Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Roztržené sání 530d

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Paul_von_BMW

#1 Příspěvek od Paul_von_BMW »

Zdravím všechny na fóru, stalo se někomu z vás, že se vám roztrhlo plastový sání na 530d? Nejdřív z toho začal trochu mlžit olej, nevěděl jsem odkud to jde a chtěl jsem se na to kouknout, až dojedu...tak sem nedojel... Nemám to chipnutý ani jiný úpravy, diagnostika nic nehlásí.
Přílohy
sání.jpg
sání.jpg (111.97 KiB) Zobrazeno 664 x
sání.jpg
sání.jpg (111.97 KiB) Zobrazeno 664 x
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fazeey »

Paul_von_BMW píše:Zdravím všechny na fóru, stalo se někomu z vás, že se vám roztrhlo plastový sání na 530d? Nejdřív z toho začal trochu mlžit olej, nevěděl jsem odkud to jde a chtěl jsem se na to kouknout, až dojedu...tak sem nedojel... Nemám to chipnutý ani jiný úpravy, diagnostika nic nehlásí.

Čéče teď v pátek se mi taky roztrhlo, odzadu od stěny po celý délce, byla to rána jak svině. Když sem koukal na stěnu tak je tam trochu oleje s prachem takže už to taky chvíli mlžilo ale neměl sem to pár měsíců otevřený. Chipnutý to mám. Kdybys věděl kde sehnat sání tak dej vědět, já obvolal snad vše okolo a jediny co měli bylo na 204k. U BMW ho maj za 10-12tis.
Paul_von_BMW

#3 Příspěvek od Paul_von_BMW »

Fazeey píše:
Paul_von_BMW píše:Zdravím všechny na fóru, stalo se někomu z vás, že se vám roztrhlo plastový sání na 530d? Nejdřív z toho začal trochu mlžit olej, nevěděl jsem odkud to jde a chtěl jsem se na to kouknout, až dojedu...tak sem nedojel... Nemám to chipnutý ani jiný úpravy, diagnostika nic nehlásí.

Čéče teď v pátek se mi taky roztrhlo, odzadu od stěny po celý délce, byla to rána jak svině. Když sem koukal na stěnu tak je tam trochu oleje s prachem takže už to taky chvíli mlžilo ale neměl sem to pár měsíců otevřený. Chipnutý to mám. Kdybys věděl kde sehnat sání tak dej vědět, já obvolal snad vše okolo a jediny co měli bylo na 204k. U BMW ho maj za 10-12tis.

Já dám nový, protože vrakárníci nevědí co za to... Jde mi jen o to, jestli by nebylo dobrý ho třeba v tom lemu prošroubovat po celý dýlce
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fazeey »

Paul_von_BMW píše:
Fazeey píše:

Já dám nový, protože vrakárníci nevědí co za to... Jde mi jen o to, jestli by nebylo dobrý ho třeba v tom lemu prošroubovat po celý dýlce

to bych asi nedělal, když bude nový tak vydrží, podle mě to tam praská jak ten plast pracuje a když má auto už něco najeto nebo tam de velkej tlak tak to jednou rupne
Paul_von_BMW

#5 Příspěvek od Paul_von_BMW »

Fazeey píše:
Paul_von_BMW píše:
Fazeey píše:[quote="Paul_von_BMW"]Zdravím všechny na fóru, stalo se někomu z vás, že se vám roztrhlo plastový sání na 530d? Nejdřív z toho začal trochu mlžit olej, nevěděl jsem odkud to jde a chtěl jsem se na to kouknout, až dojedu...tak sem nedojel... Nemám to chipnutý ani jiný úpravy, diagnostika nic nehlásí.

to bych asi nedělal, když bude nový tak vydrží, podle mě to tam praská jak ten plast pracuje a když má auto už něco najeto nebo tam de velkej tlak tak to jednou rupne[/quote]

Taky se přikláním k tomu nezasahovat do toho novýho sání. Doufám, že mi vydrží druhých 250 000 km :-) No nic, jedu ho objednat do Autecu...
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fazeey »

tak hodně zdaru, já jestli neseženu tak mě taky čeká autec
Paul_von_BMW

#7 Příspěvek od Paul_von_BMW »

Fazeey píše:tak hodně zdaru, já jestli neseženu tak mě taky čeká autec

Objednáno... bude to stát cca 11000 s DPH, je to v sadě s těsněním. Vrakárníci chtěli za starý 7000, takže sem neváhal. Jinak v autecu povidali, ze to je dost běžná věc a údajně i u benzínů... zlatý hliníkový sání :-) bude ve středu, tak jako jiný ND do 3 dnů.
RSak

#8 Příspěvek od RSak »

sání mám zatím v pořádku, ale zkušenosti z vrakárníkama mám stejný :evil: když vezmu že je to při odečtení DPH jen něco málo přes 2.000,-Kč ...
milonovo

#9 Příspěvek od milonovo »

To se připojím,když si vzpomenu jak mi vysypal orezlý vstřiky ze špinavýho hadru po 3500ks,tak jsem si taky říkal že si dělá prdel... :D
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fazeey »

Paul_von_BMW píše:

Objednáno... bude to stát cca 11000 s DPH, je to v sadě s těsněním. Vrakárníci chtěli za starý 7000, takže sem neváhal. Jinak v autecu povidali, ze to je dost běžná věc a údajně i u benzínů... zlatý hliníkový sání :-) bude ve středu, tak jako jiný ND do 3 dnů.

přes koho jsi to objednával, máš tam slevu? mě řekli 12tis a to asi nebylo ani s tim těsněním, řekli teda do druhýho dne.. s tim starym nevim no, mě taky řekli že to bude stát tak 6tis a to taky nedam, může prdnout klidně za měsíc, čekal jsem tak třetinu nebo polovinu, kdybych ho sehnal za polovic tak to už snad risknu, ale zatim to vypada že mi nezbyde nic jinyho než nový
Fugo

#11 Příspěvek od Fugo »

pokud někdo jezdíte do německa tak tam to budete mít o DPH levnější, čas od času nakupuju díly v bmw zittau a cena s německou dph je levnější než v čechách cena s českou dph právě o našich 19%.
Paul_von_BMW

#12 Příspěvek od Paul_von_BMW »

Fazeey píše:
Paul_von_BMW píše:

přes koho jsi to objednával, máš tam slevu? mě řekli 12tis a to asi nebylo ani s tim těsněním, řekli teda do druhýho dne.. s tim starym nevim no, mě taky řekli že to bude stát tak 6tis a to taky nedam, může prdnout klidně za měsíc, čekal jsem tak třetinu nebo polovinu, kdybych ho sehnal za polovic tak to už snad risknu, ale zatim to vypada že mi nezbyde nic jinyho než nový

Máme tam firemní 10% slevu... Koukal jsem se přes pult se skladníkem do počítače a celý sání bylo označený jako kus 1-9. Koukni na tohle http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

za tyhle prachy by to uz nekdo mohl zacit delat karbonovy :-)) nebo z hliniku .-) (na tom sani na obrazku jsou videt ty zavarene pricne vyztuhy, prave kvuli rozpinani - bez nich praskalo i toto hlinikove, ale tam jsou jine tlaky :-) na prvni pohled to nevypada, ale ten relativne maly tlak pusobi na pomerne velike plose, takze ten kompozitplast vede tezkej zivot-stridani teplot a tlaku, vibrace a pod)
Přílohy
ppf_sani.jpg
ppf_sani.jpg (39.07 KiB) Zobrazeno 660 x
“Ability is what you're capable of doing.”
pysta

#14 Příspěvek od pysta »

A roztrhlo vam to na automatoch ci manualoch?
Paul_von_BMW

#15 Příspěvek od Paul_von_BMW »

pysta píše:A roztrhlo vam to na automatoch ci manualoch?

Manual...
Paul_von_BMW

#16 Příspěvek od Paul_von_BMW »

Včera jsem to vyměnil... cena 11 059,-Kč vč. DPH :-( Sání bylo včetně těsnění. Jinak jsem se dozvěděl, že AuTec objednává toto sání na 3.0d tak 3-4x do týdne!
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fazeey »

já taky manual.. už ho mám taky objednaný, byl tam nějakej problém ve výměně? 3-4x do týdne fakt?? se nedivim že je pak nemaj ani na wraku a dokážou to prodat za takový prachy
Paul_von_BMW

#18 Příspěvek od Paul_von_BMW »

Fazeey píše:já taky manual.. už ho mám taky objednaný, byl tam nějakej problém ve výměně? 3-4x do týdne fakt?? se nedivim že je pak nemaj ani na wraku a dokážou to prodat za takový prachy

Při vyndavání to chce malinko zatáhnout po směru jízdy na konci šteftů, protože tam vadí plast od stěračů, ale dá se na to použít "jemné násilí" :-) Skladník mi ukazoval, že má v sešitě další 2 objednávky na to samý obj. číslo...
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

nechate-prodate mi nekdo to spatny-roztrzeny?
“Ability is what you're capable of doing.”
Paul_von_BMW

#20 Příspěvek od Paul_von_BMW »

Hanz píše:nechate-prodate mi nekdo to spatny-roztrzeny?

Premyslim o hliníkovým provedení, takže bych využil příruby... ale co by si za to dal?
Odpovědět