Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jednička

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DenyKr

#1 Příspěvek od DenyKr »

Ahoj lidi!..delší dobu smýšlím o novém BMW...nevyjde-li jedna výhodná nabídka ojeté 5(E60),zřejmě sáhnu po 1...(nejlépe v dieselu)...jaký motor byste mi doporučili,jízdní dojmy..prostě vše,co mi o tom autě můžete říct,včetně toho,je-li to dobrá volba,či ne.. :)
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od hopiondra »

jestli na to mas milion jak jsi nekde psal, tak vyber e60 je do teto ceny obrovsky, ale zpet k 1er.Do tohodle auta bych volil pokud trvas na dieslu 123d,jinak dobra je 118d +chip,oproti 120d ma akorat snizeny vykon a cenu,rozhodne bych se vyvaroval benzinovym ctyrvalcum a dalsi moznosti by byla jeste nova e90 aneb zlata stredni
DenyKr

#3 Příspěvek od DenyKr »

hopiondra píše:jestli na to mas milion jak jsi nekde psal, tak vyber e60 je do teto ceny obrovsky, ale zpet k 1er.Do tohodle auta bych volil pokud trvas na dieslu 123d,jinak dobra je 118d +chip,oproti 120d ma akorat snizeny vykon a cenu,rozhodne bych se vyvaroval benzinovym ctyrvalcum a dalsi moznosti by byla jeste nova e90 aneb zlata stredni

jo,nad e90 jsem také přemýšlel..zítra budu vědět,jak s tou e60...na novou 1 v plné palbě bych neměl,ale na ojetou jo...nebo na novou v průměrné výbavě..přemýšlel jsem i nad tou 120d,ale jak sám píšeš,je to jen zlepšená 118d,čili máš asi pravdu,že chip to jistí..123d neznám,ani jsem v něm nejel..popř.-máš-li zkušenosti,mohl bys o něm říct něco víc?.. :) a ještě dotaz-proč bych se měl vyvarovat 4-válcům v benzínu?..díky.. :wink: :)
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od hopiondra »

123d je dvoulitr s dvema turbama prakticky zkusenosti nemam, ale asi to bude dobry delicko, 4 hrncovym benzinum bych se vyhl ,protoze jim přeskakuje rozvodovy retez, pri oprave a do novych motoru se jiz dela takovy plisek co tomu zabranuje, ale zase sem od jinech servisaku slysel ze pry se zanasi napinaky rozvodoveho retezu a par jednicek uz na to doplatilo ,,nemam ,ale jeste os.zkusenost,,jinak pokud bys sel do ojete diesel, volil bych 118d bude levnejsi a pokud vykonove nebude stacit da se bez obavy snizene zivotnosti chipovat, do 120d bych si chip nedal motor je poradne nadopovanej uz od vyroby(samozrejme nemyslim chip od franty z garaze od vedle a zadny odpory v krabicce za litr)jinak jizdni vlastnosti me se 1er libi je to takova motokara fakt sedi,nejlepe se svezt a uvidis jediny co me na jednice vadi je nehezky plasty v interieru a vubec predmodernizaci je ten interier takovej preplastovanej a vzhledem k tomu ze mam 5er tak me pripada mala.pokud pujdes do dieslu zjisti si jestli byla provedena TECH.akce vymena sroubu alternatoru (plati pro 118d i 120d)kdyz nebudes mit jistotu nech vymenit je to relativne jednoduchej ukon,videl sem auto co nereagovalo na svolani (e90) a odnesla to jenom napinaci kladka a remen ,takze nic zavazneho u techto dieslu odchazeji jeste remenice na klice.projev typicke klapani nepreslechnutelne
DenyKr

#5 Příspěvek od DenyKr »

hopiondra píše:123d je dvoulitr s dvema turbama prakticky zkusenosti nemam, ale asi to bude dobry delicko, 4 hrncovym benzinum bych se vyhl ,protoze jim přeskakuje rozvodovy retez, pri oprave a do novych motoru se jiz dela takovy plisek co tomu zabranuje, ale zase sem od jinech servisaku slysel ze pry se poskozuju napinaky rozvodoveho retezu a par jednicek uz na to doplatilo ,,nemam ,ale jeste os.zkusenost,,jinak pokud bys sel do ojete diesel, volil bych 118d bude levnejsi a pokud vykonove nebude stacit da se bez obavy snizene zivotnosti chipovat, do 120d bych si chip nedal motor je poradne nadopovanej uz od vyroby(samozrejme nemyslim chip od franty z garaze od vedle a zadny odpory v krabicce za litr)jinak jizdni vlastnosti me se 1er libi je to takova motokara fakt sedi,nejlepe se svezt a uvidis jediny co me na jednice vadi je nehezky plasty v interieru a vubec predmodernizaci je ten interier takovej preplastovanej a vzhledem k tomu ze mam 5er tak me pripada mala.pokud pujdes do dieslu zjisti si jestli byla provedena TECH.akce vymena sroubu alternatoru (plati pro 118d i 120d)kdyz nebudes mit jistotu nech vymenit je to relativne jednotuchej ukon,videl sem auto co nereagovalo na svolani (e90) a odnesla to jenom napinaci kladka a remen ,takze nic zavazneho u techto dieslu odchazeji jeste remenice na klice.projev typicke klapani nepreslechnutelne

jasné.. :) já v 1 jel,nikdy jsem si nemyslel,že je až tak dobrá...jak říkáš-"motokára" a to doslova...ani M-paket tomu tolik nevadil..čili dle tvého názoru,nejlepší volbou z dieselu(pokud né rovnou 123) je 118,která se dá chipnout...a ještě...něco k výbavě-co myslíš je pro jedničku ve výbavě prakticky nezbytné?.. :)
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od hopiondra »

118d je dobra a je moznost ,,upgrajdu,,pokud nebude vyhovovat pokud uz ted vis ze nebude vyhovovat rozhodne rovnou 120d ,do vybavy zalezi hlavne na tobe me osobne se moc libej sport sedacky a dofukem bocnic-skvela vec,navic uz je to v kombinaci kuze,dale bych se nechal rozmazlovat vyhrejvanejma sicnama,urco bych hledal xenony-o dost lip pak 1er vypada,multifunkci volantovou,nevyhoda 118d je ze se tezko bude hledat v naky top vybave,to ve 120d to byva podstatne lepsi
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od hopiondra »

jeste se me na 1er libi automaticka prevodovka ,zda se mi ze to sni lepe jede
DenyKr

#8 Příspěvek od DenyKr »

hopiondra píše:118d je dobra a je moznost ,,upgrajdu,,pokud nebude vyhovovat pokud uz ted vis ze nebude vyhovovat rozhodne rovnou 120d ,do vybavy zalezi hlavne na tobe me osobne se moc libej sport sedacky a dofukem bocnic-skvela vec,navic uz je to v kombinaci kuze,dale bych se nechal rozmazlovat vyhrejvanejma sicnama,urco bych hledal xenony-o dost lip pak 1er vypada,multifunkci volantovou,nevyhoda 118d je ze se tezko bude hledat v naky top vybave,to ve 120d to byva podstatne lepsi

no právě..to je trošku problém..při ceně 1 v základním provedení ať s motorem 118d,nebo 120d je to nehorázná cena+navíc ceny těch doplňků-fakt hodně drahé..čili bych se pod meloun s výbavou,jako kůže,sportovní sedačky s větráním,které se přizpůsobí tvému tělu,atd,atd asi nevlezl no. :? ...čili poněvadž hledám asi něco lepšího,sáhl bych zřejmě po bazaru...ale ať už jsde o 118,či o 120,většina lidí 1 bere stále,jako základní model,do kterého moc investovat nechtějí..a obávám se,že bych nic podobného nenašel.. :( ale myslím např..-xenony bych určo. chtěl,klimačku také,mlhovky,atd,atd...ale kromě těchto poměrně obyčejnějších věcí,které mají vyšší řady již v základu-je ještě něco za rozumný peníz na podobné úrovni,co by bylo poměrně nezbytné(dle zkušeností z jiných aut,se kterými jsi popř. jezdil)...?..v Octavii mám prakticky vše,výklopnou GPS,el. okna,vyhřívané sportovní sedačky,dvouzónovou aut. klimačku,bluetooth vč. displeje,sound system s 12 repro..atd,atd...a chtěl bych,aby ta 1 mohla být na podobné úrovni s rozumnou cenou.. :wink: :) ..beru to tak,že bmw je lepší..čili např. origo 6 BMW repráků bude na možná jen jemně horší úrovni,než mých 12 repro v octavii...čili origo. repráky mi stačí..mno a další poznatky ohledně pohodlí sedaček,vs. mých sport. sedadel v octavii,atd,jestli chápeš.. :)
DenyKr

#9 Příspěvek od DenyKr »

hopiondra píše:jeste se me na 1er libi automaticka prevodovka ,zda se mi ze to sni lepe jede

automat v BMW je sen..je to skvělá věc...ale zase stejný problém-je-li vůbec 1 s automatem k dostání,je to 130,max. palba za 1 200 000.. :wink:
DenyKr

#10 Příspěvek od DenyKr »

a mimo jiné-ještě jednu poměrně důležitou otázku-neplánuji to,ale berme čistě teoreticky,že bych takto vybavenou 1 opravdu našel,byla by za rozumnou cenu..ale měla např. najeto 100 000-200 000 km...je i při této hodnotě kilometrů chip bezbečným(nepoškodí to motor)?...a je to u všech bmw stejné-je-li auto jnak v dobrém stavu,nevadí tento počet kilometrů?..díky :)
michal09

#11 Příspěvek od michal09 »

čau, napíšu ti sem svoji víkendovou zkušenost se 120d (5ti dvéř) při předváděcích jízdách A.M.T. mobile.

Vzal jsem si tedy 177koňovou stříbrnou 120d v 6ti rychlostním manuálu, najeto asi 10tkm. Hrozně se mi líbil způsob startování - vložiš placku (klíček) do díry, zmáčkneš strat engine a "motůrek" poslušně hned a spořádaně naskočí...Řadím za jedna, řazení je neomylné, možná trošku tuhé, ale to asi tím, že to byla téměř funglovka.... :wink: Poprvé si chci přibrzdit a super účinek, brzdí jak víno, ostatně jako všechny new BMW!

Jinak sedačky mi přijdou velmi pohodlné, malej mutifunkční volant se super drží, řízení je velmi lehké a příjemné. Po chvíli sem si na autíčko zvyknul. Bylo hrozně příjemný a zábavný ho řídit, i podvozek se mi zdál velmi dobrej na nerovnostech a v zatáčkách. Výkon motoru mě příjemně překvapil, táhne od spodu až do 4t/ot bez problému, třeba výjezd z pomalé městské zatáčky na dvojku, skoro plnej, a jak vystřelí... :wink: Jízda po dálnici byla taky velmi sympatická, za 4 plnej - do 4t/ot, za 5 do tak do 3t/ot, rychlost kolem 180km/ ani to nepřijde, tak zkoušim jestli z téhle rychlosti zrychlí a opravdu zrychluje, pak už tam dávám za 6 a házim sebe i autí do klídečku - 140 - 150km/h. Znova opakuji, příjemná svižná jízda....

Dále k interieru bych řek toto: Vše je na svém místě, pěkný design. pohodlné anatomické sedačky, vzadu poměrně málo místa, ale dá se to, kufr už je menší, ale na týdení rodinou dovolenou to rozhodně neni :P. celkově prostor uvnitř neni nijak velký, ale taky né stísněný, možná na zadních sedačkách, ale to zaleží kdo je na co zvyklej...

Výbava tohoto vozu byla cca tato: mutlifunkční volat - bomba, navigace se vším všudy - taky supr, pochopitelně klima, xenony a ještě určitě pár věcí, ale nevzpomenu si.

Spotřeba: při předpisové jízdě obec - mimo obec, 50 - 90km/h, se dá jet kolem 3litů na sto, při klidné noze. Jinak při sundání nohy z plynu spotřeba klasicky 0,00nic. Další věc je ta, že když přijedete na světla, vyřádíte, zastavěj se kola tak - chcíp, věděl jsme to, ale stejně jsem byl z toho vyjevenej, poté se stačí dotknout spojky a než zařadíte, motor dávno běží.... Jinak celkovou průměrnou spotřebu moji jízdy sem měl něco málo přes 7litrů na sto a to jsem zrovna kloubouka nejel, alespoň z větší části ne 8)

Závěrem bych dodal, že cenovka konkrétního vozu byla se vším všudy 1 008 000kč. Jenom navigace je prej přes 100tis 8) . Myslím že to bylo průměrně vybyvený autíčko, ani vé v základu, ani né v plný... Celkvoý dojem z auta výborný, s ohledem na provozní náklady je to úžasný autí, jedinou nevýhodou je méně prostoru...

HODNĚ ŠTĚSTÍ PŘI VÝBĚRU :wink:
DenyKr

#12 Příspěvek od DenyKr »

michal09 píše:čau, napíšu ti sem svoji víkendovou zkušenost se 120d (5ti dvéř) při předváděcích jízdách A.M.T. mobile.

Vzal jsem si tedy 177koňovou stříbrnou 120d v 6ti rychlostním manuálu, najeto asi 10tkm. Hrozně se mi líbil způsob startování - vložiš placku (klíček) do díry, zmáčkneš strat engine a "motůrek" poslušně hned a spořádaně naskočí...Řadím za jedna, řazení je neomylné, možná trošku tuhé, ale to asi tím, že to byla téměř funglovka.... :wink: Poprvé si chci přibrzdit a super účinek, brzdí jak víno, ostatně jako všechny new BMW!

Jinak sedačky mi přijdou velmi pohodlné, malej mutifunkční volant se super drží, řízení je velmi lehké a příjemné. Po chvíli sem si na autíčko zvyknul. Bylo hrozně příjemný a zábavný ho řídit, i podvozek se mi zdál velmi dobrej na nerovnostech a v zatáčkách. Výkon motoru mě příjemně překvapil, táhne od spodu až do 4t/ot bez problému, třeba výjezd z pomalé městské zatáčky na dvojku, skoro plnej, a jak vystřelí... :wink: Jízda po dálnici byla taky velmi sympatická, za 4 plnej - do 4t/ot, za 5 do tak do 3t/ot, rychlost kolem 180km/ ani to nepřijde, tak zkoušim jestli z téhle rychlosti zrychlí a opravdu zrychluje, pak už tam dávám za 6 a házim sebe i autí do klídečku - 140 - 150km/h. Znova opakuji, příjemná svižná jízda....

Dále k interieru bych řek toto: Vše je na svém místě, pěkný design. pohodlné anatomické sedačky, vzadu poměrně málo místa, ale dá se to, kufr už je menší, ale na týdení rodinou dovolenou to rozhodně neni :P. celkově prostor uvnitř neni nijak velký, ale taky né stísněný, možná na zadních sedačkách, ale to zaleží kdo je na co zvyklej...

Výbava tohoto vozu byla cca tato: mutlifunkční volat - bomba, navigace se vším všudy - taky supr, pochopitelně klima, xenony a ještě určitě pár věcí, ale nevzpomenu si.

Spotřeba: při předpisové jízdě obec - mimo obec, 50 - 90km/h, se dá jet kolem 3litů na sto, při klidné noze. Jinak při sundání nohy z plynu spotřeba klasicky 0,00nic. Další věc je ta, že když přijedete na světla, vyřádíte, zastavěj se kola tak - chcíp, věděl jsme to, ale stejně jsem byl z toho vyjevenej, poté se stačí dotknout spojky a než zařadíte, motor dávno běží.... Jinak celkovou průměrnou spotřebu moji jízdy sem měl něco málo přes 7litrů na sto a to jsem zrovna kloubouka nejel, alespoň z větší části ne 8)

Závěrem bych dodal, že cenovka konkrétního vozu byla se vším všudy 1 008 000kč. Jenom navigace je prej přes 100tis 8) . Myslím že to bylo průměrně vybyvený autíčko, ani vé v základu, ani né v plný... Celkvoý dojem z auta výborný, s ohledem na provozní náklady je to úžasný autí, jedinou nevýhodou je méně prostoru...

HODNĚ ŠTĚSTÍ PŘI VÝBĚRU :wink:

díky moc za vyčerpávající informace :) !..také jsem v něm jel,mé pocity byly více-méně stejné...měl jsem rovněž 120d,m-paket...bez navi,ale klima a ten základ tam byl..s tou 5,jak jsem zmiňoval to bohužel nevyšlo,čili smýšlím o 1...tak do roka bych si ji chtěl koupit(nepřijde-li jiná dobrá nabídka)..čili zatím nemám tušení,co...nic-méně nebudu blbnout,protože většinou jezdím s Octavií,mám tam prakticky fungl výbavu a tudíž vše,co potřebuji..jen bmw,je bmw,někdy je třeba udělat dojem na okolí,někdy zase užít si těch jízdních vlastností...(pro příklad-můj compact z roku "96 má najeto cca. 73 500km)..čili to auto hodně šetřím.. :) zato má octavia z roku "2006 má najeto už 80 000.. :) ..proto asi nebudu až tolik šílet..ale na to všechno je asi až příliš brzy,to se uvidí časem..tak díky za reakce a zážitky,doufám,že se rozhodnu správně a to třeba až za rok!.. :) :wink:
michal09

#13 Příspěvek od michal09 »

Promiň, jen se chci zeptat, ty si toho kompakta kupoval new v 96? Protože pokud nejsi první majitel, moc nevěřím tomu, že těch 73 tis neni stočenejch... Ale možný je věšchno, jen si myslím, že báwa z tohohle roku mívají reálně mezi 150 - 200tis km... Jen můj pohled... :wink:
DenyKr

#14 Příspěvek od DenyKr »

michal09 píše:Promiň, jen se chci zeptat, ty si toho kompakta kupoval new v 96? Protože pokud nejsi první majitel, moc nevěřím tomu, že těch 73 tis neni stočenejch... Ale možný je věšchno, jen si myslím, že báwa z tohohle roku mívají reálně mezi 150 - 200tis km... Jen můj pohled... :wink:

nene..tenkrát jsem na nového neměl,jsem 2. majitel..vytočené nic není,neboť má auto vše(vč. podvozku),jak nové a má od počátku servisní knížku údaj,za údajem.. :) :wink:
michal09

#15 Příspěvek od michal09 »

DenyKr píše:
michal09 píše:Promiň, jen se chci zeptat, ty si toho kompakta kupoval new v 96? Protože pokud nejsi první majitel, moc nevěřím tomu, že těch 73 tis neni stočenejch... Ale možný je věšchno, jen si myslím, že báwa z tohohle roku mívají reálně mezi 150 - 200tis km... Jen můj pohled... :wink:

nene..tenkrát jsem na nového neměl,jsem 2. majitel..vytočené nic není,neboť má auto vše(vč. podvozku),jak nové a má od počátku servisní knížku údaj,za údajem.. :) :wink:

Tak takový kousek by ti mohl každej závidět, myslím ta poctivý kilometry, servisku a obdivuhodný stav :wink:
DenyKr

#16 Příspěvek od DenyKr »

michal09 píše:
DenyKr píše:

Tak takový kousek by ti mohl každej závidět, myslím ta poctivý kilometry, servisku a obdivuhodný stav :wink:

:) mám to auto rád...i když je starý a nemá nějak převratnou výbavu(bez mlhovek,bez klimačky,bez el. oken),je super.. :) :wink:
Martinéz

#17 Příspěvek od Martinéz »

myslis, ze tou jednickou udelas dojem na okoli jak touzis? musela by podle me byt v pekne barve a na paketu abys zanechal stopu :wink:
DenyKr

#18 Příspěvek od DenyKr »

Martinéz píše:myslis, ze tou jednickou udelas dojem na okoli jak touzis? musela by podle me byt v pekne barve a na paketu abys zanechal stopu :wink:

každé bmw,ač v základu udělaá dojem.. :wink: samozřejmě bych tam dal hezká kola,doplňky v barvě vozu,atd...m-paket bych asi nechtěl...na české cesty jeaž moc tvrdý..
Odpovědět