Chlapi, já furt váhám, potřebuju postrčit správným směrem. Děsně rád bych si koupil nějaké tak dvousetkoňové BMW cca z 2000-2001 (něco jako 530d-330d-330i), ale protože by to bylo moje jediné auto, musím koukat na praktičnost. Takže třeba...
1. dá se s tím rozumně (z nuly) vyjet zasněženej kopec? Myslím, že třeba pětková řada je pěkně těžká + zadokolka, takže to asi není sranda. Je v tomhle (o něco lehčí) trojková řada nějak výrazně lepší? Nebo je to u obou v pohodě a zbytečně moc to řeším? (čtyřkolku moc nechci, jezdím z 80% ve městě, o vyšších nákladech nemluvě).
2. je v trojkový řadě vzadu fakt tak málo místa na nohy? Trojková řada je mi vzhledem nejsympatičtější, ale aby bylo málo místa na zadních sedadlech a navíc nebyly sklopný, tak to už si můžu koupit nějaký kupé (se sklopnýma zadníma) a budu na tom možná s místem líp. (Teď mám Huňáče kupé a se sklopenýma sedadlama se mi tam vejde na délku nějakých 150cm).
3. je znatelný rozdíl v řízení sedanu a kombíku? (sorry, kombík jsem snad nikdy neřídil). Předpokládám, že třeba v běžným provozu / na dálnici ne, ale v zatáčkách to asi poznat bude... chci sice kvůli sportovnější jízdě a snadnějšímu parkování ve městě sedan, ale jestli to nebude mít ty sklopný zadní sedadla, tak zvažuju i kombík (navíc třeba většina 530d jsou kombíky).
4. bezín versus diesel - asi nekonečná debata, takže to moc neřeším... lepší spotřeba versus o něco lepší motor, ale ty třílitry asi jedou dobře všechny

5. je někde nějakej web, kde je přesně popsáno, jaká výbava je standardní a jaká příplatková? Mluvím o E39/E46 po faceliftu (2000+). Abych si pak nekoupil káru a nezjistil, že byla tak levná proto, že třeba nemá ESP nebo tak něco.
Jinak sorry za otázky, ale nechci nic podcenit, 300 táců za ojetinu je dost peněz a nechci za rok kupovat něco jinýho. Prostě pořád váhám trojková-pětková, sedan-kombík, benzín-diesel...