Ahoj, chtela bych se zeptat, je moznost zjistit historii auta podle VIN cisla?
Servisovane bylo, bourane nebylo, ale jak se rika, duveruj=ale proveruj.
dekuju za rady.
Zjistit historii je možné jenom v tom servisu do kterého auto jezdilo, centrální databázi BMW bohužel nemá.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Jardo - dekuju, nepotesils me:)
Ale nevadi, aspon vim, ze jsem se snazila, v pondeli to auto snad bude moje a snad bude v poradku, jak rika servisni knizka:)
Stejně je nejlepší při koupi nechat auto prohlédnout mechanikem - i kdyby centrální databáze existovala, byly by v ní jenom opravy které prováděl autorizovaný servis a zrovna těch bych se tolik nebál.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Marek-is píše:TO BY MĚ ZAJÍMALO CO TO JE ZAČ PÁČ U BMW NIC TAKOVÉHO NEEXISTUJE...A TO TI POTVRDÍ I KAŽDÝ BMW SERVIS NA SVĚTĚ....
ISTA/P?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Moje auto jezdilo do BMW Servisu v Německu (bohužel nevím kam) a i na Slovensku mi řekli, kdy a při kolika najetých km to bylo naposledy na diagnostice. Zkoušel jsem se zeptat v Rakousku na servisní úkony a ač se snažili tak mi řekli, že u novějších aut už to jde, ale pod 2003? to není možné a jde to jen u BMWservisu kam auto jezdilo.
ale zjisti ti to,jen musíš takovou věc řešit přez Prahu a taky se to tady v cz plati,v Německu je to pro zakazníky zdarma!!!a da se zjistit i spousta jiných věcí o kterych moc lidi ani neví
tak už to řeším a umí to aj v Cartec Ostrava....jde zjistit původ auta a i poslední serv.prohlídka včetně km...Bohužel v Olomouci a Brně je to pro ně neřešitelnej problem...
Neřešitelnej problém to není,je to o tom,že Praha k tomu přístup má,ale těch požadavků na zjištění je tolik,že by na to musel být extra jeden člověk,který by to dělal a to není...
Německo třeba každou opravu dává do databáze,v čechách tomu tak není,musí se člověk ptát v tom servise,ve kterým to bylo dělaný..
přidávám zkušenost, v Inveltu to neumí, po telefonu už vůbec ne, jedině když se přiveze klíček a ještě u třeba e46 toho asi moc nezjistí, pokud to nebylo v čr, tak řikal že možná v německu, ale jinak spíš ne e. Tak jsem volal do CarTEC Ostrava, dle vin mi sdělila hned milá paní historii, kterou našla a měla to hned, bez přepojování a navíc jsem se dozvěděl, že je akce na výměnu modulu airbagu u spolujezdce u e46 330ci grátis )
Tak v pražském Inveltu po telefonu bez problémů. Naopak i docela iniciativní paní mi našla komplet všechno včetně faktur co kdy kde, takže asi záleží na náladě