Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě sedmičky - obecné rady:

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Filozof

#21 Příspěvek od Filozof »

Díly jsou v pohodě defakto totožné jako na e34 5er ale což už koupit pěknou e38 ? Nějaké se najdou i německu nebo i tady ... já mít auto na pár výletů do roka tak se koukám na e38ku.
Ikdyž je pravda že tady tato 7er e32 je taky moc pěkná a zachovalá pokud je tomu tak i ze spodu pod autem žádná rez a plno nových dílů tak pak klidně.

Netuším kolik se pohybují takový veteráni na mobile.de

Kolik je cenový strop ?

co koukat na 740i ? Pokud najedete 5tisic km rozdíl je zanedbatelný a zátah 4litru je úžasný.

Určitě si to projděte komplet hlavně karoserii spodky dveří zevnitř když otevřete dveře ... kufr pod značkou. Jak jsou na tom brzdové trubky to taky poznáte kde to jezdilo ...atd.
Díly jsou levné ale pokud manžel nemá garáž kde si vše udělá je práce technika dražší většinou než samotné díly :D
Shiseido

#22 Příspěvek od Shiseido »

Filozof: Děkuji za odpověď. Ano, tato je moc hezká, má své velké kouzlo a hlavně charisma. Právě díky cenové stropu, tedy 100.000,-Kč jsme velmi limitováni ve výběru E38. Můj názor je ten, že E38 se dá koupit pěkná tak kolem 150.000,-Kč, tedy bavíme se o voze na který není potřeba teď moc sahat a bylo o něj pečováno. Proto se spíš kloníme k E32.

Psala jsem Snejkovi, zatím bez odezvy. Tak uvidíme.
Filozof

#23 Příspěvek od Filozof »

Snejk a jarax jsou velice vytížení lidi. Všichni na BMWKLUBU tam odkazují a pak se mohou hoši zbláznit. Chtělo by to další klubáky a doporučení...

Alespon 5-10lidí se zde najde na klubu co umí a rozumí a rádi pomohou.

Jen by se zde měl nějakej seznam kontaktů upřesnit. Pak když člověk potřebuje pomoc nemůže se tři dny dovolat je problém...když to vše visí na 2lidech.

držím palce a určitě se jedte podívat na více aut ...ne jen na jedno.

A doporučuji zachovalé alpiny ... škoda ten cenový strop 100k.

Bejt to 150-200k jsme někde jinde.
Pokud tedy uvažujete o autě jako o investici taky ?
Nebo jen auto pro radost ?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Situace s nabídkou E32 je v ČR tristní poňadž už všechny zrezly a nebo pořádnej servis neviděly aspoň 10let. Ale jak vidím tuhle tak to je pěkná leštěnka nevídaná. :wink: V tomhle stavu vypadá pořád atraktivně a charismaticky. Na první pohled je vidět, že to měl nějakej fanda. Otázka, co odhalíte na ten druhej pohled..

Já osobně bych si přišetřil na E38, ale tak každej má asi vysněnej ten svůj model. Co bych však volil určitě tak spíš beige interierer.
Jestli vám to MOD téma přeloží do sekce 7er, tam vám poradí víc lidí.
Shiseido

#25 Příspěvek od Shiseido »

Zdravím pánové,

ozval se mi do SZ jeden vážený člen s kontaktem na místního borce. Za čož mu tímto ještě jednou děkuji.

Vzhledem k tomu, že situace začíná hooodně "hořet", protože už bychom vůz měli zakoupit, respektive jet zkontrolovat a následně dohodnout závěrečný obchod, tak doufám, že bude mít dotyčný čas. Pokud byste byl někdo z Prahy ochoten tam případně zajet se mnou, budu ráda a klidně piště SZ, jakmile budu někoho ochotného mít určitě to sem napíši. Úplně ideálně bych to řešila zítra, případně maximálně v pondělí.

Je to maximálně na dvě hodinky času na Praze 10.
Shiseido

#26 Příspěvek od Shiseido »

Filozof: Jojo, máš pravdu, bylo by dobré zde mít několik takových kontaktů, protože, jak píši výše, u mě už to právě docela "hoří" a to v závislosti na různých dohodách.

Jinak autíčko chceme hlavně pro radost, nicméně řekla bych, že i jako investici, protože rozhodně plánujeme jej uchovat, tedy myslím, že koroze nepokvete, dá se mu potřebný servis se kterým ale není kam spěchat, hlavně kvůli nájezdu, který skutečně bude do 5.000km ročně. Hodně velké plus je, že manžel se zajíá už od dob svého plechového miláčka o detailing. Takže vůz dostane i patřičnou kosmetickou péči zevně i uvnitř.

Teď otázka do pranice: má na rozšiřující se korozi vliv jen sůl? Jako ženská se ptám proto, že když vůz bude v garáži a bude se s ním jezdit jen za sucha, potažmo za deštivého počasí v létě, když to člověk neovlivní, ale bude stát v podzimním a zimním sychravém a solnatém období, tak je možné, že se koroze ani nerozšíří? Nebo já vlivy mají ještě zásadní podíl na korozi vozu? Ptám se proto, že když člověk chce autíčko i jako investici, je dobré, když je v původním stavu, tedy nelakováno.
Shiseido

#27 Příspěvek od Shiseido »

Totic: ano, je to přesně, jak píšeš. Hlavně u toho servisu Ti dávám za pravdu.

Bohužel na E38 není rozpočet. Dokonce jsme uvažovali jen podle pohledu o té 728 co je zde na prodej. podle fotek krásná, ale je to nafta - chjoo, jak špatně se mi to říká. Jinak je krásná.

No a co se E32 týče, tak to auto má svoje obovské kouzlo, jak jsem psala charisma, je to kultovní sedmička, být ve V12 asi by to bylo TOP, ale tady se jde spíš po stavu. Navíc pánové, ta metalíza je nádherná, doslova, ta tomu autíčku sedne snad víc než černá. Čirá krása.

Víš ono je problém v tom, že my jsme oba zaměstnanci státní složky, kde je to fakt docela bída. V soukromí používáme Octavii 2003 a tohle bude vyloženě jen mazel. Co jsem chtěla napsat pro obrázek je fakt, že prostě neoplýváme financemi, tudíž na tohle se šetřilo a odtrhávalo od úst skoro dva roky. Na E38 bychom museli šetřit další dva roky a co potom ten servis, že? Takže rozhodně to není tím, že bychom na to extra měli, ale o tom splnit si sen a mít v garáži a na povoz legendu, která jednou snad bude mít i hodnotu :) . Jinými slovy bude to financováno za vydřené peníze i když "jen" 100.000,-Kč, což pro mne není málo, ale pro mě je zadostiučinění, že to nepůjde na žádný úvěr a podle toho se také budeme k autíčku chovat.
Sweden

#28 Příspěvek od Sweden »

Nechci tady nikomu dohazovat prodej apod.,ale pokud je řeč o nedostupnosti 728i v pěkném stavu za pěkné peníze tak např.viz zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=125072:

Pak už je jen otázka který model 7er by jste radši a ke kterému má vaše srdíčko blíže :wink:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Filozof

#29 Příspěvek od Filozof »

Prosimtě 728i je benzín a ne NAFTA ... Jak jsi na to přišla ? :lol:

Každé auto bude chtít servis to je jasné ikdyby bylo v top stavu ale doma si na e32 i e38 uděláš hodně věcí sama pokud jsi šikovná ...tedy manžel.

728i bude jezdit kolem 9-11litru to se bojím ta 735i nebude ta pojede kolem 14ti na sto. Ale s vaším výletním nájezdem řešit nemusíte spotřebu ...tedy pokud nežere 25...že ? :-)

barva která se ti líbí je Brokatrot metallic tu mám na autě taky je nádherná... to je pravda :D

e38 jsou od 50-200tisic ale kolem 70-100tis se dají sehnat taky krásné kousky... hodně věcí se dá dodělat ...sedačky komplet koupíš kolem 5tisic v kůži s výhřevem, GPS navigace 16:9 kolem 8-10tisic ... atd...

Ale prostě E32 kterou máte chut koupit má svoje charisma ...a brzy bude veterán bude to zase jinde ... těžké se rozhodovat.
Shiseido

#30 Příspěvek od Shiseido »

Sweeden: děkuji na tuhle jsem se dívala. Ale když E38, tak po faceliftu, ten ji sluší.

Filozof: já jsem se spletla prosímTě, myslím na 725 a píšu 728. Měla jsem na mysli tu 725 co je v prodejní sekci, momentálně je prodej pozastaven.

Chtěla jsem se zeptat na to, co tu asi trochu zapadlo, proto ten dotaz zkopíruji.

Teď otázka do pranice: má na rozšiřující se korozi vliv jen sůl? Jako ženská se ptám proto, že když vůz bude v garáži a bude se s ním jezdit jen za sucha, potažmo za deštivého počasí v létě, když to člověk neovlivní, ale bude stát v podzimním a zimním sychravém a solnatém období, tak je možné, že se koroze ani nerozšíří? Nebo já vlivy mají ještě zásadní podíl na korozi vozu? Ptám se proto, že když člověk chce autíčko i jako investici, je dobré, když je v původním stavu, tedy nelakováno.

A jinak děkuji za informaci k barvě, je skutečně krásná.
Shiseido

#31 Příspěvek od Shiseido »

Tak mám posun.

Velké díky dvěma místním uživatelům, jeden mě oslovil s doporučením na jiného, kterého jsem kontaktovala a vkládám poslední naději na koupi této sedmičky. Pokud bude mít v pondělí čas a zajde tam se mnou, tak tomu dávám šanci na koupi, za předpokladu, že bude vše dle deklarace prodejce.

Pokud čas nebude, odpískávám to definitivně, protože už se hádáme i doma a já jsem ta, kdo to brzdí :) . Mám z toho prostě strach a nechci koupit 23 let staré autíčko bez asistence odborníka. Byť je nádherné.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#32 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

No a nechcete napsat Jawakovi, má E32 V12 High-line, se stolečkama a ledničkou vzadu - moc v ní nejezdí a možná by to zkoušku stálo.. :P

Jinak s tou solí to není dobrý zvlášť pro E32 a jakýkoliv další vlhko po dešti podvozku neprospěje. To chce nechat odstranit rez, nalakovat, povoskovat kastli, vystříkat dutiny a spodek nakonzervovat. Zavřít do garage.
Shiseido

#33 Příspěvek od Shiseido »

Uzavřeno. Děkuji za názory. Pouze uzavřu, podle toho co mi bylo vysvětleno, že to dopadlo velkým fiaskem ze strany prodejce v Praze 10. Konkrétně a převeším jeho zaměstnance.

Předem děkuji vše za názory. Hlavně dvěma váženým členům, oni ví, kteří mne provázeli skrze SZ i osobně.

Děkuji pánové.
Sweden

#34 Příspěvek od Sweden »

Můžeš být trochu konkrétní ohledně toho fiaska,třeba by to tady pár lidem mohlo pomoct. :wink:
Shiseido

#35 Příspěvek od Shiseido »

Také mě to napadlo, ale nemám ve zvyku něco řešit bez účasti zůčastněných osob, v tomto případě zástupce danné firmy a pak také účasti odborníka, který tam byl přítomen prohlídce, takže napíši jen toliko.

Osobně se již nebudeme účastnit nákupu u této společnosti a to i kdyby tam byl sebelepší model. Z jejich jednání, konkrétně ze strany pana prodejce jsem velmi zklamaná.

Více klidně do SZ.
Sweden

#36 Příspěvek od Sweden »

Aha,takže prodejce je debil,to je jedno,ale co ta 7er,dostali jste se vůbec k nějaké prohlídce nebo jste to znechuceni zabalili ještě dřív než na to došlo?
Shiseido

#37 Příspěvek od Shiseido »

Dostali, ale nevzali. Znechucení bylo fakt značné.
Joy
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Joy »

Já bych ty podrobnosti napsal klidně sem. Pro ostatní je takové info prospěšné.
Srandik32

#39 Příspěvek od Srandik32 »

Máme tu od toho tady sekci "zkušenosti se servisy a prodejci" tak šup tam s tím :wink:
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od DC Výkonná rada »

no to já si dovolím něco málo poznamenat

byl jsem se tam na ní kouknout na přání Shiseido a byla to shoda fakt blbejch náhod - předně zaměstnanec se kterym se to u Krotila dojednávalo tam v den prohlídky nebyl a doslechli jsme se, že dostal výpověď za to že lidem napovídával pohádky 8O

takže auto tím pádem ani nebylo připravený na kontrolu a zastihli jsme ho zrovna zvedlé na zvedáku s uříznutým výfukem - že prý netáhne jak má, tak budou dávat nový výfuk...

no aspoň jsme se koukli zespoda a na auto v TOP stavu pohodička - koroze na prazích, podbězích, dveřích - všechno zatím dole, ne moc nápadně, ale už pěkně rozjetý

a motor i převodovka olejnička

takže zvenku relativně pěkný, projet jsme se nemohli, zespoda kentus - investice minimálně 20-30 aby se to aspoň opravilo, ale k TOP hooodně daleko
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Odpovědět