Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Opravy alu kol

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Demostenes »

Neznate nejakou solidni firmu v Praze, ktera opravuje Alu kola? Mam podezreni, ze moje maji nejak vykloktane stredy a zrejme by potrebovaly presoustruzit a dat tam nejakou vlozku. Pripadne je nejak zkontrolovat, nad 130 vibruji, ackoliv nejsou krivy a jsou vyvazeny....
medvidek

#2 Příspěvek od medvidek »

Jak muzou bejt vykloktany stredy???? Ajestli ti to vybruje pri 130 km/h tak si nech udelat sbihavost a at to v toleranci udelaj vic rozbihavy.Vyzkouseno-muzu doporucit.Pak dej vedet jak to dopadlo (musis mit dobrou napravu)
dexter

#3 Příspěvek od dexter »

skus se mrknout,jestli nemáš na některým bouli.Stredy jsou blbost.To bys musem mít kola z něčeho jinýho a stejně kdyby byli utáhly,tak to nedělá od 130ti.Mrkni po bouli.
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Demostenes »

No, na zimni sade mi to jede jako po masle, takze naprava i sbihavost je OK.

U me se to projevuje tak, ze krom vibraci to obcas pri brzdeni totalne zaclouma autem. A proc si myslim, ze to jsou stredy? Jsou to kola z e38 (styling 6), takze mely mit naprosto stejny prumer stredu, jako ma e34. Jenze nemaji a je videt naprosto amatersky pokus o zvetseni stredove diry, asi to rval nekdo na e39, prumerem to odpovida. Dal jsem tam stredove vlozky, takze to sedi dobre, ale ta dira bude zrejme lehce mimo osu....
medvidek

#5 Příspěvek od medvidek »

Tak kup jiny kola,nedavno jsem prodaval OZ 17ctky 2x9palcu a 2x10palcu za 8000kc i s pneu,ale uz jsou pryc
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Demostenes »

medvidek píše:Tak kup jiny kola,nedavno jsem prodaval OZ 17ctky 2x9palcu a 2x10palcu za 8000kc i s pneu,ale uz jsou pryc

To by bylo take reseni, pokud by oprava byla draha. Navic ono na petku nejde dat uplne vsechno, aby to rozumne vypadalo.
dexter

#7 Příspěvek od dexter »

už si koukal,jestli nemáš na gumách boule?Ono je to sice pro někoho detail,ale ja sem se s tím už setkal a taky jsem si myslel,že to bude blbost,ale pak jsem si všim,že tam boule byli.Dal jsem pneu vyměnit a vše bylo ok.Mrkni na ně.
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Demostenes »

dexter píše:už si koukal,jestli nemáš na gumách boule?Ono je to sice pro někoho detail,ale ja sem se s tím už setkal a taky jsem si myslel,že to bude blbost,ale pak jsem si všim,že tam boule byli.Dal jsem pneu vyměnit a vše bylo ok.Mrkni na ně.

No, rukou jsem zkousel povrch, testili mi je i v pneu servisu...

Ty vibrace jsou pomerne maly, ale hlavne mi vadi, ze pri brzdeni to nekdy totalne rozhaze cely auto. Jako kdyby se to kolo viklalo.....
dexter

#9 Příspěvek od dexter »

tam můžeš mít i vůli v řízení.Já jsem ji měl na 525 a pokaždé když jsem vyděl značku vyjeté koleje a musel sem brzdit,nebo dobrzdovat,tak mě šlo porazit.Na normálni silnici mi to něak moc problémi nedělalo.
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Demostenes »

dexter píše:tam můžeš mít i vůli v řízení.Já jsem ji měl na 525 a pokaždé když jsem vyděl značku vyjeté koleje a musel sem brzdit,nebo dobrzdovat,tak mě šlo porazit.Na normálni silnici mi to něak moc problémi nedělalo.

Jenze na zimni sade kol (uplne stejne rozmery) to jede jako bez jedineho problemu. Cili problem jsou jasne kola.
skodik

#11 Příspěvek od skodik »

daj se koupit kroužky na středy,co nasadíš na střed a pak usadíš kolo.je to když někdo koupí kola o stejný rozteči ale jiných střed.dírách nebo si to nech udělat ze silonu,ted to řešil kamarád na renaultu. zde máš adresu http://www.autoprestige.cz/catalog/prod ... s_id=10158
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Demostenes »

skodik píše:daj se koupit kroužky na středy,co nasadíš na střed a pak usadíš kolo.je to když někdo koupí kola o stejný rozteči ale jiných střed.dírách nebo si to nech udělat ze silonu,ted to řešil kamarád na renaultu. zde máš adresu http://www.autoprestige.cz/catalog/prod ... s_id=10158

Diky, ale krouzky tam samozrejme mam.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Huska »

Demostenes píše:
skodik píše:daj se koupit kroužky na středy,co nasadíš na střed a pak usadíš kolo.je to když někdo koupí kola o stejný rozteči ale jiných střed.dírách nebo si to nech udělat ze silonu,ted to řešil kamarád na renaultu. zde máš adresu http://www.autoprestige.cz/catalog/prod ... s_id=10158

Diky, ale krouzky tam samozrejme mam.

pokud jsou ty středy špatné tak je nech vysoustružit do roviny a dej nové vystředovací kroužky.... pak tu je varianta poškozených pneu (docela častá závada) ... možná bych zkusil nechat přezout zimní které jsou OK na letní ráfky ... když bude OK tak je to pneumatikama
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Demostenes »

Huska píše:
pokud jsou ty středy špatné tak je nech vysoustružit do roviny a dej nové vystředovací kroužky

No, presne to bych chtel. Ale nevim o nikom, kdo je na tohle vybaveny a nemam predstavu, co to muze stat.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Huska »

Demostenes píše:
Huska píše:
pokud jsou ty středy špatné tak je nech vysoustružit do roviny a dej nové vystředovací kroužky

No, presne to bych chtel. Ale nevim o nikom, kdo je na tohle vybaveny a nemam predstavu, co to muze stat.

kamoš to dělal známému na klasickém soustruhu (pouze zvětšoval díru aby pasovaly na E39) a měl to hotové za hodinu a vzal si 300,- takže podle mě kdekoli kde mají velkej soustruh ... opravny kol apod. to musí mít za chvilku hotové
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Demostenes »

Huska píše:kamoš to dělal známému na klasickém soustruhu (pouze zvětšoval díru aby pasovaly na E39) a měl to hotové za hodinu a vzal si 300,- takže podle mě kdekoli kde mají velkej soustruh ... opravny kol apod. to musí mít za chvilku hotové

No, ja jsem zkousel nekolik firem, ktere na webu tvrdily, ze opravuji alu disky a nikdy takovy velky soustruh nemel....
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Panaque »

Se vším co se pneu a kol týče jezdím jedině sem http://www.pneu-novak.cz/. Solidní přístup, lidové ceny, dobrej pokec :wink:

Btw, rovnali mi nedávno alu... Za dva dny a pár stováků bylo hotovo a výsledek v rámci možností naprosto OK...
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Demostenes »

Panaque píše:Se vším co se pneu a kol týče jezdím jedině sem http://www.pneu-novak.cz/. Solidní přístup, lidové ceny, dobrej pokec :wink:

Btw, rovnali mi nedávno alu... Za dva dny a pár stováků bylo hotovo a výsledek v rámci možností naprosto OK...

Bezva, diky za tip. Zavolam tam.
ras11

#19 Příspěvek od ras11 »

to ci je disk krivy sa da jednoducho zistit na vyvazovacke, ak to chces skumat detailne tak zhodit aj pneu a sledovat ci disk "tancuje", da sa to dost jednoducho poznat...
ale skor tipujem tu geometriu alebo volu niekde kde byt nema, bula na pneu, krivy disk by sa prejavil snad uz skor ako pri 130...
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Demostenes »

ras11 píše:to ci je disk krivy sa da jednoducho zistit na vyvazovacke, ak to chces skumat detailne tak zhodit aj pneu a sledovat ci disk "tancuje", da sa to dost jednoducho poznat...
ale skor tipujem tu geometriu alebo volu niekde kde byt nema, bula na pneu, krivy disk by sa prejavil snad uz skor ako pri 130...

Nechal jsem to vyvazovat 3x. A nikdo zadnou krivost nepozoroval. Geometrii mam novou a na jinych kolech to nedela. Gumy jsem prohlizel (i pri rotaci s dlani na gume) a bole jsem nenasel, nenasel je ani technik v pneuservisu. Takze zbyvaji disky. Krivy nejsou, tedy zrejme to budou ty zprasene stredy.
Odpovědět