Zdravím, po normální jízdě (žádný blbnutí) , když jsem vypnul motor i kontrolky, zůstala svítit kontrolka oleje ( ta červená olejnička) ale svítila oranžově. po znovu rozsvícení kontrolek zhasla a nic dál se nedělo.Motor jde normálně žádná známka poškození.je to M54B25.nevíte někdo co to indikuje?dík petr
my mame doma jednu E46. Hladina oleja je ok ale vzdy pri nastartovani svieti kontrolka par sekund na oranzovo.
Je to snimac tlaku oleja ale skus urcite kuknut aj ci mas dost oleja.
kuk link
Pokud svítí červeně, hlásí malý tlak oleje. Ale může to být čidlem, tlak je nutno změřit dalším měřákem.
Pokud svítí žlutě při startu nebo po vypnutí, hlásí nízkou hladinu oleje. Ale zase to může být čidlem B6254 na spodku vany viz obrázek.
Může to být obojí. Kontrolky se symbolem olejničky jsou dvě.Jedna červená -motor nemaže a druhá oranžová -málo oleje.Je také možný případ, kdy je vadné
čidlo některé z těchto kontrolek.Tzn. - že oranžová kontrolka se rozsvítí i při mírném poklesu hladiny oleje který by za normální situace (u aut bez kontrolky)
nikdo neřešil, protože by to bylo v normálu.Dvě kontrolky jsou výhodné hlavně u šestiválců kde je objem oleje větší než u čtyřválců.Pokud je vadné čidlo mazání (červená kontrolka-tlak oleje) tak v tom lepším případě kontrolka svítí a motor je přesto mazán.
Ten horší případ je,že kontrolka sice nesvítí ale motor mazán není.....
Dnes se mi na E46 320i rozsvítila oranžová kontrolka, stav oleje podle měrky
oleje - mírně nad spodní rysku.Manuál toto neřeší.
no já mám takový problém že když nastartuju tak mi kontrolka oleje svítí 2-3vteřiny dýl než ostatní ale to jen občas většinou při chladném motoru je to nějaká závada? jedna se o e36 323i díky
Nien píše:Pánové čím to může být, když kontrolka mazání po otočení klíčku nesvítí?
prdla zarovka?
Tak žárovka to není. Jelikož jsem zjistil, že moje auto má už diody. Tak jsem hledal problém jinde. A díky bohu to byl jenom špatně zacvaklý konektor. Takové opravy mám nejradši.