milonovo píše:Dobrý téma Teď se zrovna rozhoduju mezi 525TDS touring a 530D touring,první za cca 230 a druhý cca 270 oba najeto do 150 a výbava tak nějak standard.Měl jsem Volvo V 70 r.v. 2000 ale ještě hranatý,což bylo dobrý(prostor+výbava a hlavně spotřeba),ale předokolka a o sportovní jízdě to taky zrovna nebylo.Ale myslím že BMW je o cca 200kg těžší,což už na tu 525 bude možná dost.Každopádně pokud to klapne,bude to můj první baworák zatím jsem byl taky spíš nakloněnej mercedesu i když to byly historický modely 115 mám dodnes.
ver ze obadva budou mit najeto minimalne 2x-3x tolik...
krakatit píše:kdyz sem se rozhodoval jakeho prvniho bramboraka si koupim, tak sem se zajimal i o 530d, uz teda o tu 142kW verzi... no kdyz sem uslysel to chrochtani naftaku, rekl sem si tohle teda ne.... ano jede pekne a spotreba je take super ale proste ja si nejak na osobaky v nafte nepotrpim... proste motor musi sevelet a brumlat.....
co to meles, 530d ma oproti jinym dieslum uplne libovy zvuk....a vevnitr to od benzinu ani nerozeznas....imho jestli si slysel m5 e60 po nastartovani, tak bys to nechtel, bo bys rek ze to je diesel
milonovo píše:Dobrý téma Teď se zrovna rozhoduju mezi 525TDS touring a 530D touring,první za cca 230 a druhý cca 270 oba najeto do 150 a výbava tak nějak standard.Měl jsem Volvo V 70 r.v. 2000 ale ještě hranatý,což bylo dobrý(prostor+výbava a hlavně spotřeba),ale předokolka a o sportovní jízdě to taky zrovna nebylo.Ale myslím že BMW je o cca 200kg těžší,což už na tu 525 bude možná dost.Každopádně pokud to klapne,bude to můj první baworák zatím jsem byl taky spíš nakloněnej mercedesu i když to byly historický modely 115 mám dodnes.
ver ze obadva budou mit najeto minimalne 2x-3x tolik...
taky myslim, ze 530d za 270k bude mit trochu po sezone
krakatit píše:kdyz sem se rozhodoval jakeho prvniho bramboraka si koupim, tak sem se zajimal i o 530d, uz teda o tu 142kW verzi... no kdyz sem uslysel to chrochtani naftaku, rekl sem si tohle teda ne.... ano jede pekne a spotreba je take super ale proste ja si nejak na osobaky v nafte nepotrpim... proste motor musi sevelet a brumlat.....
co to meles, 530d ma oproti jinym dieslum uplne libovy zvuk....a vevnitr to od benzinu ani nerozeznas....imho jestli si slysel m5 e60 po nastartovani, tak bys to nechtel, bo bys rek ze to je diesel
Hele hele nedupej mi do M5 E60 jo.
jako ona je ve vsech ohledech super, ale tohle je proste tak Aspon co jsem sledoval na videu a podle topgearu. Nebo ste este nikdo nevideli to topgear video?? Je to tu: http://www.e90post.com/goodiesforyou/topgear-m5.wmv
bpytlik píše:[quote="krakatit"]kdyz sem se rozhodoval jakeho prvniho bramboraka si koupim, tak sem se zajimal i o 530d, uz teda o tu 142kW verzi... no kdyz sem uslysel to chrochtani naftaku, rekl sem si tohle teda ne.... ano jede pekne a spotreba je take super ale proste ja si nejak na osobaky v nafte nepotrpim... proste motor musi sevelet a brumlat.....
jako ona je ve vsech ohledech super, ale tohle je proste tak Aspon co jsem sledoval na videu a podle topgearu. Nebo ste este nikdo nevideli to topgear video?? Je to tu: http://www.e90post.com/goodiesforyou/topgear-m5.wmv[/quote]
No jo. Ale jak můžeš posuzovat zvuk podle videa. Ten zvuk ma jediný nedostatek a to je, že je moc tichý.
kosh píše:[quote="bpytlik"][quote="krakatit"]kdyz sem se rozhodoval jakeho prvniho bramboraka si koupim, tak sem se zajimal i o 530d, uz teda o tu 142kW verzi... no kdyz sem uslysel to chrochtani naftaku, rekl sem si tohle teda ne.... ano jede pekne a spotreba je take super ale proste ja si nejak na osobaky v nafte nepotrpim... proste motor musi sevelet a brumlat.....
jako ona je ve vsech ohledech super, ale tohle je proste tak Aspon co jsem sledoval na videu a podle topgearu. Nebo ste este nikdo nevideli to topgear video?? Je to tu: http://www.e90post.com/goodiesforyou/topgear-m5.wmv[/quote]
No jo. Ale jak můžeš posuzovat zvuk podle videa. Ten zvuk ma jediný nedostatek a to je, že je moc tichý.[/quote]
jednak protoze mam usi a druhak protoze to tam je receno
bpytlik píše:[quote="kosh"][quote="bpytlik"][quote="krakatit"]kdyz sem se rozhodoval jakeho prvniho bramboraka si koupim, tak sem se zajimal i o 530d, uz teda o tu 142kW verzi... no kdyz sem uslysel to chrochtani naftaku, rekl sem si tohle teda ne.... ano jede pekne a spotreba je take super ale proste ja si nejak na osobaky v nafte nepotrpim... proste motor musi sevelet a brumlat.....
No jo. Ale jak můžeš posuzovat zvuk podle videa. Ten zvuk ma jediný nedostatek a to je, že je moc tichý.[/quote]
jednak protoze mam usi a druhak protoze to tam je receno [/quote]
dobře no. Ale stejně video může skreslovat. Ja bych si nebyl tak jistý kdybych to neslyšel na vlastní uši.
prd melu, stejne je to chrochtak, uvnitr to je samozrejme v pohode, urcite je kultivovanejsi nez TDi a spol. ale stejne je to chrochtak, mam rad tichy motor....mas neco proti?
krakatit píše:co to meles, 530d ma oproti jinym dieslum uplne libovy zvuk....a vevnitr to od benzinu ani nerozeznas....imho jestli si slysel m5 e60 po nastartovani, tak bys to nechtel, bo bys rek ze to je diesel
prd melu, stejne je to chrochtak, uvnitr to je samozrejme v pohode, urcite je kultivovanejsi nez TDi a spol. ale stejne je to chrochtak, mam rad tichy motor....mas neco proti? [/quote]Nezlob se ,ale meleš nesmysly ,530D má při jízdě klasický zvuk řadovýho šestiválce,prostě šepot květin,žádnej traktor.Rozhodně to,že jde o naf?áka podle zvuku pozná zvenku při jízdě jen opravdu cvičené ucho.Dokonce i 325TDS má pěkný šestiválcový zvuk.
krakatit píše:co to meles, 530d ma oproti jinym dieslum uplne libovy zvuk....a vevnitr to od benzinu ani nerozeznas....imho jestli si slysel m5 e60 po nastartovani, tak bys to nechtel, bo bys rek ze to je diesel
prd melu, stejne je to chrochtak, uvnitr to je samozrejme v pohode, urcite je kultivovanejsi nez TDi a spol. ale stejne je to chrochtak, mam rad tichy motor....mas neco proti?
Nezlob se ,ale meleš nesmysly ,530D má při jízdě klasický zvuk řadovýho šestiválce,prostě šepot květin,žádnej traktor.Rozhodně to,že jde o naf?áka podle zvuku pozná zvenku při jízdě jen opravdu cvičené ucho.Dokonce i 325TDS má pěkný šestiválcový zvuk.[/quote]
kurna poznam to i kdyz je to zahrate.... jeste rekni ze to je kultivovanejsi nez V8 4,4!!! Proste neni a hotovo! Chrochtak to je.... na svejch 25000 rocne nechci diesel navic servis je drazsi...Kdybych lital 50000km+ a chtel bych usetrit jdu do dieselu....ale ja nechci... chci sametovy s e v e l e n i osmivalce chapes?
Neberu ti tvé nadšení pro velkoobjemový V-motory,ale pokud jde o kultivivanost tak řadovej šestivál jí má rozhodně větší než V8.Věř tomu,že pokud by to bylo možné tak konstruktéři motorů určitě zvolí z důvodů rozložení rotujících hmot uspořádání válců v řadě nebo boxer.V-čka se dělají hlavně kvůli úspoře místa,aby se dali narvat do krátkýho motorovýho prostoru.Pokud si o tom chceš něco přečíst,doporučuji VŠ skrypta "Motory a vozidla" od Prof.Grečenka či jiná z katedry motorových vozidel na ČVUT.
major píše:Neberu ti tvé nadšení pro velkoobjemový V-motory,ale pokud jde o kultivivanost tak řadovej šestivál jí má rozhodně větší než V8.Věř tomu,že pokud by to bylo možné tak konstruktéři motorů určitě zvolí z důvodů rozložení rotujících hmot uspořádání válců v řadě nebo boxer.V-čka se dělají hlavně kvůli úspoře místa,aby se dali narvat do krátkýho motorovýho prostoru.Pokud si o tom chceš něco přečíst,doporučuji VŠ skrypta "Motory a vozidla" od Prof.Grečenka či jiná z katedry motorových vozidel na ČVUT.
major píše:Neberu ti tvé nadšení pro velkoobjemový V-motory,ale pokud jde o kultivivanost tak řadovej šestivál jí má rozhodně větší než V8.Věř tomu,že pokud by to bylo možné tak konstruktéři motorů určitě zvolí z důvodů rozložení rotujících hmot uspořádání válců v řadě nebo boxer.V-čka se dělají hlavně kvůli úspoře místa,aby se dali narvat do krátkýho motorovýho prostoru.Pokud si o tom chceš něco přečíst,doporučuji VŠ skrypta "Motory a vozidla" od Prof.Grečenka či jiná z katedry motorových vozidel na ČVUT.
ja radsi V8+, libi se mi to bublani
Jo zvuk je príma,na motorce bych např.nic jinýho než V-čko či boxer nechtěl.Např.Ducati a Haryk maj nejhezčí V-2 zvuk jakej znám.
major píše:530D má při jízdě klasický zvuk řadovýho šestiválce,prostě šepot květin,žádnej traktor.Rozhodně to,že jde o naf?áka podle zvuku pozná zvenku při jízdě jen opravdu cvičené ucho.Dokonce i 325TDS má pěkný šestiválcový zvuk.
major píše:530D má při jízdě klasický zvuk řadovýho šestiválce,prostě šepot květin,žádnej traktor.Rozhodně to,že jde o naf?áka podle zvuku pozná zvenku při jízdě jen opravdu cvičené ucho.Dokonce i 325TDS má pěkný šestiválcový zvuk.
tak tak
kdyz mas rad benzin kazdy diesel je traktor kazdy mame rad to svoje ne ale jo vsak jasne, pri jizde to nepoznas...to je jasne...
tak tak
kdyz mas rad benzin kazdy diesel je traktor kazdy mame rad to svoje ne ale jo vsak jasne, pri jizde to nepoznas...to je jasne...