Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
maximalni rychlost ???
a kdyby byl vadnej vstrik, tak by to nemelo vliv na volnobezny otacky? protoze mne jedou otacky stanbilne, jak na volnobehu tak v celem spektru otackomeru.
volal jsem do servisu bosch, a jedinej zpusob, jak zkontrolovat vstrik je pry ho poslat nekam do nemecka, at ho zmeri na nejakem stroji. v bosch servisu mi prej jen udelaji mereni mnostvi vstriknuteho paliva ...
volal jsem do servisu bosch, a jedinej zpusob, jak zkontrolovat vstrik je pry ho poslat nekam do nemecka, at ho zmeri na nejakem stroji. v bosch servisu mi prej jen udelaji mereni mnostvi vstriknuteho paliva ...
debnicka píše:a kdyby byl vadnej vstrik, tak by to nemelo vliv na volnobezny otacky? protoze mne jedou otacky stanbilne, jak na volnobehu tak v celem spektru otackomeru. ...
- no prave. Kdyby jeden nebo x vstriku davaly min nez treba, nebo mely spatny rozptyl atd, pak by ECU musela upravovat delku pro stabilizaci volnobehu, a to uz diagnostika uvidi. Proto stale tvdim ze vstriky jsou prinejmensim prutokove OK.
debnicka píše:volal jsem do servisu bosch, a jedinej zpusob, jak zkontrolovat vstrik je pry ho poslat nekam do nemecka, at ho zmeri na nejakem stroji. v bosch servisu mi prej jen udelaji mereni mnostvi vstriknuteho paliva ...
- Coz je presne to co jsme udelali. Akorat do Nemecka to posilat neni treba, CommonRail vstriky vzdy posilam do jedne firmy v Plzni, spokojenost.
Andrej, a kdyby jsme ty vstriky vymontovali ven, tak na nich neni vizualne videt, zda jsou oporebene anebo ne?
nemuzu totiz vybrat vstriky ven a pak nekolik dnu cekat na vysledek.... kdyz tak nekde koupim jeden nebo dva ojete vstriky a zkusim jich postupne zamenovat. ale to se mi zda dost drsny zpusob opravy auta, hlavne kdyz pak nakonci zjistime, ze jsou vsechny vstriky OK a zavada je jinde
nemuzu totiz vybrat vstriky ven a pak nekolik dnu cekat na vysledek.... kdyz tak nekde koupim jeden nebo dva ojete vstriky a zkusim jich postupne zamenovat. ale to se mi zda dost drsny zpusob opravy auta, hlavne kdyz pak nakonci zjistime, ze jsou vsechny vstriky OK a zavada je jinde

debnicka píše:Andrej, a kdyby jsme ty vstriky vymontovali ven, tak na nich neni vizualne videt, zda jsou oporebene anebo ne?
Ani nahodou.
debnicka píše:kdyz tak nekde koupim jeden nebo dva ojete vstriky a zkusim jich postupne zamenovat. ale to se mi zda dost drsny zpusob opravy auta, hlavne kdyz pak nakonci zjistime, ze jsou vsechny vstriky OK a zavada je jinde :)
ne drsny, ale nesmyslny. Bud nove (800> EUR /jeden), anebo kontrola a serizeni na spec. stolici.
jasne, nejdrive to asi dam prohlidnout nekomu, kdo se tomu rozumi. kdyz jsem menil olej, tak sem si vsimnul, ze tam je neco vlhkyho na motoru zhruba zepredu na vrchni strane motoru. mozna je tam jen nejake tesneni, pres ktere saje falesny vzduch nebo co.
nemel bys cas nekdy pres vikend kouknout se na motor, pripadne mrknout, zda neni nejakym zpusobem ucpany katalyzator ?
nemel bys cas nekdy pres vikend kouknout se na motor, pripadne mrknout, zda neni nejakym zpusobem ucpany katalyzator ?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
diagnostiku turba ti udelaji v kazdem bmw servisu za tusim 800, vypise to tlaky, cinnost reg. ventilu atd., coz staci na zjisteni jestli je nebo neni dead. Jinak pokud jsi vahu vzduchu menil doma, tak staci nastartovat s vypojenou vahou a chyba se zapise automaticky, musi se pak odmazat na diagnostice, popr. pokud prvni byla hin a druha je dobra, stejne tam chyba zustane zapsana
debnicka píše:aha, a kdyz ostane zapsana chyba, tak nova vaha nefunguje spravne ?
ja jsem slysel neco, ze do vahy vzduchu musej v bmw nahrat nejakej software, ci co ... nevim zda je to pravda nebo ne.
ano ano jestli jsi ji jen vyměnil tak je ti to prd platný, musí se nahrát software nové váhy aby správně fungovala,v tvém případě bych vyrazil směr BMW servis a myslím že máš po problému.popř ti přesně řeknou jaký máš.
debnicka píše:hmmm dik za kontakt, mas s nimi osobni zkusenost? je to sice temer 240 km od prahy ale kdyz se vyznaj, tak bych tam klidne zajel.
nevis nahodou, zda ty trysky seridi primo na miste na pockani ?
Tak to nevím, zavolej si tam. http://www.pas-zabreh.cz/
já tam měl TDSo před týdnem, měnili přepadový hadičky, potom filtr palivovej, dále kontrola žhavičů, vstřikovačů, meření turba, seřizení trysek, zaplatil jsem 4100 (700 byl materiál).Motor ted nádherně šlape, i když teče jeden vstřikovač a musí se vyměnit, pasu byl ale drahej, tak si to dám origo do Enseladu
debnicka píše:jasne, zavolam a kdyz tak domluvim schuzku. puvodne jsem chtel neco kolem prahy, ale nejak se nevim dopatrat na zadny servis tady v okoli. znam jen servis Bosch v Kladne, ale tam neumej seridit trysky, oni je nekam posilaj a to bych byl par dni bez auta ...
to je jakejsi nesmysl, trysky ti seřidí v každým lepším autoservisu, stačí nastavit rozptyl střiku na daný tlak. V PASu dělají i opravy commonrailu. Hlavně jim řekni at tě předem informujou o ceně. A když budou mít trysky venku, nech si rovnou zkontrolovat i žhaviče. Pokud nebudeš mít KO čerpadlo, tak to pojede jak svina, já mám ted trysky po seřizení a ztratilo se klepání při studeným motoru atd.