Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 přestala fungovat klimatizace

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
balda88
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od balda88 »

Ahoj, dneska jsem se jel projet E36 a chtěl jsem si zapnout digiklimu, panel normálně funguje, ale když zapnu tlačítko klimatizace tak se nic neděje. Relátko jsem zkoušel měnit nepomohlo, když relé sepnu ručne tak se kompresor roztočí, ale když ho zapnu na panelu tak se kompresor neroztočí a relé nesepne. Když jsem jel autem naposledy tak vše fungovalo normálně. Někdo nějaký nápad?
Gravka
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Gravka »

a kontroloval jsi mnozstvi chladiva? muze to byt mozna pricina - pokud je ho malo, tak klima nejede
Lucifer

#3 Příspěvek od Lucifer »

Určitě uteklo chladivo je to netěsný, pokud se nepletu zastavoval si klimu dodatečně. Pokud se kompresor neroztočí jeď s tím na klimu do servisu, když by si jezdil s ručně sepnutym kompresorem tak ho odděláš
balda88
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od balda88 »

Chladivo jsem jeste nekontroloval. Cili je nejaka pojistka aby se kompresor neroztocil, kdyz tam neni chladivo?

Klima byla pres mesic naplnena a pri plneni drzela podtlak a auto jsem tak po 10dnech vytahnul z garaze a klima nic. Snad zitra se nekam dostanu aby zkontrolovali napln a vse potrebne. :)

Mas pravdu klima byla nedavno dodelana, ale makala jak mela :)
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xdentist »

je tam tlakový vypínač, který ji po poklesu tlaku chladiva (úbytek) nedovolí zapnout kompresor aby se nepoškodil... Na 99% uteklo chladivo. Když jsem to kdysi na E36 řešil, vyměnil jsem preventivně všechna těsnění (o-kroužky) na všech hadicích v mot. prostoru a bylo po problému. Těsnění to chce taky vždy namáznout aby se neskříplo..

A také je tam teplotní spínač, který ji naopak sám odpojí při přehřátí (extrém..), ten za to ale nemůže v tomhle případě..
balda88
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od balda88 »

Diky kluci :) jsem zase aspon o neco chytrejsi. O-krouzky se nove davali. Je ni divne, ze se to neprojevilo hned pri plneni a vse bylo OK.

Ted si uvedomuji, ze pred casem jsem videl pod autem kde je vyparnik a kompresor kapicky pod autem, prikladal jsem to k vyparniku.

Necham to testnout a snad uteklo jen chladivo.
Lucifer

#7 Příspěvek od Lucifer »

No ono stačí aby únik byl menší a utíkalo to pomaleji. Vydrží to s klidem i měsíc než dojde k poklesu tlaku pod minimum a klima prostě nezapne. Ani to nepoznáš.

Klima pokud se dýl nepoužívá tak je na 80% jistý že bude někde únik.
balda88
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od balda88 »

Takže dneska proběhlo plnění a klima začne fungovat. Jen mám nejspíše někdě únik v kabině, protože když zapnu klimu tak se z ofuků valí kouř, který nemá žádný zápach. Obávám se, že bude muset palubka dolu. Nejvíce to kouří z pod kastlíku spolujezdce.
Lucifer

#9 Příspěvek od Lucifer »

Chce to hledat ale stranou pod kastlíkem vede klima dovnitř auta
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Třeba se uvolnili nebo nedolíhaj ve spojích černý plastový rozvody chladiva/topení/ventilace.
m4zzy

#11 Příspěvek od m4zzy »

Ahoj.

taky mě nefunguje klima, hned od koupi mi nefungovala ale to sem nevěděl, až se mě LiborM zeptal, jestli mi funguje. Hned mi řekl, že nefunguje, že tam prý nemám hadici z kompresoru do kabiny. Jenže v motorovém kompresoru ani nevím, kde kompresor je. Myslím, že jsem ho našel na přední levé straně (pohled od předku, motor 2.8i) ale to si nejsem jistý. A taky jsem nikde neviděl, že by někde něco chybělo. Jak zapnu tlačítko klimatizace, tak z výdechu se ozývá jakoby jiný zvuk, asi se přehodily jakési klapky, ale vzduch je pořád stejný jako bez zapnutého tlačítka.

Mohl by někdo nafotit 2.8i kde je ten kompresor, co všechno z něho vede a kam to pak vede? Třeba Lucifer? :wink:
Do servisu se mi s tím nechce, pokud to je nějaká prkotina. A taky nevím, co to stojí
Joy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Joy »

Kompresor si našel správně, nicméně být Tebou, tak prvně zkontroluju základní věci.

1) Je systém naplěný a natlakovaný?
2) Spínají relátka? Jsou v pořádku pojistky?
3) Pokud spínají, sepne vrtule a kompresor?
4) Pokud ne, není v prdeli čidlo tlaku? Je správně udělaná kabeláž?
5) Ovládací panel funguje jak má?

Pokud je všechno v pořádku, pak bych teprve řešil vedení a součásti, kvůli kterejm je třeba rozmontovat kus auta.

Ale pokud Ti Libor tvrdí, že tam není hadice, tak stojí pár stovek v BMW. :)
Lucass

#13 Příspěvek od Lucass »

budu měnit všechny O kroužky na klimatizaci, čím je mám namazat? To můžu normálním olejem?
m4zzy

#14 Příspěvek od m4zzy »

Odpovědět