Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kontrola skutečně ujetých km
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny,potřeboval bych ověřit km u E39 přivezené z D.
V Inveltu mi řekli,že se mi nemohou podívat do compu ani za poplatek,že to mají jen pro interní účely...
Vzít to na diagnostiku? Zatím to nemá značky.
Přes Cebii to vyhodilo,že žádný záznam km neevidují.
Poradíte mi někdo?
Předem díky,Eda
V Inveltu mi řekli,že se mi nemohou podívat do compu ani za poplatek,že to mají jen pro interní účely...
Vzít to na diagnostiku? Zatím to nemá značky.
Přes Cebii to vyhodilo,že žádný záznam km neevidují.
Poradíte mi někdo?
Předem díky,Eda
E39 po faceliftu se klíčkem "diamant" to ukládá kromě klasických jednotek i do klíčků. To je dražší přeprogramovat než jednotky v autě (viz PA soft), takže pokud máš nový design klíčku, tak nech načíst klíčky. Pokud klasický klíč, tak jsou jen vedlejší zdroje.
Když jsem sháněl svojí 540iA z inzerátů na mobile a autoscoutu, tak jsem zkoušel český, slovenský (kde jsem měl nějakou vazbu) BMW zastoupení, pak přímo servisy v germánii, kam majitelé jezdili a ve dvou případech jsem byl i na místě. První problém je, že germáni mají ještě přísnější zákon na ochranu osobních údajů, takže "cizímu" nesdělují detaily o autě, maximálně po telefonu prozradí, že tam to auto nebylo nebo bylo naposledy před mnoha lety (i to se ale cení). Druhý problém je, že BMW dlouho nezajistilo centrální databázi, v tomhle byli kapitalisti z VW dál. České zastoupení BMW nepomůže (invelt nepřekvapil), slovenské pomohlo, ale jejich možnosti končí tam, kde to jednotlivé servisy BMW ne/vyplňovaly. Na místě v germánii vedle auta s původním majitelem pak vyjeli o servisní historii všechno co měli.
Pak je tu ještě celkem zajímavý zdroj, a to TUV. Pokud majitel nestáčel tacho před každou STK (a to chce důslednost), tak z protokolů TUV bude nájezd jasný. Takže když nekdo ztratil nebo nechce dát protokoly z TUV/STK, tak je něco špatně.
Když jsem sháněl svojí 540iA z inzerátů na mobile a autoscoutu, tak jsem zkoušel český, slovenský (kde jsem měl nějakou vazbu) BMW zastoupení, pak přímo servisy v germánii, kam majitelé jezdili a ve dvou případech jsem byl i na místě. První problém je, že germáni mají ještě přísnější zákon na ochranu osobních údajů, takže "cizímu" nesdělují detaily o autě, maximálně po telefonu prozradí, že tam to auto nebylo nebo bylo naposledy před mnoha lety (i to se ale cení). Druhý problém je, že BMW dlouho nezajistilo centrální databázi, v tomhle byli kapitalisti z VW dál. České zastoupení BMW nepomůže (invelt nepřekvapil), slovenské pomohlo, ale jejich možnosti končí tam, kde to jednotlivé servisy BMW ne/vyplňovaly. Na místě v germánii vedle auta s původním majitelem pak vyjeli o servisní historii všechno co měli.
Pak je tu ještě celkem zajímavý zdroj, a to TUV. Pokud majitel nestáčel tacho před každou STK (a to chce důslednost), tak z protokolů TUV bude nájezd jasný. Takže když nekdo ztratil nebo nechce dát protokoly z TUV/STK, tak je něco špatně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to E39 523i předface,klíče to má dva třítlačítkové viz obrázek.
Doklady k tomu ještě nejsou,je to na cestě z D tak uvidíme,
co všechno dorazí.
Ochranu osobních údajů samozřejmě chápu,nepotřebuju vědět,
který Helmut s tím jezdil,ale manipulace s tacho taky není legální
tak proč ty tajnosti...
Doklady k tomu ještě nejsou,je to na cestě z D tak uvidíme,
co všechno dorazí.
Ochranu osobních údajů samozřejmě chápu,nepotřebuju vědět,
který Helmut s tím jezdil,ale manipulace s tacho taky není legální
tak proč ty tajnosti...
- Přílohy
-
- 25158168.jpg (31.89 KiB) Zobrazeno 1754 x
-
- Kontaktovat uživatele:
km jsou v EWS,LCM a budiky...budiky a LCM jsou bezpredmetne...daji se menit jednoduse...ma smysl vycist EWS to moc lidi neprepisuje a tam je vetsinou pravda ...a pokud to umi klic je to i v klici ...km sedi s EWS...pokud sedi i klic s budikama ,tak jedine vypisy historie servisu, technickych apod...