Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jak se Vam jezdi s e34 v zime????-je to dost hruza
ja mel ted e39 prvni zimu, a kazdy me s tim strasil ze to nikde nevyjede, a neda se s tim moc pres zimu jezdit, ale ted vim ze to byli lidi kteri bawo nikdy nemeli a jen o tom maximalne cetli. Mel jsem nove pirelli snowsport a uzival jsem si to ten jeden tyden co byl snih, az jsem byl prekvapenej s jakym prehledem to jelo a i daleko kontrolovanejsi prujezdy zatackama, proste bomba, a pro me nyni lepsi nez predek. Jinak to zadny extremni snih nebyl, max. 10-15cm na silnici, v horach jsem s tim nebyl. Kamos mel e30 kombi nove pneu debica a take rikal ze yjel vsude kde potreboval. Takze bych se toho nebal a i bez systemu se s tim da ject:-)
rzich píše:Podle me snad v Nemecku nemaji snih.Nastesti ho moc tuto zimu nebylo.Nejsem si zcela jist jestli to spravi nove gumy , abych nebyl prekvapeny za par tisic - ze zase hovno.Asi by bylo nejlip se takoveho auta zbavit.Od ktereho roku maji 5ky ASR.
E34 525TDS Automat
Nezbavuj se auta a radeji si kup nové pneu pak neni problém. Já mám jedny pneu na sezonu po sezone je prodám a zas koupim nové, na BMW jsou nejduležitější pneu

-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem koupil E34ce nové Dunlop Wintersport M3 3D. Když jsem to jel přezout, přijel jsem na starších zimákách a klouzal jako na rally. Když jsem odjížděl na Dunlopkách, nebyl jsem schopnej před servisem na sněhu ani hrábnout a odjel jsem jak po asfaltu. Byl to rozdíl jako mezi letníma a zimníma. Jinak mě to stálo 1399,- Kč za gumu, kupoval jsem to v rozměru 195/65/15 na 524td. S bavkama jezdím šestou zimu a problém jsem měl jen jednou, a to tam, odkud by nevyjela ani 4x4 

RuDoSh píše:e34(moje prvni zima za volantem vubec) i e39 uplne v pohode.... teda zaklad jsou nove gumy.... na jetych jsem s e39 zapadl i na rovine..... a 40% je taky cit v prave noze.... proste kdyz se da plny knedlik a kola hrabou, tak to logicky nepojede.... jedina vyhoda predohrabu v zime je, ze to odpousti....
ja si prave "plny" knedlik a hrabani na snehu uzivam .. a stejne vystrelim rychleji nez vetsina ostatnich

chce to spravnou verzi auta

E39 528 na mirne jetejch zimakach u me uplnej pruser. vubec sem to necekal. skoro jako kdyz sem jednu zimu jezdil z cinou 560kou na letnacich.
ale s novejma gumama si myslim ze neni problem. zacinam chapat proc se daj mirne jety zimaky cela sada koupit u nas za par supu. v nemecku to nekdo mel na mercedesu nebo BMW a po jedny zime to dal do prcic. na oktavce este poslouzej ale na zadohrab uz moc ne.
ale s novejma gumama si myslim ze neni problem. zacinam chapat proc se daj mirne jety zimaky cela sada koupit u nas za par supu. v nemecku to nekdo mel na mercedesu nebo BMW a po jedny zime to dal do prcic. na oktavce este poslouzej ale na zadohrab uz moc ne.
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
milo píše:pokud mas automat, na snih pouzivej rezim M. spotreba jde sice solidne nahoru, ale rozjedes se opravdu vsude.
No, me naopak prislo, ze s tim M je to daleko horsi. M dela to, ze rozjizdi na 2 misto na jedna, takze je daleko snazsi dostat kola do protoceni, protoze pri rozjezdu musis pridat trochu plyn, coz ja normalne nemusim...
-
- Kontaktovat uživatele:
Demostenes píše:milo píše:pokud mas automat, na snih pouzivej rezim M. spotreba jde sice solidne nahoru, ale rozjedes se opravdu vsude.
No, me naopak prislo, ze s tim M je to daleko horsi. M dela to, ze rozjizdi na 2 misto na jedna, takze je daleko snazsi dostat kola do protoceni, protoze pri rozjezdu musis pridat trochu plyn, coz ja normalne nemusim...
co jsem "pocital kvalty" tak mam pocit ze pri zapnutem rezimu M a pace na D to rozjizdi na 3ce - vyzkousej si dat Mko a z Dcka to hod na 3ku a uvidis, ze se nepreradi. kdyz tam kopnes za 2, podradi to.
a o tom protoceni bych si dovolil rovnou oponovat. teda pokud nemas 750

prvni "prazskou kalamitu" jsem absolvoval jeste na letnich, s rozjizdenim v rezimu M jsem nemel problemy. prevodovka se chova taky lip pri dobrzdovani na krizovatku. s klasickym E a D to bylo nekdy opravdu vesele ... auto se mi na ledu hrnulo podtlakem dopredu, brzdy nereagovaly, protoze je vypinalo ABS. mel jsem pocit, ze to rozsekam na prvni krizovatce v rychlosti 2 km/h

asi mam v riti prevodovku,radi plynule ale musim pridat trochu plynu kdyz dam D abych se rozjel.(Kdyz je to zahrate je to trochu lepsi)U Amerik jsem jenom sundal nohu z brzdy a uz se to hnulo.Jinak to fakt radi sametove ale toto me sere,nevimjak to ma byt,celkem jsem si zvykl a pridavat tam na volnobehu pokud to lze, se me nejak nechce
-
- Kontaktovat uživatele:
rzich píše:asi mam v riti prevodovku,radi plynule ale musim pridat trochu plynu kdyz dam D abych se rozjel.(Kdyz je to zahrate je to trochu lepsi)U Amerik jsem jenom sundal nohu z brzdy a uz se to hnulo.Jinak to fakt radi sametove ale toto me sere,nevimjak to ma byt,celkem jsem si zvykl a pridavat tam na volnobehu pokud to lze, se me nejak nechce
kdy probehla posledni vymena oleje v prevodovce? nebo aspon kontrola, kolik ho tam je (s dodrzenim postupu - prokvaltovat vsechny stupne a kontrolovat s nastartovanym motorem na N)?
alesjungmann píše:ajfel píše:alesjungmann píše:s e34 jsem jezdil 10let - Liberec, takže na sněhu hodně, garáž v kopci...4kolka to vážně není, ale jinak fajn, dobré gumy výhodou
4kolka to vazne je
a az koupim nove gumy ....
Tak to se máš, 4kolka by se někdy v Liberci i hodila
obcas se neco prodava ... staci se divat .. a cekat

ale moc jich neni . ja si svou privez z nemecka ... ale taky jsem dlouho hledal (na webu) nez jsem nasel ix v kombiku za rozumne penize ... a pak to proste vyslo

petr
-