Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW - je to k k něčemu?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
zet

#1 Příspěvek od zet »

Drazí v BMW,po té co čtu vaše zkušenosti a stesky ohledně kvalit vozů z Mnichova , mě popadl splín a hluboká depka.Jak jsem mohl! Proč jsem tyto informace nevstřebal dříve něž jsem taky, jako valná většina z vás zakoupil něco tak hrozného jako je Baworák.Asi proto že už jsem jich předtím několik měl a tuším co od takového auta čekat.Díky vám jsem se barvitě dozvěděl co mě všechno čeká za hrůzy spojené s dožíváním mého již ne nejnovějšího vozu.Například postupná degenerace vstřikovačů CR.
70000 ,- za jejich výměnu mě věru také neláká.Zvlášť když mají vydržet 150 tisíc km.Tak mě napadlo že když např.dávám 20000,- za pneu které mi vydrží cca 50000 km za necelé dvě sezony tak to neni tak hrozné - nojo,ale když koupím gumy na 150 tis tak bych měl skoro na ty CRka, a když k tomu připočtu zimáky - tak jsem na svém!
Takže "zdroje tu jsou",koupím sliky z vrakáče,nechám je prořezat a jeto. Ba ne, to není systémové řešení -budu mít sice nové vstřiky ale posere se turbo znáte to ne?Furt něco.Radši se vrátim k starému dobrému Fávu - sice moc nejede ale svisláky jsou za devadesát,blatník za stopade a celej je za pětikilo,- nivo se podělat nemůže a ten vstřik co horem chrchlá benzín do karbecu je věčnej.Nojo sakra ale ten zase žere víc než moje Báwo - to bych si nepomohl.Kudy z toho? Jo, kámoš měl Uno 1,1 - to bralo 5l akorát blbě startovalo, tak nevím.Nebo vím. Budu se dál těšit ze svého v zásadě spolehlivého bezpečného (bohužel vlastní zkušenost)a dobře jedoucího Báwa a doufat že vydrží při dobrém zacházení to co ty před ním.A když něco odejde tak to holt dát rozumně do cajku.Nejsem fanatik značky ,ale řekl bych že na těch (BMW) přece něco je co jiná auta nemají. A že jsou drahé díly, to může každej tipnout už podle pořizovací ceny nového vozu.To je holt život. A propo neštvalo by vás ta cenová ztráta kdyby jste koupili funglovku
a za 2 nebo 3 roky ty statisíce z ceny dole - to bych řekl že jsou větší ztráty než můžem dát za díly.Z nám to z motorek, ty kupuju nové a když ji člověk za dvě sezony prodává tak poměr ztráty z pořizovací ceny vs. najeté kilometry je dost žalostný - to pro ty co vypočítávají náklady na km. u staršího auta.Takže závěr ať si každý udělá pro sebe zač mu stojí mít Baworáka eventuelně jestli přece jenom nejít do té Feldy - zvlášť když je to "mazel Glsi 1,3 - 8 valve / 5 speed"
S pozdravem Bawům zdar a 530 kám v dízlu zvláště.:) Zet
zet

#2 Příspěvek od zet »

Jo a tu funglofku bych stejně chtěl. :oops:
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Bombarder »

Jo jo kamaráde, moje řeč. Dej mi na sebe mobil, ať si můžeme postěžovat na nekvalitní a zbytečně nákladné auta ze západu.
pepus

#4 Příspěvek od pepus »

to sem trochu nepochopil, ale jestli si na neco stezujes, tak si prehledl zakladni predpoklad pro koupi BMW z x-té ruky - bud si mechanik, nebo se smiris s tim, ze to servis levnej jako skodovka nema.

ja sem si s mojim TDS taky prosel svoje (vymena vstrikovaciho cerpadla, vodni pumpa)... ale co bys chtel od auta staryho 13 let.

Ale zase - jet po dalnici 200+ km ve fobii a v 13 let srary petce je sakra rozdil 8)
Marten
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Marten »

To pepus: ale auta se nerozdělují na nový a starý, ale na kvalitní a nekvalitní.......... :mad: - Fabia a VW Group
pepus

#6 Příspěvek od pepus »

Marten píše:To pepus: ale auta se nerozdělují na nový a starý, ale na kvalitní a nekvalitní.......... :mad: - Fabia a VW Group

no to bych uplne netvrdil 8)
spis se na ty fabce nema moc co pokazit :lol:
ardo

#7 Příspěvek od ardo »

zet píše:Drazí v BMW,po té co čtu vaše zkušenosti a stesky ohledně kvalit vozů z Mnichova , mě popadl splín a hluboká depka.Jak jsem mohl! Proč jsem tyto informace nevstřebal dříve něž jsem taky, jako valná většina z vás zakoupil něco tak hrozného jako je Baworák.Asi proto že už jsem jich předtím několik měl a tuším co od takového auta čekat.Díky vám jsem se barvitě dozvěděl co mě všechno čeká za hrůzy spojené s dožíváním mého již ne nejnovějšího vozu.Například postupná degenerace vstřikovačů CR.
70000 ,- za jejich výměnu mě věru také neláká.Zvlášť když mají vydržet 150 tisíc km.Tak mě napadlo že když např.dávám 20000,- za pneu které mi vydrží cca 50000 km za necelé dvě sezony tak to neni tak hrozné - nojo,ale když koupím gumy na 150 tis tak bych měl skoro na ty CRka, a když k tomu připočtu zimáky - tak jsem na svém!
Takže "zdroje tu jsou",koupím sliky z vrakáče,nechám je prořezat a jeto. Ba ne, to není systémové řešení -budu mít sice nové vstřiky ale posere se turbo znáte to ne?Furt něco.Radši se vrátim k starému dobrému Fávu - sice moc nejede ale svisláky jsou za devadesát,blatník za stopade a celej je za pětikilo,- nivo se podělat nemůže a ten vstřik co horem chrchlá benzín do karbecu je věčnej.Nojo sakra ale ten zase žere víc než moje Báwo - to bych si nepomohl.Kudy z toho? Jo, kámoš měl Uno 1,1 - to bralo 5l akorát blbě startovalo, tak nevím.Nebo vím. Budu se dál těšit ze svého v zásadě spolehlivého bezpečného (bohužel vlastní zkušenost)a dobře jedoucího Báwa a doufat že vydrží při dobrém zacházení to co ty před ním.A když něco odejde tak to holt dát rozumně do cajku.Nejsem fanatik značky ,ale řekl bych že na těch (BMW) přece něco je co jiná auta nemají. A že jsou drahé díly, to může každej tipnout už podle pořizovací ceny nového vozu.To je holt život. A propo neštvalo by vás ta cenová ztráta kdyby jste koupili funglovku
a za 2 nebo 3 roky ty statisíce z ceny dole - to bych řekl že jsou větší ztráty než můžem dát za díly.Z nám to z motorek, ty kupuju nové a když ji člověk za dvě sezony prodává tak poměr ztráty z pořizovací ceny vs. najeté kilometry je dost žalostný - to pro ty co vypočítávají náklady na km. u staršího auta.Takže závěr ať si každý udělá pro sebe zač mu stojí mít Baworáka eventuelně jestli přece jenom nejít do té Feldy - zvlášť když je to "mazel Glsi 1,3 - 8 valve / 5 speed"
:potlesk: :D
Chaotik

#8 Příspěvek od Chaotik »

Asi by se to mělo dát na úvodní stránku, aby si to přečetli lidi, co chtějí, aby na M5 gumy byly nesmrtelný a pořídili to za cenu trabanta a v případě blížící se nehody se vzneslo do oblak a bezpečně přistálo na místo určení s krásnou průměrnou spotřebou 5l/100km při dupání podlahy:-).
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Baxon »

zet píše:Drazí v BMW,po té co čtu vaše zkušenosti a stesky ohledně kvalit vozů z Mnichova , mě popadl splín a hluboká depka.Jak jsem mohl! Proč jsem tyto informace nevstřebal dříve něž jsem taky, jako valná většina z vás zakoupil něco tak hrozného jako je Baworák.Asi proto že už jsem jich předtím několik měl a tuším co od takového auta čekat.Díky vám jsem se barvitě dozvěděl co mě všechno čeká za hrůzy spojené s dožíváním mého již ne nejnovějšího vozu.Například postupná degenerace vstřikovačů CR.

nechápu na co si stěžuješ??? Kdyby jsi místo BMW napsal Audi, MB, VW + milion dalších značek, tak to vyjde nastejno. Co je divnýho na tom, že auto se ježděním opotřebovává????? Deiesel má větší provozní náklady na údržbu, to není žádná novinka a platí to všeobecně. Kup si benzín a máš klid.
Já bych si jinou káru jak BMW nekoupil a to mi jich pár rukama prošlo.
Doporučuju vřele, koupit si Audi nebo MB, tam teprve začíná to pravý peklo za servis................................
100RM

#10 Příspěvek od 100RM »

No, napriek tomu ze to asi niektori velavazeni nepobrali je to fakt pekne napisane. ;-) :respect:
7er. True definition of luxury. Yours.
Anton
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Anton »

Až nabouráš ve fávu a umřeš tak sem zvědavej k čemu ti bude spotřeba 5l/100km.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matal Moderátor »

Anton píše:Až nabouráš ve fávu a umřeš tak sem zvědavej k čemu ti bude spotřeba 5l/100km.

Nó..to by ten Favorit musel za těch 5L jezdit.. :twisted: :twisted:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
milonovo

#13 Příspěvek od milonovo »

Hele vy jste to asi nepochopily :D
Chaotik

#14 Příspěvek od Chaotik »

milonovo píše:Hele vy jste to asi nepochopily :D

Asi málo smajlíků v textu... :)
Huska
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Huska »

pepus píše:[
no to bych uplne netvrdil 8)
spis se na ty fabce nema moc co pokazit :lol:

tak to jde poznat že fabku nemáš... na mé služební bylo za prvních 60tis km měněno, komplet turbo s ventili, 3x čidlo ASR, asi 10x žárovka v předním světle, kotouče a desky, váha vzduchu a hlavně čidlo regulace posilovače řízení ... to se kolega málem zabil když v zatáčce přestal posilovač fungovat. Ted cca 80tis km už ji čekají tlumiče, a tyčky na stabilizátorech a zadní brzdy..
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
PavelP

#16 Příspěvek od PavelP »

Jdi do prdele škodovkáři posranej
PP
mufman

#17 Příspěvek od mufman »

milonovo píše:Hele vy jste to asi nepochopily :D

Taky mam takovej dojem, že jsem to pochopil jinak, zcela obracene, nez jak tady vsichni pisi prispevky...
Memory
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Memory »

Je mi jedno jestli jsem to pochopil nebo ne, ale když si někdo chce už vozit prdel, tak za to logicky musí zaplatit. :smich2:
zet

#19 Příspěvek od zet »

Kteří pochopili - děkuji :D
Kteří nepochopili - omlouvám se - samozřejmě jsem rád že ho mám! :cry:
P.S. Felicií a podobné havěti jsem se nechtěl dotknout. :mad:
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Baxon »

zet píše:Kteří pochopili - děkuji :D
Kteří nepochopili - omlouvám se - samozřejmě jsem rád že ho mám! :cry:
P.S. Felicií a podobné havěti jsem se nechtěl dotknout. :mad:

přišlo mi schizofrení, že by někdo měnil e39 za feldu či dokonce fáčko 8O , ale lidi jsou různý...........................
příště třeba víc smajlíků :) :wink:
Odpovědět