Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

únik oleje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hartman

#1 Příspěvek od Hartman »

Zdar všichni,potřeboval bych poradit. Vyšťavila se mi baterka (e39 530dA), tak jsme to chtěli zatlačit do garáže, a když to bylo na místě, tak koukám, a pod autem pěkná loužička oleje.. Tak jsem hledal odkud to teče, a zdá se mi, že to šlo přes víčko. Netušíte jak k tomu mohlo dojít? Nějaký přetlak v motoru při zařazeném Déčku? Mohli to vytlačit válce? :?
pindour
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pindour »

to se mi stalo taky, ale mne chcalo servo
Maxiczech

#3 Příspěvek od Maxiczech »

Pindour ma koukam prihodny nick :wink: Pise, ze mu tlaci olej z motoru. Z vicka. A ty tady pises o servu. :roll: Automat moc neznam, ale pokud jde o motor, nemel by byt rozdil. Pokud ti tlaci olej nahoru, az ti bleje olej ven z vicka motoru, tak to vypada na lágr motoru :( Kdyz haze olej nahoru, tak je to na 99% na generálku. Kolik má najeto? 1.000.000 km? 8O Takovej obsah by mel neco vydrzet. Pri normalnim motoru ti olej nebleje ani kdyz zapomenes dat vicko oleje na motor. Maj to kluci vychytany. :)
Hartman

#4 Příspěvek od Hartman »

V garáži mám špatné osvětlení, po ruce žádný světlo, je hovno vidět. To servo mohlo něco vytlačit, při točení volantu, takže Pindour nemusí být vůbec mimo, třeba na to kápnul :) To s tím víkem je trochu zavádějící, nedávno jsem měnil olej, takže je ho tam dá se říct skoro po okraj, mohlo se to zaprasit jinak. Ráno na to mrknu. :roll: Jinak motor má nalítáno 140k.
Fugo

#5 Příspěvek od Fugo »

aby to byl lágr (šála) je nesmysl, jediná možnost by byla ucpané odvětrání klikové skříně. Ale více se přikláním k tomu servu, když neběží čerpadlo a točíš volantem tak vytlačuješ olej z řízení zpět do nádobky a ta může přetéct, a to nemluvim o hydraulickým posilovači pokud ho e39 tedy má.
kosa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kosa »

Fugo píše:aby to byl lágr (šála) je nesmysl, jediná možnost by byla ucpané odvětrání klikové skříně. Ale více se přikláním k tomu servu, když neběží čerpadlo a točíš volantem tak vytlačuješ olej z řízení zpět do nádobky a ta může přetéct, a to nemluvim o hydraulickým posilovači pokud ho e39 tedy má.

naprosto přesně řečeno ..... hlavně mrkni na ten flek ..servo olej od motorového musíš poznat :idea:
Maxiczech

#7 Příspěvek od Maxiczech »

Tak pokud ani sám nevíš, odkud to bleje, jak můžeš chtít od nás po netu poradit? :roll: Nechápu, jak by se dostal olej ze serva na víčko oleje motoru. Mám taky e-39 a nemumim si to moc představit. 8O
delawega

#8 Příspěvek od delawega »

pokracujem v pdf - kach
:Kapela: :banan: :Policie: :Pohar: :Ehm: :ja_nic:
Odpovědět