Cobra píše:Prosim vas pomoc ted jedu domu mam 730i v automatice vse je ok normal jezdi a jedu uz k parkovisti a najednou mi ztratila silu proste volnobeh vlitl na 1 a nic automatika jede jen do zadu ani kdyz premnu na M nebo S nebo E nebo radim na 1 2 3 proste nic vubec nevim co s tim poradte nema to treba nakou pojistku nebo tak neco ?
Takže máš E32? .. nemáš uveden model v popise...
A podle všeho jak si psal.. ti odešel automat... ale stretl sem se s takýmto podobným prípadem u dvou e39 a tam pomohla výmena oleje a filtru v autamatu....
A když tak... na e32 seženeš plno dílu...a automat by problem nemnel být...
mám dotaz. E39 535 mám po repasi steptronicu a když jedu na D a když dojíždím na křižovatku tak je takovej jakoby cuk v momentu zastavení (jakoby mám třeba 3 a pak se tam dá 1..) a když jedu na manuální režim tak to neudělá..Příjde mě, že když dost prudce dobrzdím tak to tam není. Je to problém nebo normál?? Jinak žadný prokluz atd..a nahoru vše ladné ok..dík za radu
Kelim píše:mám dotaz. E39 535 mám po repasi steptronicu a když jedu na D a když dojíždím na křižovatku tak je takovej jakoby cuk v momentu zastavení (jakoby mám třeba 3 a pak se tam dá 1..) a když jedu na manuální režim tak to neudělá..Příjde mě, že když dost prudce dobrzdím tak to tam není. Je to problém nebo normál?? Jinak žadný prokluz atd..a nahoru vše ladné ok..dík za radu
Tohle i mne udela... ale když jedu trochu sportovneji a dolítnu na križovatku tak to tak docela trhne když tam hodí automat 1-ku...
Je to adaptívni automat... tyhle step-tronici... takže mi bilo rečeno že to múže delat soft.... že bud ho prehrat novým alebo si to nevšímat...
Jinak že pro istotu vymenit olej i s filtrem...ale když je po repasu mnel by byt new, ne?
Ahoj chci si koupit 730 e 38 asi tak rok 98 jakej je tam automat?Nebo jakej rok popřípadě koupit aby tam byl už třeba nějakej lepší.Zatim sonduju co a jak a nemám stím žádne skušenosti.Dik za radu.
karlos33 píše:Ahoj chci si koupit 730 e 38 asi tak rok 98 jakej je tam automat?Nebo jakej rok popřípadě koupit aby tam byl už třeba nějakej lepší.Zatim sonduju co a jak a nemám stím žádne skušenosti.Dik za radu.
Do 96 se dával klasický automat s možností radení: R N D 4 3 2 (1?)....a pak od 96 se dával Step-tronic (tiptronic) s manulaním radením... : R N D S/M +/- ...
Ja bych volil samozrejme od 96 víš (steptronic)...
karlos33 píše:předpokládám že jsou u toho asi ty tlačítka na volantě ne?Jinak chtěl bych tak 98 takže tam by už měla být ta lepší teda.Jinak dik za odpověd.
EE...talčítka na volantu najdeš tak leda v e65/66... (v té novší sedme....)...
Kelim píše:mám dotaz. E39 535 mám po repasi steptronicu a když jedu na D a když dojíždím na křižovatku tak je takovej jakoby cuk v momentu zastavení (jakoby mám třeba 3 a pak se tam dá 1..) a když jedu na manuální režim tak to neudělá..Příjde mě, že když dost prudce dobrzdím tak to tam není. Je to problém nebo normál?? Jinak žadný prokluz atd..a nahoru vše ladné ok..dík za radu
Tohle i mne udela... ale když jedu trochu sportovneji a dolítnu na križovatku tak to tak docela trhne když tam hodí automat 1-ku... Je to adaptívni automat... tyhle step-tronici... takže mi bilo rečeno že to múže delat soft.... že bud ho prehrat novým alebo si to nevšímat... Jinak že pro istotu vymenit olej i s filtrem...ale když je po repasu mnel by byt new, ne?
Tak to cuknutí mě dělá i nový auto... problém je v tom že mě to nedělalo do tý doby než jsem si inteligentně nechal přehrát software za supr novej., dělal jsem to hlavně kvůli navigaci, aby si to pamatovalo aspoň last trasu bez DVD, když už ty hovada tam nebyly schopný dát žádnou pamět no a začlo mě to dělat to cukání. V BMW mě řekli že když je novej software, tak se prej to auto jakoby znovu učí řadit a že si to sedne za 3-5tis. km, zatím jsem najel asi 1500 a nic moc si to nesedá, takže mě to celkem s.re.., ale daj si to do pořádku panáčkové..
karlos33 píše:JJ takže se to řadí pákou nějak k sobě a od sebe co sem si takhle tady četl že?
Jo presne.... je to takové H-áčko... páku máš v D...potom jakmile ji daš k sobe máš tam S-mód.... pak stačí jen tuknout +(vyšší rýchlost) nebo - a jdeš na manual (tiptronic)....
dotaz: je nějaký rozdíl mezi Steptronikem u E46 před faceliftem a po faceliftu? ... jediný viditelný rozdíl je prohození + a -, ale je něco jinak i uvnitř převodovky? ... díky za info
Čau, mám 530dA 2002 a chtěl bych za ní tahat těžkou káru (dvě sportovní čtyřkolky na podvalu - cca patnáct metráků).
Přežije to převodovka?
Už jsem to zkoušel dvakrát s tiptronickem a jeden najezdil 20tkm (Sharan) a druhej asi 25tkm (A6) s těžkou károu. Většinou dlouhý trasy do Itálie plnej zpátky prázdnej. Jsem zvyklej s tim jezdit svižně, abych někam dojel (140-150 tachometrovejch).
Moc nerad bych si bawořici zakukal, to si radši sice nerad, ale pořídim nějakej koncern s manuálem.