Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nefunguje otáčkoměr a momentální spotřeba

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ivoy

#1 Příspěvek od ivoy »

Jsem tu zase. Přestal mi ukazovat otáčkoměr a momentální spotřeba na 528 E39. Nemáte nějakou radu. Díky moc
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od stanley07 »

Měl jsem stejnej problém na E 34 a za litr mi to opravili v servisu. Nic na střelení do hlavy :wink: , jen si najdi slušnýho elektrikáře. Good luck :idea:
kindera

#3 Příspěvek od kindera »

Možná špatný kontakt na diferáku a nebo snímač
Alessino

#4 Příspěvek od Alessino »

ivoy píše:Jsem tu zase. Přestal mi ukazovat otáčkoměr a momentální spotřeba na 528 E39. Nemáte nějakou radu. Díky moc

pojistka?
:D
Borec
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Borec »

Konektor na diferáku je z oxidovaný nebo už dokonce odpadly draty je to vice než 90% nemusis hledat zadnyho elektrikare draty jsou 2 a to nastavit zvladnes je to snadno pristupny
Bawci na to trpí hlavně e34
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stanley07 »

To čidlo na diferáku je na rychloměr a nemá nic společnýho s otáčkoměrem a spotřebou. Otáčkoměr je spojenej s motorem. Takže je chyba někde při snímání na motoru, odtud pojem otáčky motoru a nee diferenciálu a nebo je chyba přímo v přístrojovce a to byl i můj problém.
Borec
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Borec »

Co to kecáš na diferáku je čidlo který kontroluje počet otáček pokud to nefunguje tak to vyradi i momentálni spotrebu pac je spatne vypočítávána zajímalo by mě kde na motoru by si to hledal u e34 je to tak zkontoluj si informace

PS to stanley07: odpoj si konektor na diferaku a jsetli se pletu zaplatim ti rocni členstvi klubu
P-J

#8 Příspěvek od P-J »

Borec píše:Co to kecáš na diferáku je čidlo který kontroluje počet otáček pokud to nefunguje tak to vyradi i momentálni spotrebu pac je spatne vypočítávána zajímalo by mě kde na motoru by si to hledal u e34 je to tak zkontoluj si informace

PS to stanley07: odpoj si konektor na diferaku a jsetli se pletu zaplatim ti rocni členstvi klubu

Když si odpojíš konektor na diferáku, tak momentální spotřeba sice opravdu nepůjde, ale to proto že nepůjde rychloměr...... To čidlo nemá s otáčkoměrem nic společného.

Když si ty myslíš, že je to pro otáčkoměr, tak mi vysvětli jak to funguje, když auto stojí..... :lol:
Pavel H

#9 Příspěvek od Pavel H »

Spotreba-meri se na zaklade otacek,rychlosti auta a prutoku paliva. Pokud jedno z toho nefunguje,tak se neda zmerit.
Snimac otacek je na motoru.
Borec
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Borec »

RE: Děkuji, tak to bylo myšleno. . .
Maxiczech

#11 Příspěvek od Maxiczech »

Pavel H píše:Spotreba-meri se na zaklade otacek,rychlosti auta a prutoku paliva. Pokud jedno z toho nefunguje,tak se neda zmerit.

Snímač otáček je na motoru? To by jednomu nedocvaklo! Ale kde? Díky.. 8O Nebylo by na konkrétnější odpověď. :D Třeba, že snímač otáček je na autě.. :lol: :lol: :lol:
Pavel H

#12 Příspěvek od Pavel H »

Maxiczech píše:
Pavel H píše:Spotreba-meri se na zaklade otacek,rychlosti auta a prutoku paliva. Pokud jedno z toho nefunguje,tak se neda zmerit.

Snímač otáček je na motoru? To by jednomu nedocvaklo! Ale kde? Díky.. 8O Nebylo by na konkrétnější odpověď. :D Třeba, že snímač otáček je na autě.. :lol: :lol: :lol:

Ty maxidebile, nauč se číst, trochu zapoj mozek nebo se někoho zeptej a pak se tady projevuj. Jasný?
ivoy

#13 Příspěvek od ivoy »

Lidi nehádejte se, ale docela by mě fakt zajímalo kde ten snímač na otáčky je? Někdo tady píše , že na diferáku, někdo v motoru. Tak fakt nevím kde začít. Je to E39 528. Dík za konkrétní radu
Maxiczech

#14 Příspěvek od Maxiczech »

Pavel H píše:
Maxiczech píše:

Ty maxidebile, nauč se číst, trochu zapoj mozek nebo se někoho zeptej a pak se tady projevuj. Jasný?

Ty tady jsi také stále, vi?? :lol: Nemají tě doma rádi? :lol: Né,to byl jen vtip. Teď malinko k BMW. Snímač otáček je (u e-39) elektronický. Nemyslím si, že by otáčky byly snímány v závislosti na spotřebu vozidla a těch dalších blbostech, co jsi psal. Jinak poho.. :lol: Je neděle, ne? 8) 8)
Pavel H

#15 Příspěvek od Pavel H »

Maxiczech píše:
Pavel H píše:
Maxiczech píše:[quote="Pavel H"]Spotreba-meri se na zaklade otacek,rychlosti auta a prutoku paliva. Pokud jedno z toho nefunguje,tak se neda zmerit.

Ty tady jsi také stále, vi?? :lol: Nemají tě doma rádi? :lol: Né,to byl jen vtip. Teď malinko k BMW. Snímač otáček je (u e-39) elektronický. Nemyslím si, že by otáčky byly snímány v závislosti na spotřebu vozidla a těch dalších blbostech, co jsi psal. Jinak poho.. :lol: Je neděle, ne? 8) 8)[/quote]

Tak ještě jednou!
Spotreba-meri se na zaklade otacek,rychlosti auta a prutoku paliva. Pokud jedno z toho nefunguje,tak se neda zmerit.
Nauč se číst nebo pokud to nechápeš, tak se někoho zeptej a neztrapňuj se.
Odpovědět