rikam si takhle v sobotu vecer, ze to auto testnu, prece jenom sem s nim jel tak max 240-250 ... takze D1 smerem do prahy, od exitu na velke popovice je smerem na cestlice krasna triproudova silnice s luxusnim asfaltem a navic jeste trochu z kopecka a navic ta sobota vecer - zadnej provoz ... hamtnu na to, hop 200, 250, splham k tem 280 ...v pravym pruhu mijim nejaky auta, nevnimam, sem rad, ze mam tu bilou caru uprostred auta

a najednou perifernim videnim vidim, ze se za mnou rozblikaly majaky ... tak si rikam - tak a ted ses uplne v hajzlu, protoze jestli sem kolem nich prolitnul ve 280 a zmerili mne, tak mi seberou papiry tak na dva roky a mozna mne jeste zadrzej, co ja vim atd. naval adrenalinu jak svine

behem pikosekundy sem se rozhod, ze jim zkusim ujet. takze sem to porad drzel pod plynem, ale zacaly se blizit auta, trosku houstnul provoz. takze docela intenzivni dobrzdovani, problikavani felicie, co jela stovkou v levem pruhu ... a nic .. proste neuhne. takze jsem ho vzal zprava (ano, vim, ze takhle jezdej cu*aci, ale byla to vylozene kriticka situace, normalne jezdim sice rychle, ale jinak podle predpisu a slusne) ... podobna situace s jinymi auty se jeste parkrat opakovala, nacez mne to auto s majakama dojelo ... a ve dvou kilech mi dejchalo na zadek. blikali na mne, troubili, majaky blikaly a ja mel skoro v kalhotech ... nakonec se cela ta dalnice nejak procistila, podradil sem a zacal sem se jim vzdalovat ... rikam si, ok, ted to poslu tady do exitu v cestlicich a na tech kruhacich a kratkejch vzdalenostech se jim ztratim ... takze sem to poslal pod plnou palbou do toho exitu, nastesti je krasnej rovnej, dost dlouho paralelni s dalnici a uz si vymejlim unikovou strategii ... nacez jak brzdim, tak sem si vsimnul, ze to auto s majaka prolitlo po dalnici a riti se dal na prahu. az ted sem si vsimnul, z to byl cernej vladni passat s majakama a celou dobu mne prudil kvuli prednosti v jizde!!! a ja pred nim jak kokot ujizdel a myslel si, ze to sou policajti. prisla slusna uleva, docela sem se rozklepal a na prvni pumpe dal za sebou asi 5 cigarek, abych se trochu srovnal.
kdyby to bylo ve dne, asi bych vedel hned, ze to je vladni auto, ale za tmy, kdyz jedes 200-250, do zpetnyho zrcatka skoro nekoukas, jenom perfirenim videnim vidis ty majaky ... a jeste na tebe troubej a problikavaj te ... ted mi doslo, ze vlastne ani nehoukali. ale v tom megahustym stresu si to clovek neuvedomi. takze jsem si rikal - aha, to bylo znameni, vem si z toho ponauceni. vydrzelo mi to asi dva dny? ja kdyz do toho emka sednu, tak jedu casto kudlu, ono to snad s timhle autem ani jinak nejde