Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

525ix ANO ci Ne ?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
peterwinter

#1 Příspěvek od peterwinter »

Zdravim všechny klubáky :-) Takže o co jde - už asi tak měsíc se ve mě láme jedna věc a tak trošku si pohrávám s jednou myšlenkou. Mám E34 524td od Kavandy tady z klubu - kdo viděl - uzná že fakt krasavec v Alpina stylu... Na to auto si nemůžu stěžovat a prakticky kamkoliv s ním přijedu, sklízím obdiv a moc se všem líbí... takže mě to tak pěkně hřeje na srdci :-) Tím víc že je po technické stránce fakt v pořádku... Jenže to má malý háček - byldím v neskutečném kopci a když nasněží, tak to je opravdu problém dostat se domů... a musím to řešit tak, že nechávám auto pod kopcem a šlapu cca 2 km ve sněhu pěšky domů :-D :-D ... což mě trošku přestalo bavit a až přijde zima tak mi to poleze opět na nervy. A tak jsem začal uvažovat o E34 525ix - zaprvé pro to, že to má náhon na všechny kola a v zimě by s tím teda měla být pohodička vyjet domů a za druhé proto, že mě celkem láká ten výkon necelých 200 koníků... Chci se tedy zeptat jestli má někdo zkušenosti s tou 525ix - jak se to chová na sněhu, jaký to je vůbec auto a jestli byste mi vzhledem k mé situaci, kterou jsem vám tady přiblížil, volili to Xko nebo si nechali to co mám a dál v zimě když bude dost sněhu šlapali domů pěšky. Dík za názory, poznatky, informace a rady :-)
peterwinter

#2 Příspěvek od peterwinter »

... a ještě další věc - ty E34 ix se dělali snad jen do roku 95 a už asi bude celkem těžké narazit na pěkný kus v dobrém stavu - z čehož mám trošku strach... tím jsem chtěl předeslat, že kdyby někdo věděl o nějaké 525ix nebo ho popřípadě chtěl vyměnit za mou krasavici, tak jsem přístupný jakémukoliv rozumnému jednání... Zkuste mi k tomu napsat pár řádku tedy. Dík :-)
j3ykobim

#3 Příspěvek od j3ykobim »

Jeden automechanik z Podolí, prodával svoje IXo, nevim jestli ho ještě má, ale vypadalo moc hezky. Pamatuju si že tam byla nějaká drobná investice jinak bylo auto ve velice pěkném stavu

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ight=525ix
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RuDoSh »

kup si poradne zimni gumy.... :-) uz se to tady resilo milionkrat, tak si najdi nejake tema ;-)
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od miloshm »

Pokud je kopec opravdu prudký, případně doplněný zatáčkama, ve kterých se musí zpomalit, jsou kvalitní zimní pneu podmínkou, ale rozhodně to nemusí vždy stačit. Mám domek taky na docela slušném kopci a tak vím o čem je řeč. Letošní zimu jsem dal fungl nové Nokiany a stejně jsem měl při výjezdu několikrát namále. Protiprokluz bliká jak o život a člověk jen tiše doufá, že se auto nezastaví. Jsem přesvědčen o tom, že s ix by to jelo výrazně líp. Když člověk bydlí na takovém místě, tak to opravdu stojí za zvážení - není to jako jet 1x za rok někam na hory. Příští auto plánuji 4x4...
peterwinter

#6 Příspěvek od peterwinter »

draku gumama to fakt není - neměl jsem na tom špatné pneu - continental... a tos fakt neviděl ten kopec kde bydlím... Spíš mi poraďte co s tím X-kem - jestli jste v tom jeli , jak se to chová na sněhu a jaký to je celkově auto... díík
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

Já IXo měl.Podstata je shnat auto aby trochu vypadalo.Jinak v zimě pohoda.Nicméně budeš asi sklamán výkonem protože 193koní sice má,ale je docela těžké takže žádnej dravec a spotřeba kolem 13litrů.Jinak můžeš mít sníh až na nárazník a pořád jedeš.
Ted vlastním E46 330xi a to je fakt paráda.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Měl jsem 525iX jeden celý rok, dlouhodobá spotřeba za celý rok 10,65 ltr/100km. Na zimu super, pokud nelehne na břicho tak jede.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
libovka

#9 Příspěvek od libovka »

Francis píše:Měl jsem 525iX jeden celý rok, dlouhodobá spotřeba za celý rok 10,65 ltr/100km. Na zimu super, pokud nelehne na břicho tak jede.

Tý spotřebě nevěřím.Tos jezdil 50km/h.
To jako když sem si kupoval kupoval 330xi tak mi tu tvrdili,že žere 10,5l.Jezdím za 12l a to nejezdím ve městě a za 9l jsem jel do rakouska na hory.

Servisuju čtyři 525ix a všichni se motaj spotřebou mezi 11-14l.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MattyX Moderátor »

kdyz by jsi chtel 525IX napis SZ kamos o nejake moc pekne vedel tadyk z brna ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

libovka píše: Tý spotřebě nevěřím. Tos jezdil 50km/h.

Kdo mě zná, tak ti potvrdí, že 50 opravdu nejezdím :-) Mnou zmiňovaná 525iX byla vyrobena 9/1992, jeden z prvních VANOS, najeto měla 150 tisíc když jsem ji kupoval. Měl jsem pak tři 325iX E30 (1x saloon a 2x Touring) a ty mi všechny tři jezdily za 11,1 a každé z nich jsem měl nejméně rok.
Teď mám 323ti E36 a jezdím na LPG za 10 ltr/100 km.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
peterwinter

#12 Příspěvek od peterwinter »

Je to naprosto přesně jak psal miloshm - je to prudkej kopec se zatáčkou, takže abych se dostal nahoru - potřebuju trochu rychlost - aspoň 30km/h... ale v téhle rychlosti mi v té zatáčce vždycky ulítne trošku zadek, takže se auto spomalí než se vyrovná a pak je to boj dostat se nahoru, kde vrchol kopce je o5 zakončen zatáčkou... takže opravdu žádná sranda... to X-ko by bylo asi adekvátní řešení mé situace a už se pomalu smiřuju se spotřebou kolem těch 13l... spíš 14, jelikož se rád projedu energičtější jízdou :-) ... kačky na benzín budou, kačky na X-ko taky, teď už jen sehnat nějaký pěkný kus.... Dík moc za vaše názory a poznatky.. klidně pište dál vaše zkušenosti atd... dost mi to pomáhá při rozhodování. Děkuju :-)
Odpovědět