Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 - 330d - ztráta výkonu
Má někdo zkušenost s motorem 3.0d 135 kW? U 330d (2001) mého bratra dochází při plynulém zrychlování v určitém režimu otáček ke ztrátě výkonu a tahu motoru, takové mírné zaváhání někde kolem cca 2.300-2.800 otáček a následně o cca 300-500 otáček výše znovu. Je to patrné zejména na 3. - 5. rychlostní stupeň. Nejprve se tento problém projevoval jen jednou v celém spektru otáček a velmi neznatelně a postupně se tento projev zvyšuje a je citelnější. Navíc s rostoucími otáčkami jako by byl patrný úbytek výkonu oproti stavu před tím, než se tato závada začala projevovat. Jinak motor má najeto 204.000 km, pravidelný servis pouze v BMW, vše v původním stavu bez jakýchkoli jiných závad, auto od počátku v rodině, takže ohleduplné zacházení. Servis u BMW proběhl cca před dvěma týdny, na závadu jsme neupozorňovali a dignostika nezaznamenala žádnou chybu. Děkuji za radu.
Také mě napadlo turbo nebo váha vzduchu.. zkusil jsem proto problém co nejvíce popsat, kdyby snad někdo řešil tutéž věc, abychom nevyměnili jedno nebo druhé, aniž by se cokoli změnilo.. btw. viděl jsem poškozené turbo u 320d (2003) a motor silně kouřil (nevím, zda je to pravidlo), ale u té 330 problém s kouřivostí není..
Jestli myslíš palivoměrem ukazatel okamžité spotřeby pod otáčkoměrem, tak ten jde při plném plynu normálně nadoraz. Asi si budu muset někde půjčit nějakou váhu a zkusit výměnu, jestli se něco změní.
Lopatky turba se dají nějak štelovat? Měl jsem zato, že je možná jen výměna, což není nejlevnější varianta..
Lopatky turba se dají nějak štelovat? Měl jsem zato, že je možná jen výměna, což není nejlevnější varianta..

Vypadá to spíš na turbo, protože teď jsem to opakovaně sledoval a v pohybu té rafičky jsem nezaznamenal v podstatě žádné změny. Při plném plynu jde nadoraz a zůstane tam i při tom "zaváhání". Zjistil jsem ale, že váha i turbo (plnící tlak apod.) se dají proměřit, tak to zkusím a uvidíme.. V Německu se prý nové turbo na 330d dá sehnat cca za 1.000 euro, tzn. cca o deset tisíc levněji než tady. Ale jestli půjdu do nového nebo spíš do repasu ještě nevím..
ton-up píše:Vypadá to spíš na turbo, protože teď jsem to opakovaně sledoval a v pohybu té rafičky jsem nezaznamenal v podstatě žádné změny. Při plném plynu jde nadoraz a zůstane tam i při tom "zaváhání". Zjistil jsem ale, že váha i turbo (plnící tlak apod.) se dají proměřit, tak to zkusím a uvidíme.. V Německu se prý nové turbo na 330d dá sehnat cca za 1.000 euro, tzn. cca o deset tisíc levněji než tady. Ale jestli půjdu do nového nebo spíš do repasu ještě nevím..
repas nema cenu ... kup nove..na ebay koupis i s postovnym pod dvacet nove
ton-up píše:Má někdo zkušenost s motorem 3.0d 135 kW? U 330d (2001) mého bratra dochází při plynulém zrychlování v určitém režimu otáček ke ztrátě výkonu a tahu motoru, takové mírné zaváhání někde kolem cca 2.300-2.800 otáček a následně o cca 300-500 otáček výše znovu. Je to patrné zejména na 3. - 5. rychlostní stupeň. Nejprve se tento problém projevoval jen jednou v celém spektru otáček a velmi neznatelně a postupně se tento projev zvyšuje a je citelnější. Navíc s rostoucími otáčkami jako by byl patrný úbytek výkonu oproti stavu před tím, než se tato závada začala projevovat. Jinak motor má najeto 204.000 km, pravidelný servis pouze v BMW, vše v původním stavu bez jakýchkoli jiných závad, auto od počátku v rodině, takže ohleduplné zacházení. Servis u BMW proběhl cca před dvěma týdny, na závadu jsme neupozorňovali a dignostika nezaznamenala žádnou chybu. Děkuji za radu.
cau podle toho co jsi napsal,tak bych rekl,ze mas v haji vstiky comon rail,cetl sem o tom a pry vic jak 200000km nevydrzi.