Zdravim, uvažuju o pořízení 525 tds ale neznám nikoho kdo jí má a může poradit... je obecně známo že praskaj hlavy tak nevim, je to otázka jen některý série nebo všech tak kdyby ste mi mohly napsat reálnou spotřebu a jestli nejsou s autem problémy, jinak je podle mě E34 jedno z nejpovedenějších bmw
ja ho mel a byl jsem spokojenej. Najel jsem na nej cca 140t a kdyz jsem ho daval pryc, mel malo pod 300t a motor byl naprosto ok. Dulezity jsou studeny starty a neprejizdet olej, pak by mel v poho vydrzet..ale jak s tim nekdo pred tim zachazel uz asi nezjistis..ja jezdil cirka za 10 ale to bylo mesto a sem tam jsem ho protahnul, jinak se da jezdit kol 8 myslim...
jj kdyz si budes davat malinko zalezet tak to bude v pohode.Tkay jezdim kolem 8 ale kombinovana a spis vic mesto.Kdyz jedu dalku tak no problem 7 a to jedu sviznejc.rekord je 5.7 na 30km (teply auto, BC vynulovano za jizdy)
Hlavy praskaly u motorů vyrobených do konce roku 1993, později zvolili kvalitnější slitinu hliníku a u modernizovaných motorů hlavy praskají jen když je někdo chce záměrně zničit...
Měl jsem E34tds 2 roky a ňáký problémy byly. Hlavně vstřiky, ten řídící není úplně levný, pak odešlo vstřikovací čerpadlo a ke konci už bylo načatý turbo. Benzínové motory jsou mnohem spolehlivější. Jinak hlava ok - záleží jaxe k tomu chováš hlavně za studena, spotřeba okolo 8.
Ancias535i píše:Hlavně vstřiky, ten řídící není úplně levný, jinak hlava ok - záleží jak se k tomu chováš hlavně za studena, spotřeba okolo 8.
Řídící vstřik - problém asi všech motorů M51, trošičku netěsní, do systému se dostane vzduch, nafta steče do nádrže a pak se startuje do vybití baterky.
Vyřešil jsem to opravou za 750 Kč.
Jinak tds je v automatu na předjíždění do kopce zrovna není, řadí si to jak chce... Jinak spokojenost
Ancias535i píše:Měl jsem E34tds 2 roky a ňáký problémy byly. Hlavně vstřiky, ten řídící není úplně levný, pak odešlo vstřikovací čerpadlo a ke konci už bylo načatý turbo. Benzínové motory jsou mnohem spolehlivější. Jinak hlava ok - záleží jaxe k tomu chováš hlavně za studena, spotřeba okolo 8.
to je pravda ze benziny sou spolehlivejsi, skoro bezudrbovy a levnejsi ale potrebuju naftozrouta... cas od casu mi pritece naka ta nafta zadaco
Ancias535i píše:Hlavně vstřiky, ten řídící není úplně levný, jinak hlava ok - záleží jak se k tomu chováš hlavně za studena, spotřeba okolo 8.
Řídící vstřik - problém asi všech motorů M51, trošičku netěsní, do systému se dostane vzduch, nafta steče do nádrže a pak se startuje do vybití baterky. Vyřešil jsem to opravou za 750 Kč. Jinak tds je v automatu na předjíždění do kopce zrovna není, řadí si to jak chce... Jinak spokojenost
tento vstřik není řídící ale spíše detekční nijak ostatní vstřiky neovlivňuje jen když je něco v nepořádku třeba jako vstřikovací dávka nebo není nafta jak má být nebo prostě něco tak tento vstřik signalizuje na palubce poruchu
karosmyk píše:tento vstřik signalizuje na palubce poruchu
Ale jen elektronickou, mechanickou ne.
"Řídící vstřik" se nazývá, protože v NJ "Steuereinspritzdüse" (steuern=řídit, einspritzen=vstřikovat, Düse=vstřik/tryska)