Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
spatne sedi kotouce nebo desky?
Ahoj. Namontoval jsem si nove brzdove kotouce a po ujeti cca 200km je na horni hrane porad asi 2mm siroky pruh neobrzdene ochrane barvy. Na pohled to vypada ze desticka je moc na stredu kotouce a nedotika se cele plochy. Je to vubec mozne nebo jsem udelal neco spatne pri montazi? Problem je na obou prednich kolech.
Diky za nazory.
Diky za nazory.
tak myslite ze se to jeste po nekolika stovkach km srovna? jeste jsem to nevidel nikdy
jj Ferodo jsou paradni. jen jsem s nima znicil predchozi kotouce...
jaky mate nazor na zajizdeni novych kotoucu? stejny postup jako pri zajizdeni sportovnich desticek?
par fotek: http://www.osracing.estranky.cz/fotoalbum/okruhy/

jj Ferodo jsou paradni. jen jsem s nima znicil predchozi kotouce...
jaky mate nazor na zajizdeni novych kotoucu? stejny postup jako pri zajizdeni sportovnich desticek?
par fotek: http://www.osracing.estranky.cz/fotoalbum/okruhy/
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ja mel tedka taky DS 3000 , super destičky
kotouče s něma samozřejmě zařvou protože to co se dá u nás sehnat nejsou sportovní kotouče
ja počítam k sadě ferod jednu sadu kotoučů
v ideálním případě třebas třecí segmenty od Ap racing
ale to je palba jako prase
co se týče zajíždění , dodržel bych ten postup co je napsanej na ferodech a ktouče se s tím už nějak poperou

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
ja mam DS2500 a ve srovnani se serii je to uplne jina liga. ja prave puvodni kotouce znicil na okruhu v Moste. po vychladnuti zacaly vybrovat... reseni jsou plovouci kotouce ale cena je trochu vysoka (cca25tis.). koupil jsem tedy aspon dvoudilne ze Z4 tak uvidime.
necham je trochu sednout a pak je uvidime... zatim me trapi ze nebrzdi po cele plose. jako by ta desticka byla moc u stredu ( i na pohled ). ale zas si rikam ze snad neni mozne to namontovat spatne. porad si rikam jestli jsem neco neudelal spatne
necham je trochu sednout a pak je uvidime... zatim me trapi ze nebrzdi po cele plose. jako by ta desticka byla moc u stredu ( i na pohled ). ale zas si rikam ze snad neni mozne to namontovat spatne. porad si rikam jestli jsem neco neudelal spatne

Já bych si s tím nelámal hlavu, takový proužek jsem viděl snad na všech autech. Kolik % plochy kotouče ten okraj dělá, potažmo o kolik se může snížit brzdný účinek tím, že je tato plocha nevyužitá? IMHO je to zanedbatelné.
Naopak bych řekl, že z té fotografie je vidět, že destičky zabírají pěkně pravidelně po celé své ploše, to je snad důležitější.
BTW - co takhle EBC Greenstuff pro běžné nebo Yellowstuff pro polozávodní použití? Používal jsem Greenstuff na Hondě Civic, životnost bych porovnal s továrním materiálem, ale Greenstuff nepískaly a především skoro vůbec nešpinily. Teď když jsem povýšil mezi skutečná auta (E90 330i) půjdu do nich při první příležitosti znovu.
Naopak bych řekl, že z té fotografie je vidět, že destičky zabírají pěkně pravidelně po celé své ploše, to je snad důležitější.
BTW - co takhle EBC Greenstuff pro běžné nebo Yellowstuff pro polozávodní použití? Používal jsem Greenstuff na Hondě Civic, životnost bych porovnal s továrním materiálem, ale Greenstuff nepískaly a především skoro vůbec nešpinily. Teď když jsem povýšil mezi skutečná auta (E90 330i) půjdu do nich při první příležitosti znovu.
Lubos1971 píše:Já bych si s tím nelámal hlavu, takový proužek jsem viděl snad na všech autech. Kolik % plochy kotouče ten okraj dělá, potažmo o kolik se může snížit brzdný účinek tím, že je tato plocha nevyužitá? IMHO je to zanedbatelné.
JJ o EBC jsem taky premyslel. Na jare budu kupovat zadni desticky tak je mozna zkusim. Cenove budou asi levnejsi nez Ferodo. Jinak dival jsem se na kamaradovo 130i a ma tam ten prouzek taky... Na puvodnich brzdach jsem ho ale nemel. Je to zvlastni