Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

POMOC! E39 520i/110kW PISKA MOTOR, SÁNI..?!

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Temco

#1 Příspěvek od Temco »

Zdravičko. Mám takovy problem. V intervalu otaček mezi 1500 až 2000 něco strašně piska v motoru. Řemeny,kladky, alternator a podobně vyloučeny! Podle ucha, když poslechnu, tak mám pocit, že to piska někde vpravo pod tim černym krytem (myslim sáni motoru) Předem všem děkují za rady!!! :wink:
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

jak jsi vyloucil ze to nemuze byt lozisko altiku?

krom toho mohl bys to psat trochu mene vyrazne, tuctoveji a klidneji
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Temco

#3 Příspěvek od Temco »

Ložisko altiku jsem vyloučil tak, že zdroj toho zvuku/ pískotu se nachází někde pod tím černým krytem sáni… Když alternátor je pod vzduchovým filtrem.
Druhe větě nějak nerozumím... krom toho mohl bys to psat trochu mene vyrazne, tuctoveji a klidněji
:?: :?: :?:
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

ty zvuky se ti v motoru vselijak odrazi (stejne jako hlas ucitelky ve tride) alternator se nachazi vicemene pod sanim i airboxem zaroven a jestli je to takovy piskavy seveleni, tak je to nejspis prave lozisko altiku

druha veta: snazis se na sebe bezprizorne upozornit velkym pismem nadpisu, napisem "pomoc" v nadpisu a tucnym pismem v psanem textu, ackoli to neni zapotrebi a mnoho chytrych lidi na takoveto jednani odmita napriklad reagovat, proto jsem chtel poradit, ze psat nevyrazne se vice vyplaci, protoze clovek nevypada arogantne, ale rozumne :)

jinak bych chtel jen dodat, ze piskani nekde tady jen tak nekdo neodhadne, to by se muselo individualne slyset, ale v motoru piskaj jen kladky, lozisko na altiku, lozisko v klimakompresoru, ja nevim, vodni pumpa, remeny, nejvice z nich vsak altikove lozisko ci remen
Temco

#5 Příspěvek od Temco »

Mno jo, s tím echem to je pravdu… Ale teď sedím a přemyslim, kdyby třeba altik, tak proč jenom v rozmezi 1500 -2000 otaček…? Ale na druhou stranu teď vzpomínám, že asi předevčírem mi začal zhasínat právy xenon. Zhasne, pak si ho vypnu zapnu, zas svíti.. A pak zas najednou zničeho nic chcípne.. Tak to asi by mohlo mit něco společneho s altikem…
Druha věta: Dikas za vstupní školení! Maš pravdu, co forum to jiný zvyk! Budu se snažit
:wink:
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

mnooo, je to mozny, ale snad by se rozsvitila kontrolka dobijeni v takovem pripade

jeste je mozny servocerpadlo, ale to spis tak elektronicky bzuci

ale tam zase hraje roli tech 1500-2000 otacek, to je divny, ale nejaky lozisko je mozny-do tech 1500 se lozo roztaci, mezi 1500-2000 se toci tak, ze vytvari piskani a nad 2000 se pretoci tak, ze uz piskat nestha :blink:
Temco

#7 Příspěvek od Temco »

Tak to asi vypada na servis i když velice nerad tam jezdim. Většinou všechno co mužu dělam sam, i když nejsem mechanik. Přiští tyden jdu do brzd, zkusim vlastnoručně komplet kotouče/desky. Dodnes, když vynecham filtry a olej a podobne drobností, tak už mám za sebou vyměnu tlumiču a měchu. Nařadi - hever a kliče. Ale problem je když neviš co opravovat, tak potom už se neda nic dělat … :driver:
Killca

#8 Příspěvek od Killca »

jo to chce nekoho kdo si to znale poslechne a rekne co k tomu

jinak an ty brzdy nezapomen koupit imbus velikosti 7, v normalnich sadach neni a 18tku klic (nebo 16tku?! urcite jeden z techto dvou, nejlip oba :-D)

edit: tak 16tka je na povleni drzaku brzdicu a 18tka je na povoleni zadniho tlumice
Temco

#9 Příspěvek od Temco »

Ale joo, nejaky ty kliče a imbusy to se tady seženee! Jedina věc co mně schazi tak to pořadny zdvih…:Pohar:
Tak ješte jednou diky za rady! Ozvu se jakmile zjistim puvod piskotu. :ja_nic:
Odpovědět