Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Diagnostika

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ali-c »

Zdravím všechny, už se to tu dost často řešilo, ale nemá někdo po domácku udělanou dianostiku pro starší typ 20-pin konektoru a software. Právě jsem našel stránku, kde je popis, schema a dokonce i software. Investice minimální a tak to zkusim!
http://www.miglenium.de/workshop_obd-diagnose.html
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hitman »

tak pak dej vedet ;) pro jistotu si kup nahradni ridici jednotku :)
tds

#3 Příspěvek od tds »

zdravím tě kámo taky to tedka řeším a chtěl bych to vyzkoušet. jseš schopnej udělat ten interface? sehnal jsem si všechny software počínaje carsoft 3.0 až 7.2. jen škoda že s tímhle vyčteš jen fehlerspeicher.
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ali-c »

No ten interface neni problém, ten dam dohromady. Jenom je to teď horší s časem. Mělo by to fungovat asi s většinou softwaru. Mam ještě jedno schema, který je o něco složitější, ale ve funkčnosti nevim jakej bude rozdíl. Je to tady: http://www.diakom.ru:8001/stat/canya/bmw/bmw.pdf
Jinak bližší informace o možnostech toho kabelu moc nemam. Spíš jde o to ho udělat a vyzkoušet s různým softem.
toretto

#5 Příspěvek od toretto »

tak tohle by me taky hodne zajimalo.. spachat ten plosnak neni az takovej problem.. soft asi taky ne.. skoda ze je to vsechno v nemcine - nekvaknu nemecky ani "ň" :(
ale jako prvni bych to na svy auto nezapojil.. :twisted:
skautik Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od skautik Čestný člen »

tds píše:zdravím tě kámo taky to tedka řeším a chtěl bych to vyzkoušet. jseš schopnej udělat ten interface? sehnal jsem si všechny software počínaje carsoft 3.0 až 7.2. jen škoda že s tímhle vyčteš jen fehlerspeicher.

s cim? jinak na carsoft 3.7 intrface mame ale nechodi
mame i interface pro 6.4 nevim presne i s dumpem pro microcontroler ale nemame prislusnej carsoft...

jinak mame carscanner interface kterej beha s rj (beta verze pouze s benzinem a jedine co umi je precist a mazat chyby DME) dokud se pouzival prenosovej protokol kw71

mam toho plnou prdel, dokonce mam pujceny i interface iso s elm323 kterej beha s novejma autama... proste od 95 - 2000 je problem sehnat interface kterej beha :)
skautik Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od skautik Čestný člen »

ali-c píše:No ten interface neni problém, ten dam dohromady. Jenom je to teď horší s časem. Mělo by to fungovat asi s většinou softwaru. Mam ještě jedno schema, který je o něco složitější, ale ve funkčnosti nevim jakej bude rozdíl. Je to tady: http://www.diakom.ru:8001/stat/canya/bmw/bmw.pdf
Jinak bližší informace o možnostech toho kabelu moc nemam. Spíš jde o to ho udělat a vyzkoušet s různým softem.

beha to jen s carscannerem :)
tds

#8 Příspěvek od tds »

skautik píše:
tds píše:zdravím tě kámo taky to tedka řeším a chtěl bych to vyzkoušet. jseš schopnej udělat ten interface? sehnal jsem si všechny software počínaje carsoft 3.0 až 7.2. jen škoda že s tímhle vyčteš jen fehlerspeicher.

mame i interface pro 6.4 nevim presne i s dumpem pro microcontroler ale nemame prislusnej carsoft...

jinak mame carscanner interface kterej beha s rj (beta verze pouze s benzinem a jedine co umi je precist a mazat chyby DME) dokud se pouzival prenosovej protokol kw71

mam toho plnou prdel, dokonce mam pujceny i interface iso s elm323 kterej beha s novejma autama... proste od 95 - 2000 je problem sehnat interface kterej beha :)

to je právě ten problém chce to zkoušet různé verze softu protože je to nějak přizpůsobený každý soft k jinému interface.když to kupuješ tak se musí koupit face s kabelem i napasovaným softem s reg.číslem.
dám k dipozici všechny softy výmennou za zapojení interface.
tds

#9 Příspěvek od tds »

skautik píše:

jak víš že je to face na carsoft 3.7? většinou se pohybují po netu na carsoft 3.4 a ten soft mám pošlu ho na vyzkoušení jestli chceš a když to pofrčí tak koupím zhotovený face.. a nebo mám 5.8, 6.1 ,6.5 a 7.2 to jsou vozy asi do roku 2002
kadlec

#10 Příspěvek od kadlec »

taky neco stavim tak dam vedet treba ze shanim novou RJ :lol:
kadlec

#11 Příspěvek od kadlec »

tak co už to někdo rozchodil??? Ja to ještě nemam hotové :roll: SW už mám hafo :wink:
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ali-c »

Taky jsem to zatím nedal dohromady. Softu už mam od každýho typu min. 2 verze, ale dávam dohromady to rozhraní. Teď to dávam dohromady s jedním autoelektrikářem, kterej si to dělal a funguje mu. Jenom někam dobře schoval to schema. Takže to zpětně dáváme dohromady podle toho jeho zařízení!
skautik Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od skautik Čestný člen »

autoelektrikarem? :) jak jsem uz psal diagnostika z toho odkazu na carscanner funguje na benzin do rv 95, tam neni co vymyslet je k tomu i soft. zdarma

interface pro carsoft jsme nerozbehli ani jeden, od urcite verze je potreba interface s mikrokotrolerem :) a pro ten nemame dump.

respektive mame dump pro interface 5.2 jenze k tomu zase neni soft a nechce se nam, do toho poustet kdyz nemame zaruceno ze to pojede treba s 5.8
pkod

#14 Příspěvek od pkod »

Hm, tak hledam SW pro diagnostiku a to demo uz neni ke stazeni. Nemate prosim nekdo tento SW?
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Mad Max »

Otec někde sehnal OBD II a BMW kabel včetně SW. Měl by přijít tento týden.
Jak to dojde budeme naše 540 testovat. :-)
kadlec

#16 Příspěvek od kadlec »

až když jsem to dostavěl tak jsem to šel odzkoušet a zjistil jsem že má E39 nemá zapojený pin 15 :lol: :lol: interface se snaží o komunikaci (LED to signalizují) ovšem samo bez odezvy :? :? takže to mám k ..... a znovu sem jel na inspekci a airbag do servisu
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Mad Max »

OBD kabel dnes došel :-) Byl u toho sw CarSoft v61 :-)
Tatovu E39 jsme v pohodě otestovali celou a moje E34 dělá drahoty. :-(
S x pokusů se povedl jeden "DME" jednotka. Někde je asi špatný kontakt. Chvili bylo spojení, test OK a na další pokus jen: Jednotka nekomunikuje!!!
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Mad Max »

kadlec píše:až když jsem to dostavěl tak jsem to šel odzkoušet a zjistil jsem že má E39 nemá zapojený pin 15 :lol: :lol: interface se snaží o komunikaci (LED to signalizují) ovšem samo bez odezvy :? :? takže to mám k ..... a znovu sem jel na inspekci a airbag do servisu

Otcova E39 také namá zapojený pin 15!!! E34 pin 15 má zapojený.

Tady je fotka jak vypadá ten interface.
Přílohy
interface_OBD.JPG
interface_OBD.JPG (74.94 KiB) Zobrazeno 1357 x
kadlec

#19 Příspěvek od kadlec »

Mad Max píše:OBD kabel dnes došel :-) Byl u toho sw CarSoft v61 :-)
Tatovu E39 jsme v pohodě otestovali celou a moje E34 dělá drahoty. :-(
S x pokusů se povedl jeden "DME" jednotka. Někde je asi špatný kontakt. Chvili bylo spojení, test OK a na další pokus jen: Jednotka nekomunikuje!!!

co to stalo ? :?: :?: daš link?
kadlec

#20 Příspěvek od kadlec »

něco jsem našel i tady ale nejsou schopni říct jestli to pojede i s E39 takže to kašlu http://www.mtaplus.cz/obchod/index.php? ... e3_zobraz=
Odpovědět