Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zjisteni historie podle VIN cisla

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dinga

#1 Příspěvek od Dinga »

Ahoj, chtela bych se zeptat, je moznost zjistit historii auta podle VIN cisla?
Servisovane bylo, bourane nebylo, ale jak se rika, duveruj=ale proveruj.
dekuju za rady.
jarda

#2 Příspěvek od jarda »

Zjistit historii je možné jenom v tom servisu do kterého auto jezdilo, centrální databázi BMW bohužel nemá.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Dinga

#3 Příspěvek od Dinga »

Jardo - dekuju, nepotesils me:)
Ale nevadi, aspon vim, ze jsem se snazila, v pondeli to auto snad bude moje a snad bude v poradku, jak rika servisni knizka:)
jarda

#4 Příspěvek od jarda »

Stejně je nejlepší při koupi nechat auto prohlédnout mechanikem - i kdyby centrální databáze existovala, byly by v ní jenom opravy které prováděl autorizovaný servis a zrovna těch bych se tolik nebál.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
zavarenec
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od zavarenec »

V případě diagnostiky má bmw centrální server kam se automaticky hned po napojení odešlou informace.

Takhle jsem si zjišťoval info a občas ti vypadne že v třeba v létě 2009 to auto bylo v servise někde v řecku, potom v itálii a pak je v DE naprodej :-D
Marek-is

#6 Příspěvek od Marek-is »

TO BY MĚ ZAJÍMALO CO TO JE ZAČ PÁČ U BMW NIC TAKOVÉHO NEEXISTUJE...A TO TI POTVRDÍ I KAŽDÝ BMW SERVIS NA SVĚTĚ....
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Marek-is píše:TO BY MĚ ZAJÍMALO CO TO JE ZAČ PÁČ U BMW NIC TAKOVÉHO NEEXISTUJE...A TO TI POTVRDÍ I KAŽDÝ BMW SERVIS NA SVĚTĚ....

ISTA/P?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Killca

#8 Příspěvek od Killca »

Marek-is píše:TO BY MĚ ZAJÍMALO CO TO JE ZAČ PÁČ U BMW NIC TAKOVÉHO NEEXISTUJE...A TO TI POTVRDÍ I KAŽDÝ BMW SERVIS NA SVĚTĚ....
bez capslocku se to lip cte, kazdopadne existuje, pokud se auto pohybuje mezi oficialnimi dealery a bmwservisy napojenymi na centralni sit
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fatal Design »

Moje auto jezdilo do BMW Servisu v Německu (bohužel nevím kam) a i na Slovensku mi řekli, kdy a při kolika najetých km to bylo naposledy na diagnostice. Zkoušel jsem se zeptat v Rakousku na servisní úkony a ač se snažili tak mi řekli, že u novějších aut už to jde, ale pod 2003? to není možné a jde to jen u BMWservisu kam auto jezdilo.
Marek-is

#10 Příspěvek od Marek-is »

zrovna dnes jsem řesil jedno auto v bmw a jak jsem psal v česku nic nezjistí...
ludi

#11 Příspěvek od ludi »

ale zjisti ti to,jen musíš takovou věc řešit přez Prahu a taky se to tady v cz plati,v Německu je to pro zakazníky zdarma!!!a da se zjistit i spousta jiných věcí o kterych moc lidi ani neví
Marek-is

#12 Příspěvek od Marek-is »

tak už to řeším a umí to aj v Cartec Ostrava....jde zjistit původ auta a i poslední serv.prohlídka včetně km...Bohužel v Olomouci a Brně je to pro ně neřešitelnej problem...
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Doktor1 »

Neřešitelnej problém to není,je to o tom,že Praha k tomu přístup má,ale těch požadavků na zjištění je tolik,že by na to musel být extra jeden člověk,který by to dělal a to není...

Německo třeba každou opravu dává do databáze,v čechách tomu tak není,musí se člověk ptát v tom servise,ve kterým to bylo dělaný..
cmelak

#14 Příspěvek od cmelak »

Kam musim zajít/zavolat tady v Praze abych zjistil původ podle VIN? Kolik za to chtějí?
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Marek-is

#15 Příspěvek od Marek-is »

udajně to dohledá i CEBIA
brbla

#16 Příspěvek od brbla »

přidávám zkušenost, v Inveltu to neumí, po telefonu už vůbec ne, jedině když se přiveze klíček a ještě u třeba e46 toho asi moc nezjistí, pokud to nebylo v čr, tak řikal že možná v německu, ale jinak spíš ne e. Tak jsem volal do CarTEC Ostrava, dle vin mi sdělila hned milá paní historii, kterou našla a měla to hned, bez přepojování a navíc jsem se dozvěděl, že je akce na výměnu modulu airbagu u spolujezdce u e46 330ci grátis :))
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Tak v pražském Inveltu po telefonu bez problémů. Naopak i docela iniciativní paní mi našla komplet všechno včetně faktur co kdy kde, takže asi záleží na náladě :)
Odpovědět