Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě E36 328i

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
th

#1 Příspěvek od th »

Zdravím, začátkem příštího roku si chci (potřebuji :-) -rodina) koupit E36 328i Touring, ale mám trochu zmatek. Není mi úplně jasné od jakého roku a měsíce se vyráběl tento model v nové vylepšené verzi, pokud ke změnám vůbec došlo ... co jsem pochytil z různých zdrojů radši nebudu uvádět, ještě bych to více zamotal, jistě vím snad jen to, že obecné změny nastali rokem 1993 a 328i se vyráběla až od roku 1994. Momentálně si vystačím s E30 320i 4dv. chrom. (01/1987) s dobře upraveným motorem. Ne, že by to bylo nějak zvlášť důležité, chci jen poukázat na fakt, že BMW obdivuji a hodlám u něj zůstat (vč. E30, ale 2dv.). I když nemám na nový vůz, chci koupit co nejlépe ... asi jako každý ... . Nemám už moc času, rok 2009 se blíží a já potřebuji získat co nevíce informací. Asi namítnete, že se to tu probíralo, ale nemám momentálně moc času tyto informace hledat, i když se už v minulosti tak stalo na internetu. Stačí mi prosím měsíc a rok, a co se na tomto modelu změnilo, ... je možné, že nic, právě toto potřebuji objasnit. Jen pro pořádek, v blízké budoucnosti budu samozdřejmě přispívat na provoz toho webu, díky Tom.
radekc

#2 Příspěvek od radekc »

th píše:Zdravím, začátkem příštího roku si chci (potřebuji :-) -rodina) koupit E36 328i Touring, ale mám trochu zmatek. Není mi úplně jasné od jakého roku a měsíce se vyráběl tento model v nové vylepšené verzi, pokud ke změnám vůbec došlo...

Nevím to uplně přesne, ale ke změnám došlo s nástupem motoru M52 (2.8 je M52) takže nenaraziš na 328i, která by nebyla po faceliftu, nevím co všechno se v jakým roce změnilo ale novejší palubka s 2x airbagem a světla H7 to rozhodně mít bude
radekc

#3 Příspěvek od radekc »

radekc píše:
th píše:Zdravím, začátkem příštího roku si chci (potřebuji :-) -rodina) koupit E36 328i Touring, ale mám trochu zmatek. Není mi úplně jasné od jakého roku a měsíce se vyráběl tento model v nové vylepšené verzi, pokud ke změnám vůbec došlo...

Nevím to uplně přesne, ale ke změnám došlo s nástupem motoru M52 (2.8 je M52) takže nenaraziš na 328i, která by nebyla vylepšená, nevím co všechno se v jakým roce změnilo ale novejší palubka s 2x airbagem, světla H7 a novejší přední obyčejnej nárazník to rozhodně mít bude, vystouplý ledvinky byli myslím až kolem 96
radekc

#4 Příspěvek od radekc »

Kua chtěl jsem opravit nepřesnosti a zmizelo mi tlačítko upravit a nějak jsem si toho nevšiml 8O
patriot
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od patriot »

th píše:Zdravím, začátkem příštího roku si chci (potřebuji :-) -rodina) koupit E36 328i Touring, ale mám trochu zmatek. Není mi úplně jasné od jakého roku a měsíce se vyráběl tento model v nové vylepšené verzi, pokud ke změnám vůbec došlo ... co jsem pochytil z různých zdrojů radši nebudu uvádět, ještě bych to více zamotal, jistě vím snad jen to, že obecné změny nastali rokem 1993 a 328i se vyráběla až od roku 1994. Momentálně si vystačím s E30 320i 4dv. chrom. (01/1987) s dobře upraveným motorem. Ne, že by to bylo nějak zvlášť důležité, chci jen poukázat na fakt, že BMW obdivuji a hodlám u něj zůstat (vč. E30, ale 2dv.). I když nemám na nový vůz, chci koupit co nejlépe ... asi jako každý ... . Nemám už moc času, rok 2009 se blíží a já potřebuji získat co nevíce informací. Asi namítnete, že se to tu probíralo, ale nemám momentálně moc času tyto informace hledat, i když se už v minulosti tak stalo na internetu. Stačí mi prosím měsíc a rok, a co se na tomto modelu změnilo, ... je možné, že nic, právě toto potřebuji objasnit. Jen pro pořádek, v blízké budoucnosti budu samozdřejmě přispívat na provoz toho webu, díky Tom.

Tady máš něco málo.... :wink:

http://www.autoabeceda.cz/legendy/bmw-3 ... e-rady.htm
castro
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od castro »

doufám že ti odpovim správně, asi myslíš datum kdy nastal facelift E36ky, že?

bylo to v měsíci 6 nebo 9 roku 96. Ale i později byly do provozu uváděny předfaceliftové modely.

facelift znamenal: novější ledvinky ( vystouplý ), pozinkované části karoserie, zesílené "A" sloupky ( bezpečnost ). Myslim že i ty světla H7 ( to jsou ty bez čočky a svítí lépe než čočkové H1 )

na víc zásadního si ted nevzpomenu, jestli tam vubec ještě něco bylo...
Fipo

#7 Příspěvek od Fipo »

castro píše:doufám že ti odpovim správně, asi myslíš datum kdy nastal facelift E36ky, že?

bylo to v měsíci 6 nebo 9 roku 96. Ale i později byly do provozu uváděny předfaceliftové modely.

facelift znamenal: novější ledvinky ( vystouplý ), pozinkované části karoserie, zesílené "A" sloupky ( bezpečnost ). Myslim že i ty světla H7 ( to jsou ty bez čočky a svítí lépe než čočkové H1 )

novější sedačky (pevnější) se zadní síťkou, možnost u aut větší výbavy, nebo spíš lepší výbava už byla standardem a u touringu větší zadní BMW znak :) a blinkry na bocích jsou jiné....
wacc

#8 Příspěvek od wacc »

radekc píše:Nevím to uplně přesne, ale ke změnám došlo s nástupem motoru M52 (2.8 je M52) takže nenaraziš na 328i, která by nebyla po faceliftu, nevím co všechno se v jakým roce změnilo ale novejší palubka s 2x airbagem a světla H7 to rozhodně mít bude

Kdyz neco nevim, tak radeji mlcim, nez abych psal hovadiny...

Facelift byl u aut vyrobenych od 9/96. Jak uz tu bylo psano, vzhledove predevsim jine ledvinky, bocni blinkry a predni naraznik. E36 touring se vyrabel az do roku 99. Pekny kousky se prodavaji i za 10t. euro. Nejnovejsi rocniky maji 4x airbag v serii a obecne byvaji lepe vybavene. Ted jsem videl na mobile.de i jeden s origo navigaci.
castro
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od castro »

jj, ještě ty blinkry a nárazník... na to jsem zapoměl.. celkově co jsem třeba tak kuchal dveře tak ty po faceliftu jsou lépe vyplněné a jsou tam nějaký drobný rozdíly v úchytkách a takovejch minipikačovinkách...

jinak s tou výbavou je to pravda... pak už ty auta dostávala ve standartu nějaké to vybaveníčko... ale to už jsou takový drobnosti.

tak přeju šťastnou ruku při výběru a těšim se na dalšího pěknýho Toura..
HAMANN

#10 Příspěvek od HAMANN »

castro píše:doufám že ti odpovim správně, asi myslíš datum kdy nastal facelift E36ky, že?

Castro pises ze E36 mela nektery casti pozinkovany...., myslis podvozek, lemy atd....?
th

#11 Příspěvek od th »

Dík moc ..... stačí mi pár detailů :-)

castro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od castro »

HAMANN: o podvozku nevim, ale kastle by být měla určitě a to zřejmě celá. Mam odlomenej lak na střeše a jde to na tom vidět, resp. očima nepoznám zda to pozink je nebo neni, podle mě to tak vypadá ale prší na to a nerezne a nerezne a už to tam mam od února... :)
castro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od castro »

kua nejde mi upravit poslední příspěvek... :roll:

ještě k tomu pozinku, ted mi došlo že se nedělal hned v přelomu faceliftu v 96 roce ale až někdy v průběhu r.97.... takže ne každej facelif by měl byt pozink..

doufam že to řikám správně...
HAMANN

#14 Příspěvek od HAMANN »

castro píše:kua nejde mi upravit poslední příspěvek... :roll:

ještě k tomu pozinku, ted mi došlo že se nedělal hned v přelomu faceliftu v 96 roce ale až někdy v průběhu r.97.... takže ne každej facelif by měl byt pozink..

doufam že to řikám správně...

Prave jeden tu na klubu prodava Toura asi z roku snad 99 a pise ze ma orezly ruzek dveri tak mi to je divny s tim pozinkem.... nevim.
castro
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od castro »

asi to neznamena že je to nesmrtelný... jestli někdo jezdil v soli tak to asi bude znát...
nevim přesně které části. Slyšel jsem že blatníky, a kastle, možná i ty dveře, ty bývali vždycky náchylný tam v tom růžku... Asi se ten tehdejší "pozink" nedá srovnávat s dnešním.. nevim kterou metodou to dělali.. ale nedělám si iluze že to auto bude navždy odolný proti korozi, jen o něco víc než nepozink...
wacc

#16 Příspěvek od wacc »

Prave ze dvere, viko kufru a kapota se nejspis nepozinkovavali. Ale kdo vi.
Fipo

#17 Příspěvek od Fipo »

wacc píše:
radekc píše:Nevím to uplně přesne, ale ke změnám došlo s nástupem motoru M52 (2.8 je M52) takže nenaraziš na 328i, která by nebyla po faceliftu, nevím co všechno se v jakým roce změnilo ale novejší palubka s 2x airbagem a světla H7 to rozhodně mít bude

Kdyz neco nevim, tak radeji mlcim, nez abych psal hovadiny...

Facelift byl u aut vyrobenych od 9/96. Jak uz tu bylo psano, vzhledove predevsim jine ledvinky, bocni blinkry a predni naraznik. E36 touring se vyrabel az do roku 99. Pekny kousky se prodavaji i za 10t. euro. Nejnovejsi rocniky maji 4x airbag v serii a obecne byvaji lepe vybavene. Ted jsem videl na mobile.de i jeden s origo navigaci.

mohl by jsi prosím poslat odkaz??? ještě jsem to neviděl nikdy :) rád bych se na to podíval....díky moc! (mluvím o navigaci v e36....)
Odpovědět