Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 - 330d - ztráta výkonu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ton-up

#1 Příspěvek od ton-up »

Má někdo zkušenost s motorem 3.0d 135 kW? U 330d (2001) mého bratra dochází při plynulém zrychlování v určitém režimu otáček ke ztrátě výkonu a tahu motoru, takové mírné zaváhání někde kolem cca 2.300-2.800 otáček a následně o cca 300-500 otáček výše znovu. Je to patrné zejména na 3. - 5. rychlostní stupeň. Nejprve se tento problém projevoval jen jednou v celém spektru otáček a velmi neznatelně a postupně se tento projev zvyšuje a je citelnější. Navíc s rostoucími otáčkami jako by byl patrný úbytek výkonu oproti stavu před tím, než se tato závada začala projevovat. Jinak motor má najeto 204.000 km, pravidelný servis pouze v BMW, vše v původním stavu bez jakýchkoli jiných závad, auto od počátku v rodině, takže ohleduplné zacházení. Servis u BMW proběhl cca před dvěma týdny, na závadu jsme neupozorňovali a dignostika nezaznamenala žádnou chybu. Děkuji za radu.
Yngwie

#2 Příspěvek od Yngwie »

Turbo? Pokud jak rikas je vse puvodni ...
MatyACS
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MatyACS »

Yngwie píše:Turbo? Pokud jak rikas je vse puvodni ...

váha vzduchu atd. atd.
ton-up

#4 Příspěvek od ton-up »

Také mě napadlo turbo nebo váha vzduchu.. zkusil jsem proto problém co nejvíce popsat, kdyby snad někdo řešil tutéž věc, abychom nevyměnili jedno nebo druhé, aniž by se cokoli změnilo.. btw. viděl jsem poškozené turbo u 320d (2003) a motor silně kouřil (nevím, zda je to pravidlo), ale u té 330 problém s kouřivostí není..
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Whisky »

co rucicka palivomeru pri plnym plynu? jde ti nadoraz? ja menil vahu a good.
droban
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od droban »

jj ta vaha nebo stelovani lopatek turba
ton-up

#7 Příspěvek od ton-up »

Jestli myslíš palivoměrem ukazatel okamžité spotřeby pod otáčkoměrem, tak ten jde při plném plynu normálně nadoraz. Asi si budu muset někde půjčit nějakou váhu a zkusit výměnu, jestli se něco změní.

Lopatky turba se dají nějak štelovat? Měl jsem zato, že je možná jen výměna, což není nejlevnější varianta.. :(
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Whisky »

v momentu kdy to nejede a mas plnej plyn
ton-up

#9 Příspěvek od ton-up »

Změny ukazatele jsem si nevšiml, ale je pravda, že jsem se na to nezaměřoval.. zjistím..

Pokud by se vychýlil, znamená to problém s čím? S váhou?
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Whisky »

pokud by nesel na 20l tak vaha, pokud pujde normalne, tak bych rek turbo zraly na repas
ton-up

#11 Příspěvek od ton-up »

Vypadá to spíš na turbo, protože teď jsem to opakovaně sledoval a v pohybu té rafičky jsem nezaznamenal v podstatě žádné změny. Při plném plynu jde nadoraz a zůstane tam i při tom "zaváhání". Zjistil jsem ale, že váha i turbo (plnící tlak apod.) se dají proměřit, tak to zkusím a uvidíme.. V Německu se prý nové turbo na 330d dá sehnat cca za 1.000 euro, tzn. cca o deset tisíc levněji než tady. Ale jestli půjdu do nového nebo spíš do repasu ještě nevím..
Yngwie

#12 Příspěvek od Yngwie »

ton-up píše:Vypadá to spíš na turbo, protože teď jsem to opakovaně sledoval a v pohybu té rafičky jsem nezaznamenal v podstatě žádné změny. Při plném plynu jde nadoraz a zůstane tam i při tom "zaváhání". Zjistil jsem ale, že váha i turbo (plnící tlak apod.) se dají proměřit, tak to zkusím a uvidíme.. V Německu se prý nové turbo na 330d dá sehnat cca za 1.000 euro, tzn. cca o deset tisíc levněji než tady. Ale jestli půjdu do nového nebo spíš do repasu ještě nevím..

repas nema cenu ... kup nove..na ebay koupis i s postovnym pod dvacet nove
ton-up

#13 Příspěvek od ton-up »

tak problém už je konečnš vyřešen. byla to váha vzduchu, takže relativně ta nejlepší varianta... :crazy:
MGSnake

#14 Příspěvek od MGSnake »

Mne v servise povedali ze mam nieco s lopatkami v Turbe a tiez auto nedymi a ma krasny chod.Tiez som myslel na vahu vzduchu , tak som ju odpojil a auto islo lepsie.Da sa cez diagnostiku zistit ci je nieco s lopatkami alebo nie?
MGSnake

#15 Příspěvek od MGSnake »

vraj mam slaby plniaci tlak v turbe co moze byt aj prasknutou hadickou moze to byt alebo co by ste mi odporucili??
MGSnake

#16 Příspěvek od MGSnake »

ked by sa mi nenatacali lopatky tak kde moze byt chyba? turbo funguje iba na 30percent lebo sa mi lopatky nenatocia.co mam popozerat??
MGSnake

#17 Příspěvek od MGSnake »

nikto nic nevie poradit?
bmw330d

#18 Příspěvek od bmw330d »

ton-up píše:Má někdo zkušenost s motorem 3.0d 135 kW? U 330d (2001) mého bratra dochází při plynulém zrychlování v určitém režimu otáček ke ztrátě výkonu a tahu motoru, takové mírné zaváhání někde kolem cca 2.300-2.800 otáček a následně o cca 300-500 otáček výše znovu. Je to patrné zejména na 3. - 5. rychlostní stupeň. Nejprve se tento problém projevoval jen jednou v celém spektru otáček a velmi neznatelně a postupně se tento projev zvyšuje a je citelnější. Navíc s rostoucími otáčkami jako by byl patrný úbytek výkonu oproti stavu před tím, než se tato závada začala projevovat. Jinak motor má najeto 204.000 km, pravidelný servis pouze v BMW, vše v původním stavu bez jakýchkoli jiných závad, auto od počátku v rodině, takže ohleduplné zacházení. Servis u BMW proběhl cca před dvěma týdny, na závadu jsme neupozorňovali a dignostika nezaznamenala žádnou chybu. Děkuji za radu.

cau podle toho co jsi napsal,tak bych rekl,ze mas v haji vstiky comon rail,cetl sem o tom a pry vic jak 200000km nevydrzi.
Odpovědět