Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nejde přepsat ZCS :(

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Fatal Design »

Mám E36 M3 1998 ... kabel ADS + redukce ... DIS 44, Inpa, SSS, NCS-E ...

Protože jsem přestavoval auto z SMG na manuální převodovku, tak jsem měnil budíky (kvůli teploty oleje) + BC (eng tlačítka).

Přes NCS si normálně vyčtu z EWS VIN, GM, SA, VN ... smažu kontrolní součet a nechám udělat nový.

Problém je ale v tom, že ZCS zapíšu jen do ABG, EWS, GR2, IHA ale už né do BCV, KMB a GM4.

KMB píše : COAPI-1000 error
BCV píše : COAPI-2020: no answer from ECU / C_BCV, IDENT : ERROR_ECU_NACK
GM4 píše : COAPI-2020: no answer from ECU / C_GM4, IDENT : ERROR_ECU_UNKNOWN_STATUSBYTE

Ještě bych dodal, že přes Inpu EWS normálně vidím, ale třeba při synchronizaci DME-EWS v DIS mi napíše, že EWS nekomunikuje ...

Když dám NCS-E vyčíst VIN, GM, SA, VN z jednotky KMB (budíky) tak vypíše úplně jiné VIN (to chápu) s chybou GM ... a když dám zpět původní budíky, tak jsem na tom úplně stejně !!

Napadá někoho, kde je chyba prosím ??
johnyfly1

#2 Příspěvek od johnyfly1 »

sprav to cez DIS a mas to najistejsie :) tam to ide najlepsie ...a cim si vygeneroval tie kody?
inac sranda lebo ja na compacte mozem zapisat tie kody len do budikov..nikde inde ich nemam :roll:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fatal Design »

Kódy mám z EWS ...

To by mě zajímalo kde v DIS ?
johnyfly1

#4 Příspěvek od johnyfly1 »

sakris ked si to uz presne nepamatam ale niekde v coding a tam tusim zcs/fa coding....
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fatal Design »

johnyfly1 píše:sakris ked si to uz presne nepamatam ale niekde v coding a tam tusim zcs/fa coding....

Tam skončím na tom, že DIS napíše, že budíky nejsou kódované a jestli chci zapsat "KOMBI" ... dám, že ANO a konec, chyba ...
johnyfly1

#6 Příspěvek od johnyfly1 »

som sa s tym dnes bavil a do auta som dal budiky ktorym som mimo auta zadal ine zcs kody a dis len vyhlasil ze kody sa nezhoduju z ews ze ich mam prepisat v ews ale normalne mi ponuklo prepis tych 3ch kodov v budikoch a zaroven sa prepisali aj v ews :)

skusal som sa s tym bavit aj cez inpu ale cez nu ich viem len vycitat :roll: cez aky prikaz davat prepisat tie kody?
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fatal Design »

Jak mimo auto zadal kody ???????????

Já to nedělám přes Inpu, ale přes NCS Expert ...
johnyfly1

#8 Příspěvek od johnyfly1 »

no normalne mam vytiahnute budiky napojene na zdroj a diag kabel a ide to aj tak :)

inak kolko diagnostickych kablikov ti ide do budikov? lebo co som mal compactacke budiky tam siel len jeden a nesli zapisat tie kody ale dorobil som aj druhy a dal sedanovske budiky a uz mi tie kody potom sli :)
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fatal Design »

johnyfly1 píše:inak kolko diagnostickych kablikov ti ide do budikov? lebo co som mal compactacke budiky tam siel len jeden a nesli zapisat tie kody ale dorobil som aj druhy a dal sedanovske budiky a uz mi tie kody potom sli :)

To nevím, ani nevím kam by měly vést. Musím kouknout ...
Honczek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Honczek »

Je mozne ze mas trochu jine BC a jine budiky...budiky by meli jit ale pro BC se musi prepocitat ZCS na spravny typ... mozna 8)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Fatal Design píše:Ještě bych dodal, že přes Inpu EWS normálně vidím, ale třeba při synchronizaci DME-EWS v DIS mi napíše, že EWS nekomunikuje...

To je úplně normální, protože máš EWS2. Jde to až u EWS3, které má plovoucí kód.
johnyfly1

#12 Příspěvek od johnyfly1 »

ja mam e36 97 a ta ma tusim ews2 nie? a synchronizacia v dise mi ide :roll:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Že na to jde kliknout a tváří se to, že to něco dělá, ještě neznamená, že to tak je. EWS2 má pevné ISN. To jde inpou přepsat, ale není na něm co synchronizovat. EWS3 má ISN už plovoucí a synchronizace provádí reset kódu do základního nastavení v EWS a ŘJ motoru, aby se jednotky opět "spárovaly" po rozpadu plovoucího kódu (důvody můžou být různé).
johnyfly1

#14 Příspěvek od johnyfly1 »

no oki a ked menim riadiacu jednotku motoru alebo modul immobilizeru ako to sparovat aby to auto nastartovalo?
johnyfly1

#15 Příspěvek od johnyfly1 »

takze ak to spravne chapem tak ked menim ews2 tak zo starej jednotky treba vycitat isn a na novej jednotke to staci prepisat a malo by to ist?
a da sa to prepisat aj v riadiacej jednotke motora? kebyze sa meni ta staci to tam nejako zapisat a fakci to?
pytam sa preto lebo mozno budem menit riadiacku motora a lepsie sa zhana samostatne ako cele aj s immobilizerom :roll:
Odpovědět