Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Viskózní spojka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
martyn_1

#1 Příspěvek od martyn_1 »

Porad se mi toci vetrak a chladi tak motor, takze se mi pomalejc zahrejva a zere to prej kone. Potreboval bych za rozumnou cenu nekde sehnat tu viskozni spojku, aby se ten vetrak poustel jen, kdyz stojim nekde v kolone a motor potrebuje ochladit. Poradte mi nekdo.... Sem bezradnej. Na novou nemám. Tak pokud máte někdo k dispozici nějakou bouračku, nebo tak... Tak bych ji hned vzal...ZA ROZUMNOU CENU. :x :roll: :? Dik
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

martyn píše:Porad se mi toci vetrak a chladi tak motor, takze se mi pomalejc zahrejva a zere to prej kone. Potreboval bych za rozumnou cenu nekde sehnat tu viskozni spojku, aby se ten vetrak poustel jen, kdyz stojim nekde v kolone a motor potrebuje ochladit. Poradte mi nekdo.... Sem bezradnej. Na novou nemám. Tak pokud máte někdo k dispozici nějakou bouračku, nebo tak... Tak bych ji hned vzal...ZA ROZUMNOU CENU. :x :roll: :? Dik

Bejt Tebou tak ji prozatim vyndam, nic se tomu nestane a teplota bude ok... Je to jak pises, potreba je pouze v lete a v kolone...
N54 PWR
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pivson »

No jestli myslis tu vrtuly za chladicem blize motoru.
Tak ta se ma tocit porad :P
Jen pri zahrati se mirne zvetsi otacky vrtule (spojka zabere vice) aby vice chladila.

Spatnou spojku poznas tak, ze pri zahratym motoru strcis k vrtuly noviny a kdyz je to rozseka tak je O.K. kdyz ne a vrtule se zastavi ci dost zpomali je spojka kaput.

he he to jsem to pěkne popsal
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Pivson píše:Spatnou spojku poznas tak, ze pri zahratym motoru strcis k vrtuly noviny a kdyz je to rozseka tak je O.K. kdyz ne a vrtule se zastavi ci dost zpomali je spojka kaput.

A poznas ji i tak ze ty noviny rozseka i kdyz je ten motor studenej... :)
N54 PWR
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

visko kupuj jedine novou , z bouracky nebo jetou to si tak leda koledujes o pruser
RostaO

#6 Příspěvek od RostaO »

darmon píše:visko kupuj jedine novou , z bouracky nebo jetou to si tak leda koledujes o pruser

...no nevim jak o pruser, kazdopadne pravdepodobnost, ze koupis visko ve slusnym stavu a jeste neco vydrzi je asi dost mala ... to uz radsi novou a nebo srat na to. :idea:
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Doktor1 »

Ja mam taky visko v pr...,tak jsem ji sundal a i v lete s pustenou klimou to v poho chladi.S klimou totiz bezi ventilator pred chladicem a ten tu vrtuli v poho zestane...
psena
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od psena »

Myslel jsem ze ta spojka se kazi,jen jednim smerem a tedy ze prestane spinat pri teplote 95'C+(nebo jaka je presne ta teplota),nevedel jsem ze se muze pokazit i tak ze zustan spojena i za studena!
mayklmaykl

#9 Příspěvek od mayklmaykl »

hm to zni zajimave asi to mam taky v prdeli....protoze při 0 stupnich jsem stal asi hodinu v koloně a vrtule nezaply ani na čárce blizsi cervene na teplomeru.co tahle spojcicka stoji asi???
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

mayklmaykl píše:hm to zni zajimave asi to mam taky v prdeli....protoze při 0 stupnich jsem stal asi hodinu v koloně a vrtule nezaply ani na čárce blizsi cervene na teplomeru.co tahle spojcicka stoji asi???

No jestli si dobre pamatuju tak je draha jako prase, myslim okolo 5k...
N54 PWR
Anonymous

#11 Příspěvek od Anonymous »

4kolíky
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

mayklmaykl píše:hm to zni zajimave asi to mam taky v prdeli....protoze při 0 stupnich jsem stal asi hodinu v koloně a vrtule nezaply ani na čárce blizsi cervene na teplomeru.co tahle spojcicka stoji asi???

to mas v prdeli akorat cidlo na chladici.
mayklmaykl

#13 Příspěvek od mayklmaykl »

no nevim ta spojka je peknme zasrana od oleje vypada to jako kdyby to prdlo nebo vyteklo nebo kdovico....jde nejak otestovat funkčnost toho čidla na chladiči... a vubec v kterym miste je???
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RedBaron »

mayklmaykl píše:no nevim ta spojka je peknme zasrana od oleje vypada to jako kdyby to prdlo nebo vyteklo nebo kdovico....jde nejak otestovat funkčnost toho čidla na chladiči... a vubec v kterym miste je???

Nu tak jestli je vyteklá, tak není co řešit :D
gejza

#15 Příspěvek od gejza »

Pánové,já uvažuju o tom že tam dám klasiku elektr. ventilátor a zabuduju čidlo.U off roadů se to tak dělá,četl jsem to na jednich stránkách.Prý je to úspora koní i pohoných hmot,a hlavně motoru tím neublížíte!!!!
RostaO

#16 Příspěvek od RostaO »

gejza píše:Pánové,já uvažuju o tom že tam dám klasiku elektr. ventilátor a zabuduju čidlo.U off roadů se to tak dělá,četl jsem to na jednich stránkách.Prý je to úspora koní i pohoných hmot,a hlavně motoru tím neublížíte!!!!

...nejaky blizsi info, odkaz, clanek, manulal....nenajdes ? :D
durcekpetr

#17 Příspěvek od durcekpetr »

Já jsem koupil visco spojku na inzerát a vše OK. Dá se to lehce odzkoušet, když foukneš na ní horkovdušnou pistolí, při běžícím motoru. Za chvíli sepne - to je zřetelně poznat. :shock: :D
durcekpetr

#18 Příspěvek od durcekpetr »

Já jsem koupil visco spojku na inzerát a vše OK. Dá se to lehce odzkoušet, když foukneš na ní horkovdušnou pistolí, při běžícím motoru. Za chvíli sepne - to je zřetelně poznat. :shock: :D
Jackj07

#19 Příspěvek od Jackj07 »

čaute mám eště dotaz. Dneska sem byl u známýho a řikal že mám visco spojku zralou na výměnu. Určil to z toho, že když při zhasnutym motoru roztočil rukou vrtuli tak se točila zlehka docela dlouho. Řikal že to má jít ztuha a nemá se takle lehce točit. Co je na tom pravdy? díky
radokrno

#20 Příspěvek od radokrno »

nejsem si jistej ,ale nemám při ohřátém motoru-soudím dle teploty vody a delší jízdě tu vrtuly zastavit těma novinama?nebo dejme tomu hned po startu u studeného motoru,musim ji přeci rukou zastavit,a až po nějakým stání v koloně bych neměl zastavit a slyšet jak hučí?mě se ta vrtule točí porád dle otáček motoru a rukou ji nezastavim,řekl bych že je ko...
E-34 TDS,zahřívání motoru se mi zdá ok a to i v zimě jsem nezaznamenal nějaké dlouhé ohřívání vody. :?:
Odpovědět