Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jakou diagnostiku koupit?
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Kalasnikov píše:Pod FAQ které jsem si k INPA stáhnul bych měl do složky edibas/ecu nahrát soubor T_GRTB.prg ale kde ho mám najít?
Nevím kde a co jsi stáhnul, ale podívej se do složky C:\EDIABAS\Referenz\Archive\SGBD_DEF.LZH. V tom archivu LZH jsou složky DEUTSCH, ENGLISH a ENGLISH.MET. V každé této složce je jeden soubor T_GRTB.prg, nakopíruj si ten, kterou jazykovou verzi chceš používat. Nebo mi napiš do SZ.
-
díky stáhnul jsem si INPA 3.1 protože jsem se na nějakém anglickém fóru dočetl že novější verze pro e36 nic nového nepřináší a prý v těch novějších už není test všech jednotek zároveň. A tam právě tenhle soubor není ani v tom archivu LZH. Ale teď jsem stáhnul verzi 5.1 kde se dívám a ten soubor tam je tak zítra ho zkusím překopírovat a jestli tam bude konflikt verzí tak rovnou naistaluju tu 5.1
Takže jsem to vyzkoušel INPA 3.1 se souborem z 5.1 nejede. A když nainstaluju verzi 5.1 (BMW Standart Tools) tak při spuštění INPY se objeví jenom bílá obrazovka bez jakéhokoliv textu, i všech ty tlačítka nemají žádný popis.
Nemáte někdo odkaz na fungující INPU?
Takže jsem to vyzkoušel INPA 3.1 se souborem z 5.1 nejede. A když nainstaluju verzi 5.1 (BMW Standart Tools) tak při spuštění INPY se objeví jenom bílá obrazovka bez jakéhokoliv textu, i všech ty tlačítka nemají žádný popis.
Nemáte někdo odkaz na fungující INPU?
-
Tak pořád jsem nikam nepokročil. Zdá se že ta INPA verze 5 z BMW standart tools na mojem autě asi ani nepojede, protože v instalaci to vůbec nenabídne ADS kabel, a když to připojím tak při vyplém zapalování to hlásí zaplé a naopak a nejsou tam žádné modelové řady nic na výběr. A po přepsání OBD na ADS vyskočí chyba API32.dll a nenajede to vůbec.
ads ti nemusi ponuknut to si mozes nadstavit aj sam
to ze ti tam chybaju modely je normalne ... ten setup standart tools je akysi zakladny program ... ak mas stiahnutych viac verzii skus na tem cd pohladat referenz a tam instalprog alebo tak nejak uz si nemapatam spamati...tam to odklikas zvolis skupinu UK a ono ti to nainstaluje

to ze ti tam chybaju modely je normalne ... ten setup standart tools je akysi zakladny program ... ak mas stiahnutych viac verzii skus na tem cd pohladat referenz a tam instalprog alebo tak nejak uz si nemapatam spamati...tam to odklikas zvolis skupinu UK a ono ti to nainstaluje

-
Díky už jsem to pochopil a už to i běží i to ADS se nakonec při instalaci dalo vybrat když jsem naistaloval ovladač.
Ale pořád se nemůžu dostat do jednotky motoru. Pořád to hlásí tu samou chybu SYS-0002 ECU OBJECT FILE NOT FOUND a pak Requested control unit DME331, DM331K20 not found. Control unit found". program will be stopped.
Ve složce ediabus/ecu mám jak soubor T_GRTB.prg tak DM331K20.prg takže by to mělo podle FAQ jet ale nejede.
Ale pořád se nemůžu dostat do jednotky motoru. Pořád to hlásí tu samou chybu SYS-0002 ECU OBJECT FILE NOT FOUND a pak Requested control unit DME331, DM331K20 not found. Control unit found". program will be stopped.
Ve složce ediabus/ecu mám jak soubor T_GRTB.prg tak DM331K20.prg takže by to mělo podle FAQ jet ale nejede.
-
-
-
-
-
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Snejk píše:Scanner 1.4.0 USB
jednoznacne
Jaka verze ? Zdroj ? Tech 1200 dolaru na tom origo webu je preci jenom trosku DOST....
Shanim diagnostiku s moznosti upravy nastaveni (samo cim vic, tim lip), ale za rozumne penize jenom pro soukr potrebu na E53.
Mam nejakou verzi 1.4.0 scanneru z ciny, nevim jestli delam neco blbe ja, nebo to proste je chyba toho produktu, ale neni ani schopny zjistit, co za auto na tom je vlastne pripojeno (Ident car). Pri scanu jednotek najde jenom dve.
Zkousim z Win 7. Ve chvili kdy to uz najde alespon neco, tak uz to asi nebude problem nejakeho driveru ne ?
Pripadne nejaka ta jina diagnostika na tu INPU nebo co to je je podle toho popisu na ebay u tech produktu pro mne asi taky vhodna ne ?
Doporucite prosim ?