Frenky píše:jj. ja som nechal zadné kotúče zájs? až po 5 mm (535iA) a jeden úplne praskol na 3 časti a to už neni sranda, keď s tým chodím do 200km/h...
tak to sory ale nejseš magor??pokud víš že tam máš místo kotoučů žiletky proč s tim jezdíš jako hovado??mužeš zabít někoho jinýho než seš ty!!!
Frenky píše:jj. ja som nechal zadné kotúče zájs? až po 5 mm (535iA) a jeden úplne praskol na 3 časti a to už neni sranda, keď s tým chodím do 200km/h...
tak to sory ale nejseš magor??pokud víš že tam máš místo kotoučů žiletky proč s tim jezdíš jako hovado??mužeš zabít někoho jinýho než seš ty!!!
Maxiczech píše:Na každém kotouči by mělo být vyznačené maximální opotřebení v mm., které by bylo vhodné dodržovat!
Na každém kotouči musí být označení jak píše Maxiczech. Tudíš tvrdit že 2mm je právě ono není zcela správně.... Sám jsem se setkal že při výměně byl rozdíl mezi min.tlouštkou původních a min. tl. nových. Přitom nové byly stejné..... proto si myslím že každý výrobce to má jinak a má odzkoušené při jaké tl. ještě fungují správně a kdy je potřeba vyměnit.
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Maxiczech píše:Na každém kotouči by mělo být vyznačené maximální opotřebení v mm., které by bylo vhodné dodržovat!
Na každém kotouči musí být označení jak píše Maxiczech. Tudíš tvrdit že 2mm je právě ono není zcela správně.... Sám jsem se setkal že při výměně byl rozdíl mezi min.tlouštkou původních a min. tl. nových. Přitom nové byly stejné..... proto si myslím že každý výrobce to má jinak a má odzkoušené při jaké tl. ještě fungují správně a kdy je potřeba vyměnit.
Vychazejme ale z toho, že kotouč od jakehokoliv výrobce by měl mít stejnou šířku která je předepsaná. Hups mm navíc a nemusí se vejít do brzdiču.
Musíme tedy vycházet z toho, že tedy místo 2mm opotřebení se může opotřebit o 3mm.
Ovšem BMW doporučuje opotřebení o 2 mm
Otazka je ze to bylo předepsáno v určitou dobu a doba a použité materiály se mění
Já mám bezvadnou zkušenost s Bartákem. Většinou sežene náhradní díly, které dává BMW do prvovýroby. Když nemá skladem, cca do dvou dnů obědná a zavolá. Prostě pohoda...
Tuším, že mi doporučoval SACHS. Ale nejsem si 100% jistý..