Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kolik vám papá 740 automat rv 1997?
-
- Kontaktovat uživatele:
bmwfil píše:Však píše dle BC a ten je zjevně špatně nakalibrovanej
BC většinou ukazuje vyšší spotřebu a když tomu člověk dává extra čočku, pak i o litry víc. Mně BC ukazoval na 540i 13.9 l / 100 km a reál podle účtenek/km byl 12.8 l / 100 km. Ale těch 8 v 740i, to se dá dosáhnout když to při ustálené rychlosti vynuluju a pak měřím na několika km klesání nebo rovince.
RedBaron píše:bmwfil píše:Však píše dle BC a ten je zjevně špatně nakalibrovanej
BC většinou ukazuje vyšší spotřebu a když tomu člověk dává extra čočku, pak i o litry víc. Mně BC ukazoval na 540i 13.9 l / 100 km a reál podle účtenek/km byl 12.8 l / 100 km. Ale těch 8 v 740i, to se dá dosáhnout když to při ustálené rychlosti vynuluju a pak měřím na několika km klesání nebo rovince.
To jo.... když vynuluješ BC..a jdeš tak 90 tak to žere 8,5litru....(jen vtedy..)
Raz sme skoušely za kolik to jde dle BC nejmín...
Tak sem jel 10km úsek 60-70 a BC nám ukázal 8.8L...!

Ale to te i s Wartburgem predjíždeji...

Kdo si kupuje auto nad 2.5litru....dle mne nemúže nejak koukat na spotrebu...
Či to žere 10 nebo 12...je jedno..., to pohodlí a to svezení se vyrovná klidne i nejakýmu Favoritu...který to tahá za 8litrú...

Ale všechno treba brát se zdravím rozumem...

DOEMIXXX píše:T613 píše:neprekvapil te
do 10 po meste by musel tlacitsice je 4.0 V8 rozumny na spotrebu/vykon ale po meste do 10 jezdit nebudes ani z kopce
tak to mam asi jinej motorjinak mejch V8 opravdu nezere to co pises....je to o noze
jinak na popojizdeni je nejlepsi automat, clovek tam da D, pusti brzdu a auto krasne jedu skrz tu kolonu za 00 nic
OMG to je vuuul, automat žere ve městě nejvíc, ta čubka všude vyřazujem dojiždi na neutral a vubec se s tim nesere, naopak exceluje na dalnici svym převodem. Co se tyče spotřeby ja zkoušel jet rozjezdy pomalinku, jel jsem 40km trasu, prujezd přes olomouc po obchvatě přes tři světelny a pak okresky, v obci sem jel 60, mimo obec 110 a vyslednou sem měl 9,0, ale to se nedá taklhle jezdit, kombinovanou mám 15-18, když trochu lítam sem kolem těch 25
-
- Kontaktovat uživatele:
RedBaron píše:Bobes-740i píše:Zdravím mám 740 e38 mimo město jezdím do 9,5 a po městě do tech 13
To 2x použité "do" spíš mělo být "od" , viď?
No proste ja si vnucuju že jezdím za 5L mimo mesta a za 7L v meste..

Jinak bych nemohl jezdit v 4litru a vedet o te realnej spotrebe...

Proste: "Nevědomost je sladká!"