzadu fakt tak málo místa na nohy? Trojková řada je mi vzhledem nejsympatičtější, ale aby bylo málo místa na zadních sedadlech a navíc nebyly sklopný, tak to už si můžu koupit nějaký kupé (se sklopnýma zadníma) a budu na tom možná s místem líp. (Teď mám Huňáče kupé a se sklopenýma sedadlama se mi tam vejde na délku nějakých 150cm).

3. je znatelný rozdíl v řízení sedanu a kombíku? (sorry, kombík jsem snad nikdy neřídil). Předpokládám, že třeba v běžným provozu / na dálnici ne, ale v zatáčkách to asi poznat bude... chci sice kvůli sportovnější jízdě a snadnějšímu parkování ve městě sedan, ale jestli to nebude mít ty sklopný zadní sedadla, tak zvažuju i kombík (navíc třeba většina 530d jsou kombíky).

4. bezín versus diesel - asi nekonečná debata, takže to moc neřeším... lepší spotřeba versus o něco lepší motor, ale ty třílitry asi jedou dobře všechny :-)

5. je někde nějakej web, kde je přesně popsáno, jaká výbava je standardní a jaká příplatková? Mluvím o E39/E46 po faceliftu (2000+). Abych si pak nekoupil káru a nezjistil, že byla tak levná proto, že třeba nemá ESP nebo tak něco.

Jinak sorry za otázky, ale nechci nic podcenit, 300 táců za ojetinu je dost peněz a nechci za rok kupovat něco jinýho. Prostě pořád váhám trojková-pětková, sedan-kombík, benzín-diesel...
Slid

#2 Příspěvek od Slid »

1. záleží vždy na kvalitních gumách a na pořádným vzorku a vyjedeš bez problému to co vyjedou předokolky.
2. 3jka je opravdu malá proti 5 ale stejně tak je 5ka malá proti 7ce...
čili zajdi si do nějakého bazáče a sedni si na zadní sedačky a uvidíš.
3. dle mě je to úplně fuk v řízení, záleží na tvém využití, praktičnosti a vzhledu co se tobě líbí.
4. benzin nebo diesel musíš přeci vědět sám, kolik najedeš km jak často budeš využívat auto, přísun paliva :D zda se ti diesel vyplatí, dle toho si přeci vybereš.
5. pohledej zde jinak zagoogluj, těchto témat se zde řešilo moc :wink:
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

1.předokolkám se doporučuje, při nemožnosti vyjet kopec, couvat..
BMW má ideální rozložení váhy 50x50%,+ dobré gumy a nemáš problém..
2. i 3ka není zas tak malá vzadu,ale pokuď máš 200cm,tak to budeš mít sedačku hodně vzadu,tudíž bude míň místa,ale to i v 5er..
3.Sedanxtouring řízení je jen na zvyku,délka vozu je stejná,touring je cca o 150kg těžší..
4.pokuď najedeš ročné míň jak 20-25t.km,tak benzín..
5.BMW bez ASC+T nekoupíš,ale nemusí mít DSC
:wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
voitano

#4 Příspěvek od voitano »

1. Jsem taky zvedav na 1.zimu s BMW, zatím jsem jezdil fávem , tak to bude mazec. - od baráku se rozjíždím do mírného kopce...
Modely myslím s ASC+T přibrždují prokluzující kolo, takže taková malá náhražka za samosvor.

2. Já jsem taky zvažoval 5ku kvůli místu vzadu, ale pak jsem si řekl, že nedělám taxika a vzadu sedět nebudu. A 3ka se mi fakt líbí víc než 5ka
vte

#5 Příspěvek od vte »

Pokud máš dobrý pneu tak to nandáš i předokolkám záleží na citu v noze,jestli 3-5 je na tobě ale 5 je taková ... prostě 5tka a benzín nebo nafta?Já jezdím jen naftu od r.92 a žádnej problém tak z benálem nemúžu moc porovnávat,touring taky dobrý ale ne v 3jce ale to je múj názor
meme

#6 Příspěvek od meme »

2) + 3)
konkrétně kombik 320 - vypadá že vzadu toho místa moc neni ale rozhodně to neni špatný ... imho je tam víc místa než třeba ve volvu X70. no ale neni určitě problém, aby sis do nějakýho sednul a udělal si obrázek sám. sklopim zadní sedačky a vyspěj se v tom dva lidi /celkem v pohodě/. ten kufr u kombika neni z největších ale nestalo se mi, že když vezu 4 lidi se 4 kuframa, že bych to tam nějak neposkládala.

parkuju v centru prahy a nikdy jsem nelitovala, že mam kombik. předtim jsem parkovala předokolkou sedanem, a spíš jsem měla 'problémy' s rozdílnym chováním zadokolky při parkování než s nějakou velikostí. to je jen otázka cviku. kombajn tě o sportovní jízdu rozhodně nepřipraví ;)
MrScully

#7 Příspěvek od MrScully »

vte píše:Pokud máš dobrý pneu tak to nandáš i předokolkám záleží na citu v noze,jestli 3-5 je na tobě ale 5 je taková ... prostě 5tka a benzín nebo nafta?Já jezdím jen naftu od r.92 a žádnej problém tak z benálem nemúžu moc porovnávat,touring taky dobrý ale ne v 3jce ale to je múj názor

Proc myslis, ze trojku kombika nebrat?
Dave
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Dave »

Rozhodování je vždycky těžké, ale u BMW máš výhodu, že ať vybereš cokoliv tak toho nebudeš litovat 8)

Za rok co mám E46 si na nedostatek místa na zadních sedadlech stěžoval jenom jeden známej co má přes 100 kg a břicho na trojčata! Jinak vůbec nikdo!

Jízda s E46 je sportovnější, E39 je na půl cesty k pohodlíčku v sedmičce ale taky se s ní dá dobře zajezdit!
MrScully

#9 Příspěvek od MrScully »

Ja verim tomu, ze s BMW chybu neudelam (byt mi to vsichni kolem vymlouvaji - "bude se to s*at, drahy dily, velka pojistka" apod.), ale to vybirani je desny :) Srdce tihne k hezci trojkove rade, ale aby pak "sportovnejsi jizda" neznamenala, ze na sedmnactkach kolech to pojede tak, ze na nasich silnicich budu mit vyklepanej zadek jeste tejden :-)
Dave
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Dave »

MrScully píše:Ja verim tomu, ze s BMW chybu neudelam (byt mi to vsichni kolem vymlouvaji - "bude se to s*at, drahy dily, velka pojistka" apod.), ale to vybirani je desny :) Srdce tihne k hezci trojkove rade, ale aby pak "sportovnejsi jizda" neznamenala, ze na sedmnactkach kolech to pojede tak, ze na nasich silnicich budu mit vyklepanej zadek jeste tejden :-)

:lol: S "M" podvozkem ho budeš mít vyklepaný mnohem dýl! Ale po dobrém asfaltu to je zase nádhera!
Jinak u E46 se dělaly 3 typy podvozků (normální, sportovní a M) takže máš na výběr.
Odpovědět