Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kde v ČR nechat vyrobit límec

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilAC

#1 Příspěvek od KamilAC »

Obracím se na Vás s dotazem, zda někdo neví kde nechat vyrobit límec na kolo.

Zúčastnění vědí, jaké s tím mám už vlastně přes půl roku problémy, ostatním vše přiblížím zde.

Na podzim loňského roku se mi podařilo pořídit celoleštěná trojdílná kola AC Schnitzer v rozměru 9 a 10x19 palců. Rovnou povídám že jsou hodně ojedinělá.
Kola jsem kupoval s tím, že jedno zadní již bylo opravované a bylo mi přislíbeno, že pokud svár na vnitřním límci nevydrží, prodávající mi na své náklady límec opraví. Svár samozřejmě nevydržel. Ten kluk nejdřív zkoušel shánět jiný límec na toto kolo a rozměr, podotýkám že je to nadlidský úkon sehnat samostatný límec na už tak ojedinělá kola.
Samozřejmě se nezadařilo, tak přislíbil že nechá u jakési firmy v Praze, která se tím údajně zabývá, vyrobit límec nový. Celou sadu kol jsem mu v průběhu března přivezl. elou sadu proto, že on se zabývá leštěním kol tak jsem si chtěl celou sadu nechat znovu komplet přeleštit a nalakovat vnitřní límce na černou barvu.
Od té doby jezdím až doteď na zimákách, které doslova ubývají před očima, jen mu neustále volám a neustále poslouchám nějaké argumenty proč stále není nic hotové.
Rád bych také, kdyby mi někdo na něj dal nějakou referenci pokud ho znáte ( http://www.lestimekola.cz ). Rozhodně bych ho nerad pomlouval, zatím to vypadá že se snaží, byť neúspěšně, ale tři měsíce čekám na vyrobení jednoho límce, a přeleštění zbytku z kol a nalakování límců. Na začátku nic"nebyl problém"a do čtrnácti dnů jsem měl mít vše zpět doma, no a dnes je již 14.června.

Neznáte někdo onu pražskou firmu, která by můj límec mohla vyrábět? Pokud už je tam nedovede popohnat on, rád bych se o to pokusil sám. nejspíš nebudou moc seriózní, pokud přijmou objednávku na jeden mizernej límec a takhle se s tím se*ou.:!:

Případně, dovedl by mne někdo odkázat někam jinam, kde dovedou vyrobit vnitřní límec :?: Nejspíš to nezvládne jen tak každý kdo s tím dělá.

Jinak pochybuji že by můj starý límec šel ještě kvalitně opravit, byl již opravovaný a v místech sváru řádně zeslabený, nemluvě o tom že ani to leštění mu potom asi na pevnosti nepřidalo, viz foto.
Přílohy
Takto dopadnul opravený svár po ujetí pár stovek km
Takto dopadnul opravený svár po ujetí pár stovek km
Obraz022.jpg (88.21 KiB) Zobrazeno 838 x
Moje krásná nová kola
Moje krásná nová kola
DSC06302.JPG (69.86 KiB) Zobrazeno 838 x
all

#2 Příspěvek od all »

mám možná blbou odpověd, ale já jsem rozbil kola, svařil jsem si je a nechal na soustruhu stočit a pořád drží a jsou v poho... vyleštit by určitě šli! taky sem jiné podobné nenašel....
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

tohle je normalni oprava, proste ti to svari, zvenku prebrousi a zevnitr do ztracena, kolo drzi dlouhodobe bez problemu... otazkou je, jestli to nejaky lidovy tvoritel spatne nesvaril a pak to "doladil" soustruhem...
“Ability is what you're capable of doing.”
all

#4 Příspěvek od all »

ono to na obrázku vypadá opravdu hodně tenký, já tam měl tak cca 4mm hliníku + můj návar.... já bych se opravy nebál... je to opravdu o tom, jak píše hanz. lidé jsou dost vynalézavý
KamilAC

#5 Příspěvek od KamilAC »

Hanz píše:tohle je normalni oprava, proste ti to svari, zvenku prebrousi a zevnitr do ztracena, kolo drzi dlouhodobe bez problemu... otazkou je, jestli to nejaky lidovy tvoritel spatne nesvaril a pak to "doladil" soustruhem...

Jenže ono je to právě už hodně moc slabý, v místě tý praskliny, kde už to bylo opravovaný, to má sotva 2mm a navíc je to částečně v hraně.
Ale přesně tak to vyadá, spravil to bůhvíjakej inženýr a pak to vzal snad soustruhem nebo co, jsou v tom místě doslova vybroušený rejhy v šířce několika cm. :roll:
Proto se poohlížím po někom kdo dovede vyrobit novej límec. Věřím že spravit by to určitě šlo, otázkou je jak dlouho by to vydrželo. Tohle bylo opravovaný když jsem to koupil, a vydrželo to zhruba 800km. Nebo spíš po 800km jsem to zjistil, když jsem před zimou zouval gumy a chtěl disky nakonzervovat. :x
Wita

#6 Příspěvek od Wita »

Jedine o cem vim tak je v tomto clanku
http://forum.e30.cz/drag-special-335-ka ... rt,15.html
MTX plzen.Zkus to tam, v tom odkaze o je teto firme psano v horni polovine stranky a nebo zkus kontaktovat toho kdo to psal.
Hodne stesti.
KamilAC

#7 Příspěvek od KamilAC »

Nějakým zázračným způsobem se mi Š.ozval že v sobotu si můžu pro celou sadu přijet že to bude konečně hotový, tak jsem zvědav. Každopádně díky za ohlasy. :wink:
KamilAC

#8 Příspěvek od KamilAC »

Tak věci se opravdu hodně posunuly dopředu a k lepšímu, a včera jsem si celou opravenou sadu konečně přivezl domů... :wink:
bmw4ever
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od bmw4ever »

Doufáme že sem dáš foto až to bude na autě:-)
KamilAC

#10 Příspěvek od KamilAC »

bmw4ever píše:Doufáme že sem dáš foto až to bude na autě:-)

Mrkni nahoru. Kola se zvenčí nijak nezměnily. :wink:
marcocz78

#11 Příspěvek od marcocz78 »

Cus, hod sem nebo na mail bmwmaniaco@seznam.cz ,fotku kola s límcem co potřebuješ,zabývám se prodejem a opravou ALU KOL.límec u vícedílných kol je VYLISOVANÝ PLECH, budto je rovný nebo členitý,má zpravidla 40 šroubů AC SCHNITZER,OZ FUTURA,pak M kola,MK MOTORSPORT, KOLA JSOU ZÁKLAD. měl jsem taky tu možnost si koupit pár límců ,ale na co by mi byly!!!!!uvidíme co se s tím dá dělat.ALE POČÍTEJ S TÍM ŽE TEN KOUSEK DĚROVANÉHO ALU BUDE STÁT NĚJAKOU TU TISÍCOVKU!!!!! ted mám 3 dílné SCHNITZERy 9,5 J x 19 ET 15.
Odpovědět