Porad se mi toci vetrak a chladi tak motor, takze se mi pomalejc zahrejva a zere to prej kone. Potreboval bych za rozumnou cenu nekde sehnat tu viskozni spojku, aby se ten vetrak poustel jen, kdyz stojim nekde v kolone a motor potrebuje ochladit. Poradte mi nekdo.... Sem bezradnej. Na novou nemám. Tak pokud máte někdo k dispozici nějakou bouračku, nebo tak... Tak bych ji hned vzal...ZA ROZUMNOU CENU. Dik
martyn píše:Porad se mi toci vetrak a chladi tak motor, takze se mi pomalejc zahrejva a zere to prej kone. Potreboval bych za rozumnou cenu nekde sehnat tu viskozni spojku, aby se ten vetrak poustel jen, kdyz stojim nekde v kolone a motor potrebuje ochladit. Poradte mi nekdo.... Sem bezradnej. Na novou nemám. Tak pokud máte někdo k dispozici nějakou bouračku, nebo tak... Tak bych ji hned vzal...ZA ROZUMNOU CENU. Dik
Bejt Tebou tak ji prozatim vyndam, nic se tomu nestane a teplota bude ok... Je to jak pises, potreba je pouze v lete a v kolone...
No jestli myslis tu vrtuly za chladicem blize motoru.
Tak ta se ma tocit porad Jen pri zahrati se mirne zvetsi otacky vrtule (spojka zabere vice) aby vice chladila.
Spatnou spojku poznas tak, ze pri zahratym motoru strcis k vrtuly noviny a kdyz je to rozseka tak je O.K. kdyz ne a vrtule se zastavi ci dost zpomali je spojka kaput.
Pivson píše:Spatnou spojku poznas tak, ze pri zahratym motoru strcis k vrtuly noviny a kdyz je to rozseka tak je O.K. kdyz ne a vrtule se zastavi ci dost zpomali je spojka kaput.
A poznas ji i tak ze ty noviny rozseka i kdyz je ten motor studenej...
darmon píše:visko kupuj jedine novou , z bouracky nebo jetou to si tak leda koledujes o pruser
...no nevim jak o pruser, kazdopadne pravdepodobnost, ze koupis visko ve slusnym stavu a jeste neco vydrzi je asi dost mala ... to uz radsi novou a nebo srat na to.
Ja mam taky visko v pr...,tak jsem ji sundal a i v lete s pustenou klimou to v poho chladi.S klimou totiz bezi ventilator pred chladicem a ten tu vrtuli v poho zestane...
Myslel jsem ze ta spojka se kazi,jen jednim smerem a tedy ze prestane spinat pri teplote 95'C+(nebo jaka je presne ta teplota),nevedel jsem ze se muze pokazit i tak ze zustan spojena i za studena!
hm to zni zajimave asi to mam taky v prdeli....protoze při 0 stupnich jsem stal asi hodinu v koloně a vrtule nezaply ani na čárce blizsi cervene na teplomeru.co tahle spojcicka stoji asi???
mayklmaykl píše:hm to zni zajimave asi to mam taky v prdeli....protoze při 0 stupnich jsem stal asi hodinu v koloně a vrtule nezaply ani na čárce blizsi cervene na teplomeru.co tahle spojcicka stoji asi???
No jestli si dobre pamatuju tak je draha jako prase, myslim okolo 5k...
mayklmaykl píše:hm to zni zajimave asi to mam taky v prdeli....protoze při 0 stupnich jsem stal asi hodinu v koloně a vrtule nezaply ani na čárce blizsi cervene na teplomeru.co tahle spojcicka stoji asi???
no nevim ta spojka je peknme zasrana od oleje vypada to jako kdyby to prdlo nebo vyteklo nebo kdovico....jde nejak otestovat funkčnost toho čidla na chladiči... a vubec v kterym miste je???
mayklmaykl píše:no nevim ta spojka je peknme zasrana od oleje vypada to jako kdyby to prdlo nebo vyteklo nebo kdovico....jde nejak otestovat funkčnost toho čidla na chladiči... a vubec v kterym miste je???
Pánové,já uvažuju o tom že tam dám klasiku elektr. ventilátor a zabuduju čidlo.U off roadů se to tak dělá,četl jsem to na jednich stránkách.Prý je to úspora koní i pohoných hmot,a hlavně motoru tím neublížíte!!!!
gejza píše:Pánové,já uvažuju o tom že tam dám klasiku elektr. ventilátor a zabuduju čidlo.U off roadů se to tak dělá,četl jsem to na jednich stránkách.Prý je to úspora koní i pohoných hmot,a hlavně motoru tím neublížíte!!!!
Já jsem koupil visco spojku na inzerát a vše OK. Dá se to lehce odzkoušet, když foukneš na ní horkovdušnou pistolí, při běžícím motoru. Za chvíli sepne - to je zřetelně poznat.
Já jsem koupil visco spojku na inzerát a vše OK. Dá se to lehce odzkoušet, když foukneš na ní horkovdušnou pistolí, při běžícím motoru. Za chvíli sepne - to je zřetelně poznat.
čaute mám eště dotaz. Dneska sem byl u známýho a řikal že mám visco spojku zralou na výměnu. Určil to z toho, že když při zhasnutym motoru roztočil rukou vrtuli tak se točila zlehka docela dlouho. Řikal že to má jít ztuha a nemá se takle lehce točit. Co je na tom pravdy? díky
nejsem si jistej ,ale nemám při ohřátém motoru-soudím dle teploty vody a delší jízdě tu vrtuly zastavit těma novinama?nebo dejme tomu hned po startu u studeného motoru,musim ji přeci rukou zastavit,a až po nějakým stání v koloně bych neměl zastavit a slyšet jak hučí?mě se ta vrtule točí porád dle otáček motoru a rukou ji nezastavim,řekl bych že je ko...
E-34 TDS,zahřívání motoru se mi zdá ok a to i v zimě jsem nezaznamenal nějaké dlouhé ohřívání vody.