Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39 - výměna volantu
Chystám se provést výměnu volantu na E39, model 97 - tedy staré typy páček, starý typ volantu. Chci tam dát malý "M" volant. který se začal dodávat až po roce 2000 (dával se mj. i do E46). A protože se tu na toto téma v poslední době několikrát diskutovalo co by to vlastně obnášelo a je-li to vůbec možné, tak mě napadlo, že bych se o to podělil. Byl by o to zájem, nebo se tím nemusím zdržovat?
Mluvil jsem o tom se Šmídem z vrakáče BMW v Moravanech, sám m-kový volant s multif. mám ale zatím jen nasazený a nepřipojený. Prý tohle na své E46 taky řešil, tj. výměna místo volantu bez multif. a že je třeba natáhnout jeden kabel do ŘJ, dělali mu to dole u Pařeza, konkrétně pan Zikmund. Tak jsem se tam hned po cestě od Šmída zastavil, Zikmund bohužel neměl ten týden čas, ale více méně potvrdil, že to zapojit jde.matal píše:Už to zkoušel RuDoSh chtěl dát multi M5 volant místo obyč bez multifunkce a nakonec to vzdal,že to bylo moc složitý..
Tak teď řeším, jestli to dát k němu, osobně bych radši volil jiný servis, Pařízka pro jeho chování opravdu nemusím, ale to už bylo řešeno v trojkovým fóru. Taky jsem četl, že Zikmund dělá na ŽL, tak snad nemá tolik společného s praktikami Pařízka, nechcete se někdo podělit o zkušenost?
-
matal
- Moderátor
- Klubové ID: 119
- Kontaktovat uživatele:
Zikmund je naprosto v pohodě, nedělá pro Pařizka,ale na sebe,co se týče elekriky,tak jezdím k němu,k Pařízkovi ne.. Navíc je Zikmund velmi schopný a ví co dělá..Nospam píše:Mluvil jsem o tom se Šmídem z vrakáče BMW v Moravanech, sám m-kový volant s multif. mám ale zatím jen nasazený a nepřipojený. Prý tohle na své E46 taky řešil, tj. výměna místo volantu bez multif. a že je třeba natáhnout jeden kabel do ŘJ, dělali mu to dole u Pařeza, konkrétně pan Zikmund. Tak jsem se tam hned po cestě od Šmída zastavil, Zikmund bohužel neměl ten týden čas, ale více méně potvrdil, že to zapojit jde.matal píše:Už to zkoušel RuDoSh chtěl dát multi M5 volant místo obyč bez multifunkce a nakonec to vzdal,že to bylo moc složitý..
Tak teď řeším, jestli to dát k němu, osobně bych radši volil jiný servis, Pařízka pro jeho chování opravdu nemusím, ale to už bylo řešeno v trojkovým fóru. Taky jsem četl, že Zikmund dělá na ŽL, tak snad nemá tolik společného s praktikami Pařízka, nechcete se někdo podělit o zkušenost?

Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
520iA Touring, 99 rok. Vraj sa tie volanty dajú kúpiť niekde v polsku za 50 halierov ale neviem ako je to s kvalitouP-J píše:Měním "multi" za "multi"..... S tempomatem to může být složitější - záleží co máš za motor....Trickym píše:Mám záujem. Aj keď ja by som tam chcel už aj multifunkciu, resp. tempomat a neviem ako to je zložité.

Tam by jsi měl mít už elektronický plyn, tak by to mělo jit realizovat.Trickym píše:520iA Touring, 99 rok.P-J píše:Měním "multi" za "multi"..... S tempomatem to může být složitější - záleží co máš za motor....Trickym píše:Mám záujem. Aj keď ja by som tam chcel už aj multifunkciu, resp. tempomat a neviem ako to je zložité.
-
- Klubové ID: 5
- Kontaktovat uživatele:
takze jdes do toho? Pak dej komplet vycet a cenuP-J píše:Jenomže to není jenom o přehození páček - tam je i jiné zapojení......RuDoSh píše:bez te prvni (mam manualne stav. volant) to stoji myslim 9k kc.... coz se mi platit nechtelo..... leda to sehnat z vraku, ale to je asi zas o problem....![]()
A protože já mám auto 3/97, tak musím ještě měnit i vložku do spínačky....