Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vaha vzduchu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Catalyst

#1 Příspěvek od Catalyst »

Nuz... mam ju posahanu. Je to snou len tak tak ze ju pocitac neodmietne.

Nova tu stoji 15 000... neda sa nejak lacnejsie poriesit ?

Motor je M60 3L
kral

#2 Příspěvek od kral »

Vsechno se da, osobne mam v e39 vahu urcenou do nejakeho VW pekace, je stejna jako BMW a stoji cca 2500.
Vsechno to dela Bosh
Catalyst

#3 Příspěvek od Catalyst »

Mno .. ze Bosh to viem .. skusal som to najs aj u samotneho Boshu a maju to ale je to este drahsie ako v BMW.. :-(
kral

#4 Příspěvek od kral »

Se docela divim, nakupuji u Bosche bezne a vse co jsem zatim kupoval bylo levnejsi nez u BMW.
Nicmene k te vaze.
Mam 530d, odesla mi vaha, zajel jsem ke kamosovi co BMW servisuje, vahu jsme vyndali a ve skladu nasli vahu urcenou do nejakeho auta VW, uz si nepamatuji do jakeho, byla identicka az na asi termistor , zkratka neco co vypada jako "dioda", ktera v te VW verzi nebyla.
Mam kamose u Boshe a bratranka co dela u BMW v nemecku, tak jsem to zkonzultovali, "diodu" preletovali z te me vadne na tu novou vahu.
Karu projeli a jak subektivne tak podle udaju z palubniho pocitace je vse OK.
Jezdim s tim pres rok a nema problema.
O jaky jde motor ?
Odkud jsi?
Catalyst

#5 Příspěvek od Catalyst »

kral píše:Se docela divim, nakupuji u Bosche bezne a vse co jsem zatim kupoval bylo levnejsi nez u BMW.
Nicmene k te vaze.
Mam 530d, odesla mi vaha, zajel jsem ke kamosovi co BMW servisuje, vahu jsme vyndali a ve skladu nasli vahu urcenou do nejakeho auta VW, uz si nepamatuji do jakeho, byla identicka az na asi termistor , zkratka neco co vypada jako "dioda", ktera v te VW verzi nebyla.
Mam kamose u Boshe a bratranka co dela u BMW v nemecku, tak jsem to zkonzultovali, "diodu" preletovali z te me vadne na tu novou vahu.
O jaky jde motor ?
Odkud jsi?

Je to M60 3L. Nehovorim ze nemas pravdu .. ja som to rozoberal ale do tej zalisovanej casti som sa ani nedostal a tu neni nik co by to vedel servisovat. Mozem ti napisat cislo pod ktorym to eviduje bosch
kral

#6 Příspěvek od kral »

Ta "dioda" nebyla v te zalisovane casti, ale z venku na boku toho "hranolu v spodni casti vahy. Pravdepodobne to je termistor, kterym se meri teplota nasavaneho vzduchu. Na te VW verzi byly kontalty pro tu "diodu" a tak ji stacilo jen ji prehodit.
Jedine co mohu doporucit je zkusit s tou diodou zajit za nejakym namym co dela v servisu treba Skoda nebo k vetsimu prodejci nahradnoch dilu VW a visuelne vahy porovnat. Clovek zjisti jaka vaha vypada stejne , paj si ji muze nekde pujcit a vyzkouset jak moc je podobna
Cisla Bosh se samozrejme lisi.

Ona je kolem vah velka alchymie a spoustu marketingovych kecu, ale principialne jde o dost hloupe zarizeni. Chce to zkratka zkusit.
Nejsem zrovna priznivec levnych provizornich reseni, zvlaste u auta za ktere jsme calnul hooodne pres dve mile, ale minimalne u te me verze se vsichni shodli, ze po prehozeni "diody" jde o identicka zarizeni.
Catalyst

#7 Příspěvek od Catalyst »

Problem by ale mohol byt v tom, ze ja tam ziadnu diodu nemam .. cela elektronika je v casti kde su kontakty a to sa da s toho tubusu vybrat. Dalej som nevypatral...

Skusim to ale v boschi s tou fintou ... za stare daju velku zlavu pri kupe noveho, len neviem kde u nas to robia..
bas

#8 Příspěvek od bas »

Neviem ci sa to da aj u M60, ale neskusal si ju vycistit?

http://www.louv.tv/cars/m5/MAF/
tomboss
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od tomboss »

mozno by som vedel o jednej co by bola na predaj, ak by ti nevadilo skocit do ziliny ju vyskusat, ale najprv musim zistit ci je to este aktualne
Catalyst

#10 Příspěvek od Catalyst »

bas píše:Neviem ci sa to da aj u M60, ale neskusal si ju vycistit?

Cele som to rozobral.. teda pokial sa dalo a neni tam co cistit.. :-(
Catalyst

#11 Příspěvek od Catalyst »

tomboss píše:mozno by som vedel o jednej co by bola na predaj, ak by ti nevadilo skocit do ziliny ju vyskusat, ale najprv musim zistit ci je to este aktualne

Ked budem kupovat tak asi rovno novu nech mam pokoj...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od patras Čestný člen »

kral píše:Se docela divim, nakupuji u Bosche bezne a vse co jsem zatim kupoval bylo levnejsi nez u BMW.

konkretne vaha na compacta stala u BMW 13k a v BOSCH 25k :D ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Catalyst

#13 Příspěvek od Catalyst »

patras píše:

konkretne vaha na compacta stala u BMW 13k a v BOSCH 25k :D ...

Heh .. no nastastie az taky drastak to zatial nebol.. :-) ....

BTW... nepocul niekto o tej sluzbe ze ak v boschke date napr staru vahu na novu vam daju zlavu ?
Maxiczech

#14 Příspěvek od Maxiczech »

bas píše:Neviem ci sa to da aj u M60, ale neskusal si ju vycistit?

Tak tohle je ovšem bomba. :bomb:
Dík za link.. :wink:
roan
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od roan »

Catalyst píše:
Nicmene k te vaze.
O jaky jde motor ?
Odkud jsi?

Je to M60 3L. Nehovorim ze nemas pravdu .. ja som to rozoberal ale do tej zalisovanej casti som sa ani nedostal a tu neni nik co by to vedel servisovat. Mozem ti napisat cislo pod ktorym to eviduje bosch

no pokud vim, tak to urcite tady prohodi nepujde, protoze VW ma plochou zasuvku myslim na 5pinu, a u M60 je kulata na 4piny :-(
Catalyst

#16 Příspěvek od Catalyst »

roan píše:
Catalyst píše:
Nicmene k te vaze.
O jaky jde motor ?
Odkud jsi?

no pokud vim, tak to urcite tady prohodi nepujde, protoze VW ma plochou zasuvku myslim na 5pinu, a u M60 je kulata na 4piny :-(

Tak to je fakt... ale skusim to vycistit, mozno to pomoze. :-)
bas

#17 Příspěvek od bas »

Ako si dopadol s tou vahou? Vycistil si ju?
Odpovědět