Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jaký čistič motoru?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Aron

#1 Příspěvek od Aron »

Chtěl bych se zepatat,jestli nemáte někdo tip na levný a účinný čistič motoru,motor nemám mastný,ale jen zaprášený,tak bych chtěl něco,co by se dalo použít i na plasty,popř. i na lak,v motorovem prostoru,prostě,co by se jen našplíchalo,nechalo chvilku působit a pak spláchlo vodou,díky.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

Tak pokud není mastný tak je spoustu možností. Když jsem umýval motor po karosárně a lakovně, tak jsem ho normálka opláchl, dal do kbelíku trochu víc autošamponu s vodou a smetáčkem vše pořádně opucoval a spáchl a bylo to jak nové. Jen nějaké postřiky jsou spíš na mastnotu, nános prachu je lepší ručně odstranit, jinak ti tam zůstanou zbytky.
Aron

#3 Příspěvek od Aron »

Já jsem četl nedávno ve Světě Motorů,že na to je nějaká pěna a že to oživí plasty,ale už nevím,co to bylo za značku.
TMC
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od TMC »

koupil jsem od sonaxu motorplast a vypadá to docela dobře, i když je s tim hrozný práce, protože jak to nastříkáš na lak, tak to udělá takovou divnou matnou vrstvu čehosi.Třeba tady:

http://internetovy-obchod.msbox.cz/sona ... -dp-19350/
Aron

#5 Příspěvek od Aron »

Díky :wink:
Nemůžu to teď najít,ale kdosi tady psal,že věci od Sonaxu nebrat,jednalo se myslím konkrétně o nemrzku do ostřikovačů,ale nemám s tím žádné zkušenosti.Nerad bych něco pokazil.
V obchodě se moc taky nechcu ptát,protože bude určitě nejlepší to co oni prodávají(a to nejdrašší) :lol:
CybreX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CybreX »

Pokud mas motor jenom zapraseny a nenaolejovany, tak bude stacit temer cokoli, abys ho umyl. Jinak s uspechem muzes pouzit napriklad Cyklostar ktery koupis tam kde prodavaji jizdni kola a udela to dobrou sluzbu (sam s tim cistim i lestene alu kola, podbehy atd).
Pokud budes chtit neco lepsiho na cisteni a naslednou konzervaci plastu atd v motorovem prostoru, tak bych sahl napriklad po Autoglymu :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

CybreX píše:Jinak s uspechem muzes pouzit napriklad Cyklostar ktery koupis tam kde prodavaji jizdni kola a udela to dobrou sluzbu (sam s tim cistim i lestene alu kola, podbehy atd).

Potvrzuji, že Cyklostar od Nacházela je naprosto špičkové čistidlo na všechno a ještě to pak pěkně voní :)

Jinak nebyla to nemrzka Sonax ale Sheron :wink:
Odpovědět