Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Roztržené sání 530d
-
Zdravím všechny na fóru, stalo se někomu z vás, že se vám roztrhlo plastový sání na 530d? Nejdřív z toho začal trochu mlžit olej, nevěděl jsem odkud to jde a chtěl jsem se na to kouknout, až dojedu...tak sem nedojel... Nemám to chipnutý ani jiný úpravy, diagnostika nic nehlásí.
- Přílohy
-
- sání.jpg (111.97 KiB) Zobrazeno 671 x
-
- sání.jpg (111.97 KiB) Zobrazeno 671 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Paul_von_BMW píše:Zdravím všechny na fóru, stalo se někomu z vás, že se vám roztrhlo plastový sání na 530d? Nejdřív z toho začal trochu mlžit olej, nevěděl jsem odkud to jde a chtěl jsem se na to kouknout, až dojedu...tak sem nedojel... Nemám to chipnutý ani jiný úpravy, diagnostika nic nehlásí.
Čéče teď v pátek se mi taky roztrhlo, odzadu od stěny po celý délce, byla to rána jak svině. Když sem koukal na stěnu tak je tam trochu oleje s prachem takže už to taky chvíli mlžilo ale neměl sem to pár měsíců otevřený. Chipnutý to mám. Kdybys věděl kde sehnat sání tak dej vědět, já obvolal snad vše okolo a jediny co měli bylo na 204k. U BMW ho maj za 10-12tis.
-
Fazeey píše:Paul_von_BMW píše:Zdravím všechny na fóru, stalo se někomu z vás, že se vám roztrhlo plastový sání na 530d? Nejdřív z toho začal trochu mlžit olej, nevěděl jsem odkud to jde a chtěl jsem se na to kouknout, až dojedu...tak sem nedojel... Nemám to chipnutý ani jiný úpravy, diagnostika nic nehlásí.
Čéče teď v pátek se mi taky roztrhlo, odzadu od stěny po celý délce, byla to rána jak svině. Když sem koukal na stěnu tak je tam trochu oleje s prachem takže už to taky chvíli mlžilo ale neměl sem to pár měsíců otevřený. Chipnutý to mám. Kdybys věděl kde sehnat sání tak dej vědět, já obvolal snad vše okolo a jediny co měli bylo na 204k. U BMW ho maj za 10-12tis.
Já dám nový, protože vrakárníci nevědí co za to... Jde mi jen o to, jestli by nebylo dobrý ho třeba v tom lemu prošroubovat po celý dýlce
-
- Kontaktovat uživatele:
Paul_von_BMW píše:Fazeey píše:Paul_von_BMW píše:Zdravím všechny na fóru, stalo se někomu z vás, že se vám roztrhlo plastový sání na 530d? Nejdřív z toho začal trochu mlžit olej, nevěděl jsem odkud to jde a chtěl jsem se na to kouknout, až dojedu...tak sem nedojel... Nemám to chipnutý ani jiný úpravy, diagnostika nic nehlásí.
Já dám nový, protože vrakárníci nevědí co za to... Jde mi jen o to, jestli by nebylo dobrý ho třeba v tom lemu prošroubovat po celý dýlce
to bych asi nedělal, když bude nový tak vydrží, podle mě to tam praská jak ten plast pracuje a když má auto už něco najeto nebo tam de velkej tlak tak to jednou rupne
-
Fazeey píše:Paul_von_BMW píše:Fazeey píše:[quote="Paul_von_BMW"]Zdravím všechny na fóru, stalo se někomu z vás, že se vám roztrhlo plastový sání na 530d? Nejdřív z toho začal trochu mlžit olej, nevěděl jsem odkud to jde a chtěl jsem se na to kouknout, až dojedu...tak sem nedojel... Nemám to chipnutý ani jiný úpravy, diagnostika nic nehlásí.
to bych asi nedělal, když bude nový tak vydrží, podle mě to tam praská jak ten plast pracuje a když má auto už něco najeto nebo tam de velkej tlak tak to jednou rupne[/quote]
Taky se přikláním k tomu nezasahovat do toho novýho sání. Doufám, že mi vydrží druhých 250 000 km

-
Fazeey píše:tak hodně zdaru, já jestli neseženu tak mě taky čeká autec
Objednáno... bude to stát cca 11000 s DPH, je to v sadě s těsněním. Vrakárníci chtěli za starý 7000, takže sem neváhal. Jinak v autecu povidali, ze to je dost běžná věc a údajně i u benzínů... zlatý hliníkový sání

-
- Kontaktovat uživatele:
Paul_von_BMW píše:Fazeey píše:tak hodně zdaru, já jestli neseženu tak mě taky čeká autec
Objednáno... bude to stát cca 11000 s DPH, je to v sadě s těsněním. Vrakárníci chtěli za starý 7000, takže sem neváhal. Jinak v autecu povidali, ze to je dost běžná věc a údajně i u benzínů... zlatý hliníkový sáníbude ve středu, tak jako jiný ND do 3 dnů.
přes koho jsi to objednával, máš tam slevu? mě řekli 12tis a to asi nebylo ani s tim těsněním, řekli teda do druhýho dne.. s tim starym nevim no, mě taky řekli že to bude stát tak 6tis a to taky nedam, může prdnout klidně za měsíc, čekal jsem tak třetinu nebo polovinu, kdybych ho sehnal za polovic tak to už snad risknu, ale zatim to vypada že mi nezbyde nic jinyho než nový
-
Fazeey píše:Paul_von_BMW píše:Fazeey píše:tak hodně zdaru, já jestli neseženu tak mě taky čeká autec
Objednáno... bude to stát cca 11000 s DPH, je to v sadě s těsněním. Vrakárníci chtěli za starý 7000, takže sem neváhal. Jinak v autecu povidali, ze to je dost běžná věc a údajně i u benzínů... zlatý hliníkový sáníbude ve středu, tak jako jiný ND do 3 dnů.
přes koho jsi to objednával, máš tam slevu? mě řekli 12tis a to asi nebylo ani s tim těsněním, řekli teda do druhýho dne.. s tim starym nevim no, mě taky řekli že to bude stát tak 6tis a to taky nedam, může prdnout klidně za měsíc, čekal jsem tak třetinu nebo polovinu, kdybych ho sehnal za polovic tak to už snad risknu, ale zatim to vypada že mi nezbyde nic jinyho než nový
Máme tam firemní 10% slevu... Koukal jsem se přes pult se skladníkem do počítače a celý sání bylo označený jako kus 1-9. Koukni na tohle http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
za tyhle prachy by to uz nekdo mohl zacit delat karbonovy
) nebo z hliniku .-) (na tom sani na obrazku jsou videt ty zavarene pricne vyztuhy, prave kvuli rozpinani - bez nich praskalo i toto hlinikove, ale tam jsou jine tlaky
na prvni pohled to nevypada, ale ten relativne maly tlak pusobi na pomerne velike plose, takze ten kompozitplast vede tezkej zivot-stridani teplot a tlaku, vibrace a pod)

- Přílohy
-
- ppf_sani.jpg (39.07 KiB) Zobrazeno 667 x
“Ability is what you're capable of doing.”
-
-
-
Fazeey píše:já taky manual.. už ho mám taky objednaný, byl tam nějakej problém ve výměně? 3-4x do týdne fakt?? se nedivim že je pak nemaj ani na wraku a dokážou to prodat za takový prachy
Při vyndavání to chce malinko zatáhnout po směru jízdy na konci šteftů, protože tam vadí plast od stěračů, ale dá se na to použít "jemné násilí"

-