Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě E36 328i
Zdravím, začátkem příštího roku si chci (potřebuji
-rodina) koupit E36 328i Touring, ale mám trochu zmatek. Není mi úplně jasné od jakého roku a měsíce se vyráběl tento model v nové vylepšené verzi, pokud ke změnám vůbec došlo ... co jsem pochytil z různých zdrojů radši nebudu uvádět, ještě bych to více zamotal, jistě vím snad jen to, že obecné změny nastali rokem 1993 a 328i se vyráběla až od roku 1994. Momentálně si vystačím s E30 320i 4dv. chrom. (01/1987) s dobře upraveným motorem. Ne, že by to bylo nějak zvlášť důležité, chci jen poukázat na fakt, že BMW obdivuji a hodlám u něj zůstat (vč. E30, ale 2dv.). I když nemám na nový vůz, chci koupit co nejlépe ... asi jako každý ... . Nemám už moc času, rok 2009 se blíží a já potřebuji získat co nevíce informací. Asi namítnete, že se to tu probíralo, ale nemám momentálně moc času tyto informace hledat, i když se už v minulosti tak stalo na internetu. Stačí mi prosím měsíc a rok, a co se na tomto modelu změnilo, ... je možné, že nic, právě toto potřebuji objasnit. Jen pro pořádek, v blízké budoucnosti budu samozdřejmě přispívat na provoz toho webu, díky Tom.

th píše:Zdravím, začátkem příštího roku si chci (potřebuji-rodina) koupit E36 328i Touring, ale mám trochu zmatek. Není mi úplně jasné od jakého roku a měsíce se vyráběl tento model v nové vylepšené verzi, pokud ke změnám vůbec došlo...
Nevím to uplně přesne, ale ke změnám došlo s nástupem motoru M52 (2.8 je M52) takže nenaraziš na 328i, která by nebyla po faceliftu, nevím co všechno se v jakým roce změnilo ale novejší palubka s 2x airbagem a světla H7 to rozhodně mít bude
radekc píše:th píše:Zdravím, začátkem příštího roku si chci (potřebuji-rodina) koupit E36 328i Touring, ale mám trochu zmatek. Není mi úplně jasné od jakého roku a měsíce se vyráběl tento model v nové vylepšené verzi, pokud ke změnám vůbec došlo...
Nevím to uplně přesne, ale ke změnám došlo s nástupem motoru M52 (2.8 je M52) takže nenaraziš na 328i, která by nebyla vylepšená, nevím co všechno se v jakým roce změnilo ale novejší palubka s 2x airbagem, světla H7 a novejší přední obyčejnej nárazník to rozhodně mít bude, vystouplý ledvinky byli myslím až kolem 96
-
- Kontaktovat uživatele:
th píše:Zdravím, začátkem příštího roku si chci (potřebuji-rodina) koupit E36 328i Touring, ale mám trochu zmatek. Není mi úplně jasné od jakého roku a měsíce se vyráběl tento model v nové vylepšené verzi, pokud ke změnám vůbec došlo ... co jsem pochytil z různých zdrojů radši nebudu uvádět, ještě bych to více zamotal, jistě vím snad jen to, že obecné změny nastali rokem 1993 a 328i se vyráběla až od roku 1994. Momentálně si vystačím s E30 320i 4dv. chrom. (01/1987) s dobře upraveným motorem. Ne, že by to bylo nějak zvlášť důležité, chci jen poukázat na fakt, že BMW obdivuji a hodlám u něj zůstat (vč. E30, ale 2dv.). I když nemám na nový vůz, chci koupit co nejlépe ... asi jako každý ... . Nemám už moc času, rok 2009 se blíží a já potřebuji získat co nevíce informací. Asi namítnete, že se to tu probíralo, ale nemám momentálně moc času tyto informace hledat, i když se už v minulosti tak stalo na internetu. Stačí mi prosím měsíc a rok, a co se na tomto modelu změnilo, ... je možné, že nic, právě toto potřebuji objasnit. Jen pro pořádek, v blízké budoucnosti budu samozdřejmě přispívat na provoz toho webu, díky Tom.
Tady máš něco málo....

http://www.autoabeceda.cz/legendy/bmw-3 ... e-rady.htm
-
- Kontaktovat uživatele:
doufám že ti odpovim správně, asi myslíš datum kdy nastal facelift E36ky, že?
bylo to v měsíci 6 nebo 9 roku 96. Ale i později byly do provozu uváděny předfaceliftové modely.
facelift znamenal: novější ledvinky ( vystouplý ), pozinkované části karoserie, zesílené "A" sloupky ( bezpečnost ). Myslim že i ty světla H7 ( to jsou ty bez čočky a svítí lépe než čočkové H1 )
na víc zásadního si ted nevzpomenu, jestli tam vubec ještě něco bylo...
bylo to v měsíci 6 nebo 9 roku 96. Ale i později byly do provozu uváděny předfaceliftové modely.
facelift znamenal: novější ledvinky ( vystouplý ), pozinkované části karoserie, zesílené "A" sloupky ( bezpečnost ). Myslim že i ty světla H7 ( to jsou ty bez čočky a svítí lépe než čočkové H1 )
castro píše:doufám že ti odpovim správně, asi myslíš datum kdy nastal facelift E36ky, že?
novější sedačky (pevnější) se zadní síťkou, možnost u aut větší výbavy, nebo spíš lepší výbava už byla standardem a u touringu větší zadní BMW znak

radekc píše:Nevím to uplně přesne, ale ke změnám došlo s nástupem motoru M52 (2.8 je M52) takže nenaraziš na 328i, která by nebyla po faceliftu, nevím co všechno se v jakým roce změnilo ale novejší palubka s 2x airbagem a světla H7 to rozhodně mít bude
Kdyz neco nevim, tak radeji mlcim, nez abych psal hovadiny...
Facelift byl u aut vyrobenych od 9/96. Jak uz tu bylo psano, vzhledove predevsim jine ledvinky, bocni blinkry a predni naraznik. E36 touring se vyrabel az do roku 99. Pekny kousky se prodavaji i za 10t. euro. Nejnovejsi rocniky maji 4x airbag v serii a obecne byvaji lepe vybavene. Ted jsem videl na mobile.de i jeden s origo navigaci.
-
- Kontaktovat uživatele:
jj, ještě ty blinkry a nárazník... na to jsem zapoměl.. celkově co jsem třeba tak kuchal dveře tak ty po faceliftu jsou lépe vyplněné a jsou tam nějaký drobný rozdíly v úchytkách a takovejch minipikačovinkách...
jinak s tou výbavou je to pravda... pak už ty auta dostávala ve standartu nějaké to vybaveníčko... ale to už jsou takový drobnosti.
tak přeju šťastnou ruku při výběru a těšim se na dalšího pěknýho Toura..
jinak s tou výbavou je to pravda... pak už ty auta dostávala ve standartu nějaké to vybaveníčko... ale to už jsou takový drobnosti.
tak přeju šťastnou ruku při výběru a těšim se na dalšího pěknýho Toura..
castro píše:doufám že ti odpovim správně, asi myslíš datum kdy nastal facelift E36ky, že?
Castro pises ze E36 mela nektery casti pozinkovany...., myslis podvozek, lemy atd....?
Dík moc ..... stačí mi pár detailů

castro píše:kua nejde mi upravit poslední příspěvek...![]()
ještě k tomu pozinku, ted mi došlo že se nedělal hned v přelomu faceliftu v 96 roce ale až někdy v průběhu r.97.... takže ne každej facelif by měl byt pozink..
doufam že to řikám správně...
Prave jeden tu na klubu prodava Toura asi z roku snad 99 a pise ze ma orezly ruzek dveri tak mi to je divny s tim pozinkem.... nevim.
-
- Kontaktovat uživatele:
asi to neznamena že je to nesmrtelný... jestli někdo jezdil v soli tak to asi bude znát...
nevim přesně které části. Slyšel jsem že blatníky, a kastle, možná i ty dveře, ty bývali vždycky náchylný tam v tom růžku... Asi se ten tehdejší "pozink" nedá srovnávat s dnešním.. nevim kterou metodou to dělali.. ale nedělám si iluze že to auto bude navždy odolný proti korozi, jen o něco víc než nepozink...
nevim přesně které části. Slyšel jsem že blatníky, a kastle, možná i ty dveře, ty bývali vždycky náchylný tam v tom růžku... Asi se ten tehdejší "pozink" nedá srovnávat s dnešním.. nevim kterou metodou to dělali.. ale nedělám si iluze že to auto bude navždy odolný proti korozi, jen o něco víc než nepozink...
wacc píše:radekc píše:Nevím to uplně přesne, ale ke změnám došlo s nástupem motoru M52 (2.8 je M52) takže nenaraziš na 328i, která by nebyla po faceliftu, nevím co všechno se v jakým roce změnilo ale novejší palubka s 2x airbagem a světla H7 to rozhodně mít bude
Kdyz neco nevim, tak radeji mlcim, nez abych psal hovadiny...
Facelift byl u aut vyrobenych od 9/96. Jak uz tu bylo psano, vzhledove predevsim jine ledvinky, bocni blinkry a predni naraznik. E36 touring se vyrabel az do roku 99. Pekny kousky se prodavaji i za 10t. euro. Nejnovejsi rocniky maji 4x airbag v serii a obecne byvaji lepe vybavene. Ted jsem videl na mobile.de i jeden s origo navigaci.
mohl by jsi prosím poslat odkaz??? ještě jsem to neviděl nikdy