Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Solární nabíječk autobaterií

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maxiczech

#1 Příspěvek od Maxiczech »

Nemáte zkušenost s tímto produktem? Přijde mi to solidní nápad, jak udžet baterii v kondici. Tedy.., pokud se baterie nějak neničí, když se defakto celý den dobijí malým proudem. Tahle dobíječka by mohla odstranit problém se startováním vozidla po dlouhé pauze nebo udržet baterii v pohodě při krátkých jízdách po městě. Start stop start stop baterii nijak nesvědčí. Co vy na to? http://www.123store.cz/solarni-generato ... ii-tps-946
Srandik32

#2 Příspěvek od Srandik32 »

Sice to zní solidně ale,abych za oknem vozil nějakej solární panel a do ksichtu mi svítila dioda,to mě neláká takže budu spoléhat na pravidelnou údržbu bezúdržbové aku :lol:
Rendis

#3 Příspěvek od Rendis »

zeptej se Pavla H.Ten to měl nebo má na autě.
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

Srandik32 píše:Sice to zní solidně ale,abych za oknem vozil nějakej solární panel a do ksichtu mi svítila dioda,to mě neláká takže budu spoléhat na pravidelnou údržbu bezúdržbové aku :lol:

je tam indikator, to muze byt klidne zarovka, ne dioda, tadyta dioda nesviti ale pouze nepousti proud zpet :twisted: :P
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Maxiczech

#5 Příspěvek od Maxiczech »

Mno.. ehm., měl jsem původně na mysli udržovat autobaterii při odstaveném vozidle na delší dobu. Rozhodně né, vozit solární panel na čelním skle za jízdy, když dobíjí altík.. :roll:
Alarm něco vezme, a když nejni baterie úplně v kondičce, mohlo by to pomoct.. ;)
Hansen

#6 Příspěvek od Hansen »

Některé audiny to mají ve střešním okně. Je to prý dobrá věc, když jezdí auto na krátké vzdálenosti.
Maxiczech

#7 Příspěvek od Maxiczech »

Aha. Takže asi dobrá věc. Tak jsem to přeně myslel. Jen mi šlo o to, aby se nějak nesnižovala životnost akumulátoru, když se bude dobíjet malým proudem, třeba po týdnu stání.. ;)
Hansen

#8 Příspěvek od Hansen »

Akumulátoru vadí spíše proudové nárazy při startování a po nastartování. Malý stálý dobíjecí proud nemůže olověnému akumulátoru udělat vůbec nic.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dsvatos »

Je to jak píše Hansen. Někde jsem četl, že pro baterku je (zvlášť v zimě) vhodný před nastartováním na pár vteřin pustit světla. Malým odběrem proudu se jakoby "nastartuje" a obrovský proudový odběr startéru potom mnohem líp snáší..
Maxiczech

#10 Příspěvek od Maxiczech »

Tak jsem to pořídil.. :)
Ještě nezapojil. O víkendu vyzkouším..
Modrá led se rozblikala hned, jak jsem to vytáhl z krabice. Červená by měla svítit při dobíjení. Mám na pageru možnost měření akumulátoru, takže si můžu kdykoli zjistit, zda-li dobíjí. .. :)
Pak dám vědět. Jinak díky za názory a rady. ;)
atimen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od atimen »

vypada to dobre, taky o necem takovym uvazuju ....poslouchám dost hudbu v aute kdyz nemam nastartovany tak aspon bych neco dobil zpet :) tak dej urcite vedet jakto slape
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matal Moderátor »

Maxi: hoď sem link kde to mají.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
plysakmartin

#13 Příspěvek od plysakmartin »

matal píše:Maxi: hoď sem link kde to mají.. :wink:

vždyť ho tam má :lol:
http://www.123store.cz/solarni-generato ... ii-tps-946
Srandik32

#14 Příspěvek od Srandik32 »

Teď jsem to viděl na letáku Globusu za 499 v akci.
Maxiczech

#15 Příspěvek od Maxiczech »

Tak tak. Koupil jsem to na Čerňáku v Globusu za 6 stovek. :) Tu akci jsem nějak nepodchytil.. :lol:
Jinak ten link tam máš.. ;)
Dneska jedu ven, tak to asi přes veekend nevyzkouším, ale až bude jen trochu čas, tak sem dám stručnou recenzi. ;)
Jinak v návodu tučně píšou, že se nejedná v žádnem případě o nabíječku vybité autobaterie, ale pouze o dobíječku (udržovačku akumulátoru v nabitém stavu). Max. to dává 17,5V a 1,5W.
Nevim na tu muziku, to asi bude stejně brát z autobaterie více šťávy.. 8)
Kony

#16 Příspěvek od Kony »

no vono 1.5 W reprosoustava by moc velkej bordel nenadělala

tohle zvládne spolknout pomalu i displej u lepšího rádia,
Odpovědět