Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

LPG A VSE KOLEM PLYNU V BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

#241 Příspěvek od Filozof »

Já vím jezdil jsem za 10litru LPG ....jednu dobu ...pak jsem byl pryc jezdila stim mati ...a ted to musim resit po nejake dobe ... Měnil jsem lambdu a ted to seřízení musím provést. Akorát nevim jestli to dávám do dobrého servisu. Proto se tady ptám kdo zná dobrej servis LPG ...
Summi-X5

#242 Příspěvek od Summi-X5 »

Skús túto firmu:
- mne montovali do X5 LPG a super to zmákli.
Robia aj Čip-tunnig a vyzerajú, že už niečo majú za sebou zmáknuté. 8)
LPG servis
Jeneweinova 2
Brno - Komárov
617 00

Objednávky: +420 737 005 070
Servisní technik: +420 608 334 760
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od Brátn Moderátor »

Filozof píše:Já vím jezdil jsem za 10litru LPG ....jednu dobu ...pak jsem byl pryc jezdila stim mati ...a ted to musim resit po nejake dobe ... Měnil jsem lambdu a ted to seřízení musím provést. Akorát nevim jestli to dávám do dobrého servisu. Proto se tady ptám kdo zná dobrej servis LPG ...
nazdar jestli chceš znát můj názor ani to tam nevoz, jsou to hajzli vydřiduši a zloději, byl jsem tam nedávno na emise, protože byli jediní kdo mi udělají emise i na lpg a měli zrovna volno, až do tý doby jsem byl přesvědčený o tom, že na emisích se nadá nic podělat a od tý doby vím že dá. Já mám auto v pořádku a jim se tam podařilo naměřit takový věci, že jsem opravdu nechápal a ještě mě to stálo pětikilo, když jsem jel jinam na emise, tak mi to vyhodilo krásný čísla a vše bylo v pohodě. A co s nima mám zkušenosti jen ohledně lpg jsem tady psal už dřív a je to děs a hrůza. Jestli chceš dobrý lpg servis v brně tak potom vol to co říká Summi-X5 v tom Komárově jsou docela v pohodě a nebo dobrý zkušenosti jsem měl i na olomoucký psal tady o nich už dřív wolferine a musím se připojit k jeho názoru že jsou naprosto v pohodě a dokonce magic je jejich specialitou.
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Filozof

#244 Příspěvek od Filozof »

Díky moc kluci ....zkusím tam zajet. uvidím copak se dovím.
Ted už řeším jen tu spotřebu..... at mi klesne ...
cop

#245 Příspěvek od cop »

Filozof: Já mám taky Magic 2 a nechal jsem dělat zástavbu v královopolské v HL propanu. Byl jsem s něma naprosto spokojenej. U tohoto LPG jde o to, že se musí seřídit přes počítač (odpadá jakákoli mechanická práce) a program mají jen tam, kde to dělají, navíc zjistí, případnou nedostatečnou funkčnost některého vstřiku, jako u mne.

A co se týče rezervy, dnešní době je už spousta nových aut, který rezervu nemají, prostě je to hop, nebo trop. Já měl defekt dvakrát v životě a vždy šlo pouze o normální píchnutí a dalo se dojet i s několika dofouknutím za cestu Ale samozřejmě, pokud se stane něco vážného tak holt zachrání známý.
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od MadMaxII »

Zdravim, mam prosbu. Mate nekdo kontakt na slusne plynare v rozsahu Kralupy-Melnik-Brandys n/L-Libeznice-Od.Voda ?
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od MadMaxII »

MadMaxII píše:Zdravim, mam prosbu. Mate nekdo kontakt na slusne plynare v rozsahu Kralupy-Melnik-Brandys n/L-Libeznice-Od.Voda ?

Halooooo plynaci, zkuste poradit nejaky kontakt pls....
XDCZ

#248 Příspěvek od XDCZ »

Bratn píše:
Filozof píše:Já vím jezdil jsem za 10litru LPG ....jednu dobu ...pak jsem byl pryc jezdila stim mati ...a ted to musim resit po nejake dobe ... Měnil jsem lambdu a ted to seřízení musím provést. Akorát nevim jestli to dávám do dobrého servisu. Proto se tady ptám kdo zná dobrej servis LPG ...
nazdar jestli chceš znát můj názor ani to tam nevoz, jsou to hajzli vydřiduši a zloději, byl jsem tam nedávno na emise, protože byli jediní kdo mi udělají emise i na lpg a měli zrovna volno, až do tý doby jsem byl přesvědčený o tom, že na emisích se nadá nic podělat a od tý doby vím že dá. Já mám auto v pořádku a jim se tam podařilo naměřit takový věci, že jsem opravdu nechápal a ještě mě to stálo pětikilo, když jsem jel jinam na emise, tak mi to vyhodilo krásný čísla a vše bylo v pohodě. A co s nima mám zkušenosti jen ohledně lpg jsem tady psal už dřív a je to děs a hrůza. Jestli chceš dobrý lpg servis v brně tak potom vol to co říká Summi-X5 v tom Komárově jsou docela v pohodě a nebo dobrý zkušenosti jsem měl i na olomoucký psal tady o nich už dřív wolferine a musím se připojit k jeho názoru že jsou naprosto v pohodě a dokonce magic je jejich specialitou.

Plně souhlasím že v AGW sou hajzli vydřiduši a zloději, navíc se tváří že nic není problém a plyn mi tak odborně seřídili, že teď nedrží volnoběh vůbec, vzali si za to 1500 (prej výměna filtru a vyčištění reduktoru) a ještě mi, aniž bych o to žádal, natankovali nádrž do plné - další 300 !!! Takže za 1800kč mám rozhašená auto a jezdím na benzín. Rozhodně nedoporučuju.

Pokud někdo víte jak seřídit autronic (reduktor - má na sobě 2 šroubky a nevím co dělaj) soft do jednotky mám tam si kalibraci udělám v klidu. Nebo kde to udělají v Brně uvítám kontakt, autronic ale málokdo umí...
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od MadMaxII »

Mate nekdo zkusenosti s timhle servisem?

http://www.multiweb.cz/lpgzanotto/

A jeste jeden dotaz, jake mate zkusenosti s lovtec?
Summi-X5

#250 Příspěvek od Summi-X5 »

Kukni si radšej toto:

http://www.lpgservis.cz/cenik-prestaveb-lpg/

oplatí sa zájsť to Brna. Skúsenosti s Autoplyn Zanotto - nemám.

8)
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od MadMaxII »

Summi-X5 píše:Kukni si radšej toto:

http://www.lpgservis.cz/cenik-prestaveb-lpg/

oplatí sa zájsť to Brna. Skúsenosti s Autoplyn Zanotto - nemám.

8)

Nemuzu si pomoct ale nabizi to same => lovtec, brc, tartarini. Mimochodem z mi jeden typek psal SZ ze ma dve bawa od nej zaplynene a oki, tak se asi pridam at mame overenou dalsi firmu na servis/montaz LPG... :idea:
ELESO

#252 Příspěvek od ELESO »

Tak už jsem taky plynař, včera jsem si tu svoji potvoru(740 E38) přivezl. Sice nevim jakou značku mi tam dali a raději to ani studovat nebudu (jen vim že to je asi polský) ale je to sekvence za 36 tisíc a po mém testu uspěla, tahá, neškube prostě jako béňo. Dám vědět až přijde první problém :D
ELESO

#253 Příspěvek od ELESO »

ELESO píše:Tak už jsem taky plynař, včera jsem si tu svoji potvoru(740 E38) přivezl. Sice nevim jakou značku mi tam dali a raději to ani studovat nebudu (jen vim že to je asi polský) ale je to sekvence za 36 tisíc a po mém testu uspěla, tahá, neškube prostě jako béňo. Dám vědět až přijde první problém :D

tak mi to nedalo,studoval jsem to. Nádrž atrama D650/70L , KME GOLD + STAG 300
Lolita

#254 Příspěvek od Lolita »

Ja to s plynem koupil abych se vyhl nejakemu ladeni a pak se prislo na to, ze plyn si ridi chlazeni motoru a kdyz sem jezdil na benzin, tak se mi auto prehrivalo.
Carlos
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od Carlos »

... hmm, prima čtení.
Tak jsem se dostal až sem a váhavost, jestli jezdit na plyn nebo na benzín, mě přešla. nové auto bych jistě koupil s plynem,
ale určitě bych za to nedal peníze navíc, oproti témuž v benzinu.
Chtěl jsem původně předělat 528 E39 T, s toroidem, aby kufr stále sloužil jako levný hotel, při vícedenních toulkách.
Ale to jsem netušil,že cena předělávky je 45.000Kč.
Rezervu neřešim, neb pmeumatiky mají "dojezd". Pokles výkonu bych stejně nepoznal, protože jezdím pomalu a s rozumem.
Těžko by jste ve mě hledali řidiče BMW. - jsem kliďas.
A navíc, než by se režim přepnul z benzínu do plynu, byl bych už v cíli cesty, neboť nejčastěji jezdím do práce, a tu mám 7 kilometrů
Vzhledem ke spotřebě auta a počtu kilometrů za rok, a denní ujeté vzdálenosti, se návratnost v mém případě
odhaduje na 11 let a 60.000km.

Závěr: NOGAS!!!
[přestavba se mi nevyplatí.

Plyn bych koupil, ale spolu s novým maloobjemovým vozem BMW compact (cca 2litr),
kdyby to nabízeli jako standard výbavu...
Tashiro

#256 Příspěvek od Tashiro »

Když byl drahý benzín, tak jsem nad tím uvažoval. Když jsem si to počítal tak návratnost by byla asi 2 roky a to se jistě vyplatí....

Nicméně cena benzínu klesla o 1/3 a návratnost dnes je 4 roky a to se mi nevyplatí. Počítám, že za 4 roky bude třeba již jiný auto a tehdy to teprve začne šetřit....

Ted se to myslím nevyplatí, navíc můžu do garáží a mám celej kufr pro psa )))
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Ona klesla i cena plynu, kupuju tady za 12,90 Kč

Do garáží můžu, nálepky na autě nemám a hrdlo je schované :-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
milk

#258 Příspěvek od milk »

Francis píše:Ona klesla i cena plynu, kupuju tady za 12,90 Kč

Hmmm tak to jsi frajer.Být tebou tak bych ji nalepil třeba když dojde k havárii atd.Ale to už tu bylo řečeno :roll:
ELESO

#259 Příspěvek od ELESO »

Francis píše:Ona klesla i cena plynu, kupuju tady za 12,90 Kč

No není to zrovna štastný řešení kvůli nehodám. Já to vyřešil tak že když jedu někam kam nesmím tak nálepku LPG z venku překryju jinou(u hrdla ji nemám,nemám ho vidět) :D Ale na silnici kdybych boural tak bych byl rád aby hasiči věděli k čemu to vlasně jdou.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Jéje, moralisti. S nálepkama LPG je to stejné jako s nutností nechat si natankovat pumpařem a prodloužit to tím na trojnásobek. Buzerace v buzerstátě.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Odpovědět