Zdravim chlapi! Chtel bych se zeptat nechaval jste nekdo v bosch diesel servisu serizovat vstriky??? Co to stalo???
Dale by me zajimal vas nazor na kolisani otacek kdyz napr. zapnu vyhrev zadniho okna, pustim vetrak topeni ap. Cim myslite, ze to je??? Diky moc za kazdou radu.
to ze ti klesaji je reakce altiku, veci odber proudu, jestli to muze delat nebo ne nevim ale je to normalni, me to delalo kdyz jsem dal na vetraku 4, bosch zadny skusenost
Ty otačky kolísají protože máš špatný čerpadlo.Mě to taky dělá za studena,když se zahřeje vše je O.K. tak to zatim neřešim.Musíš nechat repasovat čerpadlo,nebo ještě někdo říkal že mu to dělal naftovej filtr,ten chci měnit,tak uvidim jestli to kolísání přestane.
on rikal ze mu to dela kdyz neco zapne ne porad.. kdyz zapnes klimu tak motor houpne, vsude. a kdyz zapnes nejaky veci odber proudu tak altik si v okamziku veme vic a to je to kolisnuti. nebo to houpe porad???
Kdyz zapnu nejaky vetsi spotrebic, tak to houpe porad. Jesli to treba po 2 min prestane uz nevim. Ale nekdy se to nestane... Zatim to resit nebudu, ale zajimaji me vase nazory.
Otáčky kolísaj i mně. Stačí třeba naráz stáhnout 2 okna a tak...myslím že to je normální a reaguje na to aj řídicí jednotka, která hned srovná otáčky. To samo třeba když se rozjíždíš a dáš míň plynu-ŘJ hned přidá otáčky.
Tak jak jsi předpokládal může to být vstřikama. S největší pravděpodobností ti motor ve volnoběhu nestíhá utáhnout to co má a sebemenší zátěž dělá problém v houpání otáček, bude špatná kompres. Přinejlepším vstřiky, přinejhorším tlaky. Správný diesel se ti má rozjet bez plynu, teda bawor je možná na to trošku těžší, tak nevím s tím rozjezdem.
je to 100 procent čerpadlo měl jsem tds v automatu a kolísaloto stejně asi jako tobě je v pr.... elektrická část na čerpadle ta stojí s prací v bosch servise asi kolem 15000 ale jestli chceš tak ti pošlu číslo na kluka někde u pelhřimova dělá jenom báwa a má všechno výměna taky neni složitá
Řešil jsem stejný problém u svého minulého TDS, akorát s tím rozdílem, že když se mi motor rozhoupal, tak se to srovnalo až za dost dlouhou dobu. Měl jsem to na opravě u chlapíka, který dělá pouze BMW a to hlavně po elektrické stránce a po opravě bylo vše OK, i když jsem zapnul výhřev okna, nebo něco podobného. Bylo mi řečeno, že byl v prdeli zátěžový regulátor v elektronické části čerpadla.
Kubastds píše:jo me se 525tds v automautu rozjizdi bez plynu..
Možná sranda, ale pravděpodobně to není zcela v pořádku, pokud klesnou otáčky, řídící jednotka po pár vteřinách zareaguje přidáním PHM a tím se také zvýší spotřeba. Ale motor na 100% nejede, když to dělá za studena, tak to není strašný a aby se to nezhoršilo, tak se nedoporučuje s tím jezdit, až po zahřátí motoru. Čerpadlo se projevuje, až se motor zahřeje.
slapec píše:524td: A na kolik ta oprava vysla? Mozna by to mohlo byt ono. Odkud ten chlapik je? Das mi na nej prosim kontakt??? Diky moc za dobrou radu
Chlapík se jmenuje p. Liska a je z Týnce nad Labem, kontakt na něho je 321781117. Stálo mě to 600,-Kč. Je to člověk, který dělal v Praze ve výzkumáku a je to machr přes autoelektriku. Mě osobně třikrát opravil řídící jednotku na 524td. Má poměrně slušné vybavení. Krámskému ladí E30 pro závody do vrchu, viz: http://www.vrchy.com/repre_kramsky.php
Jestli máš pocit, že máš problém s tryskama, nastartuj motor a pak povol matici co vede ke vstřikovací trysce. Pokud se nic nezmění, tak je špatná. Takto můžeš postupovat jednu po druhé. Poté tu špatnou vytáhni a očisti. Na spodku vstřikovací trysky je jehla, měla by se dobře pohybovat. Pokud se nehýbe, připrav si peníze na novou trysku, nebo použitou s jehlou, která se dobře hýbe a můžeš jí pak zrepasovat vršek. Problém se vstřikovacíma tryskama máš, jestliže ti po nastartování vyjde z výfuku černý dým. Po zahřátí by měl motor naskočit vždycky.
gyrous píše:Jestli máš pocit, že máš problém s tryskama, nastartuj motor a pak povol matici co vede ke vstřikovací trysce. Pokud se nic nezmění, tak je špatná. Takto můžeš postupovat jednu po druhé. Poté tu špatnou vytáhni a očisti. Na spodku vstřikovací trysky je jehla, měla by se dobře pohybovat. Pokud se nehýbe, připrav si peníze na novou trysku, nebo použitou s jehlou, která se dobře hýbe a můžeš jí pak zrepasovat vršek. Problém se vstřikovacíma tryskama máš, jestliže ti po nastartování vyjde z výfuku černý dým. Po zahřátí by měl motor naskočit vždycky.
Myslím si že trysky se zkouší trochu jinak, např. hranice otvírací tlaku, jestli rozprašují, nebo kapou atd., ale určitě ne jak je volná vstřikovací jehla, která si myslím volná být nemá. Pokud povolíš převlečnou matici na trysce a nic se nezmění, tak nejen že je tryska špatná, ale je zadřená. Pokud to tak je, tak to jistě poznáš pouhým sluchem, motor běží nepravidelně. Jinak pokud se problém s tryskama pozná podle toho, že po nastartování vyjde z výfuku černý dým, tak potom má problém 90% dieslů v ČR.